Τι είδαμε στο Νέο Ford EcoSport

Τι είδαμε στο Νέο Ford EcoSport Facebook Twitter
Όπως προκαταλάβει (πολύ σωστά) το όνομά τους, τα SUV ένα είδος έξυπνων αυτοκινήτων από όλες τις απόψεις και κυρίως από θέμα πρακτικότητας σε συνδυασμό με ασφάλεια.
0
Τι είδαμε στο Νέο Ford EcoSport Facebook Twitter
Εσωτερικά είναι απίστευτα ευρύχωρο αλλά και καλά εξοπλισμένο

Τα αυτοκίνητα SUV (συντομία για τα Smart Utility Vehicles) κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στην αγορά αυτοκινήτων, κάτι που δεν είναι καθόλου τυχαίο. Όπως προκαταλάβει (πολύ σωστά) το όνομά τους, πρόκειται για ένα είδος έξυπνων αυτοκινήτων από όλες τις απόψεις και κυρίως από θέμα πρακτικότητας σε συνδυασμό με ασφάλεια.

Σε ένα SUV που κυκλοφόρησε πρόσφατα όμως, βρήκαμε πολύ περισσότερα από την ασφάλεια και την πρακτικότητα. O λόγος για το νέο Ford EcoSport που σίγουρα είναι μία από τις πιο έξυπνες επιλογές στην κατηγορία του.

Το νέο Ford EcoSport με λίγα λόγια

Σαν μία πρώτη ανασκόπηση, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι το νέο FORD EcoSport είναι ένα όχημα πολλαπλής χρήσης, τόσο για την πόλη όσο και για μεγάλα ταξίδια. Και είναι έξυπνο γιατί ενώ εξωτερικά δεν έχει τις διαστάσεις ενός μεγάλου αυτοκίνητου που δυσκολεύει στο παρκάρισμα και όχι μόνο, εσωτερικά είναι απίστευτα ευρύχωρο αλλά και καλά εξοπλισμένο. Δεύτερο πολύ σημαντικό σημείο του είναι οι σύγχρονες τεχνολογίες οι οποίες είναι προς όφελος και της ασφάλειας και της άνεσης ενώ στα highlights μπαίνουν οι κινητήρες και τα κιβώτια ταχυτήτων, τα οποία εξασφαλίζουν εκπληκτική απόδοση και εξαιρετική οικονομία καυσίμου. Ας δούμε όμως αναλυτικά όλα τα σημαντικά σημεία του εντυπωσιακού αυτού SUV

Τι είδαμε στο Νέο Ford EcoSport Facebook Twitter
Ενώ δεν έχει τις διαστάσεις ενός μεγάλου αυτοκίνητου είναι στιβαρό και επιβλητικό

Σχεδιασμός

Το πολύ εύστοχο motto τους «Σχεδιασμένο να επιβιώνει στη ζούγκλα, αλλά και να δραπετεύει» τα λέει πάνω κάτω όλα. Το νέο νέο Ford EcoSport με το υπερυψωμένο αμάξωμα είναι επιβλητικό, με πολύ σύγχρονο design και ενώ είναι πολύ στιβαρό, το αεροδυναμικό του σχήμα το κάνει πολύ ευέλικτο και ιδανικό στην οδήγηση. Εσωτερικά έχει άνετους χώρους για όλους τους επιβάτες με ψηλή οροφή, αλλά αυτό που εντυπωσιάζει είναι οι έξυπνες τεχνολογίες που είναι εύκολα προσβάσιμες. Τέλος τα 8 χρώματα στα οποία κυκλοφορεί το νέο Ford EcoSport σίγουρα δίνουν πολλές επιλογές σε όλους τους επίδοξους οδηγούς του.

Τι είδαμε στο Νέο Ford EcoSport Facebook Twitter
Σχεδιασμένο να επιβιώνει στη ζούγκλα, αλλά και να δραπετεύει

Τεχνολογία

Εδώ κρύβεται και η ουσία, που κάνει το νέο Ford EcoSport ένα από τα πιο εντυπωσιακά SUV που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. Ας δούμε μερικές από τις πρωτοποριακές τεχνολογίες του.

O EcoBoost έκανε νέο ρεκόρ κατακτώντας το βραβείο του παγκόσμιου κινητήρα της χρονιάς για τρεις συνεχόμενες χρονιές. Και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο!

Επαναστατικός 3-κύλινδρος κινητήρας βενζίνης EcoBoost 1,0 λίτρου

Ο EcoBoost έκανε νέο ρεκόρ κατακτώντας το βραβείο του παγκόσμιου κινητήρα της χρονιάς για τρεις συνεχόμενες χρονιές. Και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο! Όλη η ιπποδύναμη που θα περιμένατε από ένα συμβατικό κινητήρα 1,6 λίτρων (έως 125 ίππους) κρύβεται σε αυτόν τον επαναστατικό κινητήρα με τη μεγάλη διαφορά ότι έχεις σχεδόν 24% μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και 25% χαμηλότερες εκπομπές CO2, δηλαδή μόλις 125 g/km!

Τι είδαμε στο Νέο Ford EcoSport Facebook Twitter
To Ford Sync με απλές φωνητικές εντολές αναπαράγει μουσικά κομμάτια από συσκευή ΜΡ3, μνήμη USB ή iPod®, ή ακόμα και να μεταδίδει μουσική μέσω streaming από κινητό τηλέφωνο

Δύναμη diesel

Αν πάλι προτιμάτε diesel, τα νέα είναι και πάλι ευχάριστα.  Η επιλογή του κινητήρα diesel DV5 1,5 λίτρων σας επιτρέπει να απολαύσετε ισχύ 95 ίππων με κατανάλωση καυσίμου μόλις 4,4 λίτρα/100 km. Αυτός ο προηγμένος κινητήρας διατίθεται με 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο που αποδίδει τόσο υψηλή ροπή (για λιγότερες αλλαγές ταχυτήτων και εξαιρετική ελκτική δύναμη) όσο και χαμηλές εκπομπές CO2, μόλις 115 g/km.

Τι είδαμε στο Νέο Ford EcoSport Facebook Twitter
Oι σύγχρονες τεχνολογίες είναι προς όφελος και της ασφάλειας και της άνεσης ενώ στα highlights μπαίνουν οι κινητήρες και τα κιβώτια ταχυτήτων

Προηγμένη τεχνολογία ανοικτής συνομιλίας

Πρόκειται για το πολύ γνωστό πλέον Ford Sync, που το έχουμε δει σε όλα τα τελευταία μοντέλα της Ford, το οποίο με απλές φωνητικές εντολές αναπαράγει μουσικά κομμάτια από συσκευή ΜΡ3, μνήμη USB ή iPod®, ενώ μπορεί και μεταδίδει μουσική μέσω streaming από κινητό τηλέφωνο συνδεδεμένο ασύρματα μέσω Bluetooth®. Πολύ σημαντικό για την ασφάλεια του οδηγού είναι ακόμα το ότι διαβάζει τα γραπτά μηνύματα από το κινητό τηλέφωνο με  με φωνητική αναπαραγωγή από το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου (προαιρετική επιλογή).

Τι είδαμε στο Νέο Ford EcoSport Facebook Twitter
Tο νέο Ford EcoSport που σίγουρα είναι μία από τις πιο έξυπνες επιλογές στην κατηγορία του

Αισθητήρες απόστασης στάθμευσης

Πρόκειται για μία από τις πιο βοηθητικές τεχνολογίες για εύκολο παρκάρισμα αφού οι αισθητήρες, εκπέμποντας ένα ηχητικό μήνυμα βοηθούν να αντιληφθεί ο οδηγός την απόσταση ανάμεσα στο αυτοκίνητο σας και το επόμενο εμπόδιο πίσω σας (προαιρετική επιλογή)

Αυτές είναι μερικές από τις τεχνολογίες που σίγουρα μας κέρδισαν το ενδιαφέρον, ωστόσο η λίστα είναι μεγάλη, γι' αυτό αξίζει να το δείτε από κοντά, κάνοντας μία επίσκεψη στην πιο κοντινή αντιπροσωπεία FORD.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM