ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Μια απάντηση για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, από μία υπάλληλό της

Μια απάντηση για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, από μία υπάλληλό της Facebook Twitter
0

Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο του Κ. Δημοκίδη νιώθω τούλαχιστον εξοργισμένη γιατί είναι μια τεράστια μάζα παραπληροφόρησης που έχει μοναδικό σκοπό την πρόκληση αναμπουμπούλας και οργής για μερικά κλικ επιπλέον. Δουλεύοντας στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση της ΔΕΗ αυτο το άρθρο με προσβάλλει σαν εργαζόμενη και υπονομεύει την δουλειά μου γιατί εκτός του ότι λεει πράγματα που δεν ισχύουν (όπως "έξτρα χρεώσεις", "νέες προστιθέμενες χρεώσεις" κλπ), αναφέρει ελλιπείς πληροφορίες σχετικά με το ποιος εχει θεσπίσει αυτές τις ρυθμίσεις και πότε. Αναφέρει όρους όπως η Ρ.Α.Ε. χωρίς να εξηγεί τι ακριβώς κάνει η συγκεκριμένη υπηρεσία και στοχοποιώντας την ΔΕΗ χωρίς να αναφέρει την θέση της Πολιτείας στην θέσπιση αυτων των χρεώσεων. 

Παρακατω σας παραθέτω καποια στοιχεία για να καταλάβετε περι τίνος πρόκειται και να μην παραπληροφορείτε τον κόσμο. Θα σας παρακαλούσα να αποκατασταθεί η αλήθεια γιατι συμβάλετε σε εναν λαό άγνοιας και ευθυνοφοβίας που έχει μάθει να ρίχνει αλλού το φταίξιμο , καθώς και γιατι δυσκολέυετε το ηδη αρκετά απαιτητικό έργο των εργαζομένων της εξυπηρέτησης των πελατών της ΔΕΗ προκαλώντας ταραχή επικαλούμενοι ανακριβείς πληροφορίες. Θεωρούσα το ειδησεογραφικό αυτό site μια αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης και οχι μια λαϊκίστικη φυλλάδα που κάνει ότι μπορεί για την δημοτικότητα.

Θα ξεκινήσω αρχικά λέγοντας ότι οι ρυθμιζόμενες αυτές χρεώσεις εχουν θεσπιστεί απο την Πολιτεία και την Ρ.Α.Ε.( Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) είναι ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή, η οποία συστήθηκε με το ν.2773/1999, στο πλαίσιο εναρμόνισης με τις Οδηγίες 2003/54/ΕΚ και 2003/55/ΕΚ για τον ηλεκτρισμό και το φυσικό αέριο, με κύρια αρμοδιότητά της να εποπτεύει την εγχώρια αγορά ενέργειας, σε όλους τους τομείς της, εισηγούμενη προς τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας και λαμβάνοντας η ίδια μέτρα για την επίτευξη του στόχου της απελευθέρωσης των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.)

Από την 01.01.2017 που άλλαξε το έντυπο του λογαριασμού οι χρέωσεις αυτές που ο αρθρογράφος κατονομάζει ως έξτρα και νεοπροστιθέμενες εμφανίζονται ΚΑΙ στην μπροστινή σελίδα του τιμολογίου, ενώ στην παλιά μορφή του λογαριασμού αναγράφονταν στην πίσω σελίδα στην ανάλυση των χρεώσεων. Αν ελέγξετε έναν λογαριασμό μετα το 2017 και ενα απο προηγουμενα έτη θα το διαπιστώσετε και οι ίδιοι.

Κάπου μέσα στο άρθρο αναφέρεται οτι οι χρεωσεις αυτές αφορούν κάθε πάροχο και είναι υπολογισμένες με βάση την κατανάλωση . Αυτό θα έπρεπε να αναφερθεί εκ των προτέρων και οχι κατόπιν εορτής αφού έχουν ειπωθεί οι υπόλοιπες ανακρίβειες.


Τελειώνοντας σας παραθέτω και την ενημέρωση για τις ΥΚΩ , που αναφέρει και την ανάλογη νομοθεσία με την οποία θεσπίστηκαν απο το επίσημο site της Ρ.Α.Ε.
http://www.rae.gr/site/categories_new/about_rae/intro.csp

Δεν αναφέρομαι σε όλα αυτά σαν υπεράσπιση της ΔΕΗ, αλλά σαν υπεράσπίση της δικής μου αξιοπρέπειας και εργασίας καθώς και των συναδέλφων μου την οποία εσείς δυσχεραίνετε σκορπίζοντας αψήφιστα λανθασμένη πληροφόρηση.

Επιστολές
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την ΕΥΕΔ στην ΕΔΕΜ: Ο Χρήστος Νικολόπουλος γράφει για τον νέο οργανισμό διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων

Στήλες / Από την ΕΥΕΔ στην ΕΔΕΜ: Ο Χρήστος Νικολόπουλος γράφει για τον νέο οργανισμό διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων

«Το τραγούδι δεν το φέρνει ο άνεμος»: Ανοιχτή επιστολή του μουσικοσυνθέτη για το ζήτημα διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων.
ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ