Πώς είναι να ζείς σε ένα ψέμα που έχεις δημιουργήσει εσύ ο ίδιος****

Πώς είναι να ζείς σε ένα ψέμα που έχεις δημιουργήσει εσύ ο ίδιος**** Facebook Twitter
4

Οι άνθρωποι είναι τόσο χαζοί που θέλουν συνέχεια να ακούνε ψέματα, όμορφα καλοστολισμένα ψέματα. Όπως γράφει και ο γνωστός Τσαρλς Μπουκόφσκι και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη.

Τα ψέματα ή αλλιώς ψαίματα, διότι εν τέλει θα σε πικράνουν και πολύ μάλιστα, αποτελούν τρόπο ζωής μερικών. Υπάρχουν ζωές που στηρίζονται ολότελα σε ψέματα, σε πλαστές καταστάσεις και οι άνθρωποι που τις περικλύουν είναι εντελώς ουτοπικοί. Για να πείς ένα ψέμα είτε είναι white lie που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι είτε πείς ένα καλά σκηνοθετημένο και βασισμένο ψέμα πρέπει να υπάρχουν λόγοι, συνήθως τόσο ανοήτοι -που αρκετά συχνά ξεχνάς- γιατί πάντα μα πάντα ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο. Που σημαίνει ότι όποιο είδος ψέματος κι αν επιλέξεις να πείς η αλήθεια αργά η γρήγορα θα φανερωθεί και θα φανείς λιγάκι χαζούλης -το λιγότερο.

Δεν μας νοιάζει τίποτα πλέον, αρκεί να δείξουμε ότι περνάμε όμορφα, με καλές παρέες φορώντας τα πιο ακριβά και in fashion ρούχα και φυσικά κραντώντας ένα μαραφέτι σίγουρα πιο έξυπνο από εμάς! Χα χα! Αυτό λέγεται τραγική ειρωνεία. Να ζείς σε ένα ψέμα που έχεις δημιουργήσει εσύ ο ίδιος.


Το άσχημο όμως, σε περιόδους που κυριαρχούν τα social media, οι άνθρωποι όχι μόνο ψεύδονται για διάφορα αλλά ούτε καν αισχύνονται. Αλλά μήπως ζητάω κι εγώ πολλά; Ποιο αίσχος; Δεν μας νοιάζει τίποτα πλέον, αρκεί να δείξουμε ότι περνάμε όμορφα, με καλές παρέες φορώντας τα πιο ακριβά και in fashion ρούχα και φυσικά κραντώντας ένα μαραφέτι σίγουρα πιο έξυπνο από εμάς! Χα χα! Αυτό λέγεται τραγική ειρωνεία. Να ζείς σε ένα ψέμα που έχεις δημιουργήσει εσύ ο ίδιος. Δυστυχώς όμως το πράγμα γίνεται ακόμα χειρότερο.


Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι εκεί γύρω που λένε «εδώ είμαι, πες μου ένα ψέμα να αισθανθώ κι εγώ καλύτερη, ομορφότερη, χρησιμότερη» (και η λίστα να μην τελειώνει ποτέ). Να θέλουν να ακούσουν πόσο ωραία μαλλιά έχεις, τι υπέροχα ρούχα που φοράς, πόσο τέλειος γίνεσαι στο σεξ, πόσο ανυπέρβλητος είσαι στην δουλειά σου. Για αυτή την μερίδα ανθρώπων τα νέα είναι άσχημα. Αγαπημένοι μου αν έχετε φτάσει σε μια άλφα ηλικία και δεν μπορείτε να δεχθείτε την ειλικρίνεια και την ωμή αλήθεια -συνήθως την άσχημη πλευρά της αλήθειας- και ενοχλείστε τόσο πολύ από αυτό, γίνεστε τόσο επιθετικοί και κακόβουλοι με τους άλλους. Και ο λόγος αν ρωτούσε ένας νοήμων άνθρωπος θα είχατε όντως την ρώμη και το σθένος να πείτε «Μα τόλμησε να μου πει την αλήθεια κατάμουτρα» ή απλά η ουτοπική ζωή σας θα απαντούσε με κάτι πιο εγωιστικό και αλαζονικό;

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ