ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Με σοκάρουν αυτά που σε σοκάρουν

Με σοκάρουν αυτά που σε σοκάρουν Facebook Twitter
0

Μας σοκάρει τόσο το ότι έγινε τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία, ενώ το ότι σε άλλα σημεία στο χάρτη σκοτώνονται άνθρωποι καθημερινά από αντίστοιχες ενέργειες μας περνάει αδιάφορο; Δεν μας σοκάρει το οτι στη Συρία η τρομοκρατία είναι καθημερινότητα; Δε μας σοκάρει η ύπαρξη της τρομοκρατίας παρά μόνο η εξάπλωσή της στο δυτικό κόσμο; Δε μας σοκάρει το ότι συνηθίσαμε το θάνατο ανθρώπων έξω απ'την ήπειρό μας; Δε μας σοκάρει το οτι θεωρούμε βία μόνο τη σφαγή και όχι την πείνα; Δε μας σοκάρει το οτι θεωρούμε το θάνατο αναμενόμενο για άλλους, αλλά όταν "ήρθε από το πουθενά" για τους Ευρωπαίους πολίτες είναι γεγονός που "παρακολουθούμε άφωνοι"; Δε μας σοκάρει το πόσο ημιμαθείς και αλαζόνες είμαστε, παρά τον "ελεύθερο δυτικό κόσμο" μας;

Ευρώπη, περνάς ένας σοκ που για άλλους είναι καθημερινότητα, περνάς ένα σοκ για το οποίο έβαλες κι εσύ το λιθαράκι σου. Ένα σοκ που αν το βίωναν άλλοι έξω από τα σύνορά σου μπορεί και να μη το μαθαίναμε ποτέ.

Μάθε λοιπόν, ότι σε καμία χώρα του κόσμου δε βγαίνουν από το σπίτι τους και περιμένουν να σκοτωθούν. Καμία μάνα δεν περιμένει να κλάψει το παιδί της. Καμια γειτονιά στον κόσμο δεν περιμένει έκρηξη στα πόδια της. Και όλοι αυτοί που περιμένουν την καταστροφή φεύγουν. Και αυτούς που φεύγουν για να έρθουν στον ελεύθερο κόσμο μας, εμείς τους γυρνάμε την πλάτη είτε κλείνοντας τα σύνορα είτε αδιαφορώντας. Γιατι οι δικιά μας ελευθερία δεν ανοίγει την πόρτα της σ'αυτούς. Γιατί αυτό μας έμαθαν ότι είναι ελευθερία και νομίζουμε ότι μόνο σε εμάς αξίζει. Γιατί οι Σύριες μάνες είναι συνηθισμένες να κλαίνε τα παιδιά τους. Γιατί εμείς που πήγαμε σχολείο δεν είμαστε τρομοκράτες. Γιατί εμείς είμαστε άνθρωποι, αυτοί όχι. Γιατί εμείς δεν παίξαμε κανένα ρόλο στην εξάπλωση της τρομοκρατίας. Εμείς, ο ελεύθερος κόσμος, πενθούμε με το να βάψουμε τις φωτογραφίες μας στο facebook στα χρώματα της Γαλλίας, γιατί ούτε ξέρουμε πώς μοιάζουν οι σημαίες των χωρών που καθημερινά βομβαρδίζονται. Γιατί εμείς είμαστε καλοί και αυτοί κακοί.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ