Το χρονικό ενός ανεκπλήρωτου έρωτα μεταξύ δύο φίλων***

Το χρονικό ενός ανεκπλήρωτου έρωτα μεταξύ δύο φίλων*** Facebook Twitter
1

Ο έρωτας είναι ένα υπέροχο συναίσθημα. Τετριμμένο αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Είναι η κινητήριος δύναμη για να σταματήσεις να σκέφτεσαι τον εαυτό σου και να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι πως θα κάνεις όμορφη τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου. Είναι ο λόγος για να χαμογελάς διαρκώς και η αιτία που δεν μπορείς να συγκεντρωθείς σε τίποτα. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστοι οι ερωτευμένοι που είναι διατεθειμένοι να κάνουν οτιδήποτε μόνο και μόνο για να είναι κοντά στον άνθρωπο που μονοπωλεί τη σκέψη τους.

Σ'εκείνον που έχουν στηρίξει την ευτυχία τους. Για εκείνον που είναι πρόθυμοι να κάνουν τον γύρο της Αθήνας με το 608 μόνο για ένα του βλέμμα. Ωστόσο ο έρωτας μεταξύ δύο φίλων είναι κάτι πολύ διαφορετικό και ριψοκίνδυνο. Πρώτα απ'όλα, είναι δύσκολο να κάνεις τον άλλο να καταλάβει πως ενδιαφέρεσαι διότι εκείνος μπορεί να εκλάβει κάθε σου κίνηση ως φυσιολογική στο πλαίσιο της φιλίας. Δεύτερον, είναι τόσο δύσκολο να είσαι εσύ αυτή, που ενώ τον αγαπάς τόσο να πρέπει σαν καλή φίλη να του γνωρίσεις όποια κοπέλα έχει βάλει στο μάτι και επιπλέον να ανέχεσαι , αν η γνωριμία τους εξελιχθεί, να σου περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την πορεία της σχέσης του με την άλλη κοπέλα.

Και οι λεπτομέρειες να είναι άπειρες....Και να είναι για εσένα μία μία μαχαιριά στην καρδιά. Ακόμη χειρότερα όταν ο καλός σου φίλος θέλει να κάνει κάτι με μία φίλη σου, με την οποία δεν έχεις την οικειότητα να της πεις ότι ενδιαφέρεσαι εσύ για εκείνον κι έτσι καταλήγεις να είσαι στη μέση και σαν bonus να μην μπορείς να απολαύσεις μία έξοδο αφού τους έχεις συνέχεια μαζί σου. Και που καταλήγεις ; Θα σου απαντήσω εγώ η παθούσα. Καταλήγεις στην τουαλέτα κάθε μαγαζιού που έχετε βγει να προσπαθείς να ηρεμήσεις τον εαυτό σου από την κρίση πανικού που σε έχει πιάσει και να σταθείς και πάλι στα πόδια σου. Αλλά υπάρχει και χειρότερο. Όταν εκείνος είναι πάλι ελεύθερος, εσύ τον πιάνεις και του το λες.

Του λες ότι είσαι πέρα για πέρα ερωτευμένη μαζί του. Εκείνος σου λέει ότι κάποτε ένιωθε το ίδιο για εσένα αλλά όχι πια και συνεχίζει από εκεί που είχατε μείνει πριν την εξομολόγηση. Δηλαδή σε "σέρνει" σε εξόδους στις οποίες φλερτάρει απίστευτα και δεν αφήνει κοπέλα που να μην της την πέσει. Κι εσύ ; Πες μου τι κάνεις ; Από την μία πλευρά είναι ο καλύτερος σου φίλος, που τον αγαπάς πολύ και δεν θέλεις να χαλάσει η σχέση σας αλλά από την άλλη πλευρά δεν είσαι υποχρεωμένη να ανέχεσαι αυτήν την αρρωστημένη κατάσταση. Αυτό το βάσανο.

Γι' αυτό εγώ σου προτείνω να πάψεις αυτήν την ιστορία. Ο έρωτας μπορεί να είναι πολύ όμορφο συναίσθημα αλλά δυστυχώς μπορεί να εξελιχθεί και σε μία ψυχοφθόρα κατάσταση που να σε αφήνει κάθε μέρα όλο και πιο "λίγο". Βάλε τον εαυτό σου πάνω από τον άλλο, σταμάτα να επαναλαμβάνεις μονότονα τη φράση "δεν με θέλει" και ξεκίνα να λες "δεν τον θέλω εγώ τώρα". Κάνε το για το δικό σου καλό. Άλλωστε αν άξιζε θα σε οδηγούσε στην τρέλα με την παρουσία του και όχι με την απουσία του...

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια