Πρόγραμμα Vodafone World of Difference

Πρόγραμμα Vodafone World of Difference Facebook Twitter
0

Η ανάπτυξη των δεξιοτήτων και η στήριξη της απασχόλησης των νέων αποτελεί έναν τομέα τον οποίο η Vodafone Ελλάδος έχει κάνει την στρατηγική επιλογή να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις, αναφέρει η υπεύθυνη του τμήματος βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής συνεισφοράς της Vodafone Ελλάδος, κυρία Ρούλη Χριστοπούλου.

«Στόχος μας είναι να επενδύσουμε σε νέους ανθρώπους και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας. Η στήριξη των νέων θα αποτελέσει για το πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης της Vodafone έναν στρατηγικό πυλώνα, τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία, καθώς οι νέοι στην Ελλάδα έχουν πληγεί περισσότερο από όλους, παρόλο που είναι οι τελευταίοι οι οποίοι ευθύνονται για την πορεία της χώρας» τονίζει.

Όπως επισημαίνει η κυρία Χριστοπούλου, ένα από τα προγράμματα που υλοποιεί η Vodafone προς αυτήν την κατεύθυνση είναι το Vodafone World of Difference, το οποίο έχει διττό στόχο, καθώς δημιουργεί θέσεις εργασίας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει το έργο κοινωφελών μη κερδοσκοπικών οργανισμών της χώρας, βοηθώντας τους να επιτελέσουν σημαντικό έργο με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία.

«Αναζητούμε άτομα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Που θα επιδείξουν πάθος, παρακίνηση και δέσμευση. Που θα δείξουν ότι διαθέτουν τις κατάλληλες ικανότητες, την εμπειρία και τη γνώση που απαιτεί το έργο που έχουν επιλέξει και ο συγκεκριμένος ρόλος που θα αναλάβουν» επισημαίνει.

Στρατηγικός πυλώνας για το πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής συνεισφοράς της Vodafone η αρωγή στη νεολαία.

Σύμφωνα με την κυρία Χριστοπούλου, όσοι συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, θα έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν έμπρακτα το έργο κοινωφελών οργανισμών, θα αμείβονται για τις υπηρεσίες που θα παρέχουν και θα έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν τις δεξιότητές τους και να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία. «Όλα αυτά είναι πολύτιμα εφόδια για τη μελλοντική σταδιοδρομία των νέων» σημειώνει.

Το πρόγραμμα Vodafone World of Difference εφαρμόζεται φέτος για έβδομη συνεχή χρονιά. Ξεκίνησε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2010 και μέχρι σήμερα έχει αναδείξει 44 άτομα τα οποία εργάστηκαν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους. Οι νέοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα εργάστηκαν σε διάφορες πόλεις και περιοχές της χώρας - από την Αθήνα έως τις Πρέσπες και από τη Θεσσαλονίκη έως την Κρήτη - προσφέροντας σημαντικό έργο στην τοπική κοινωνία.

Η Vodafone καλύπτει τον μισθό τους

Το Vodafone World of Difference δίνει τη δυνατότητα σε δέκα νέους να προσφέρουν την εργασία, τις γνώσεις, τις ικανότητες αλλά και το πάθος τους, για έξι μήνες στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό της αρεσκείας τους, ενώ η Vodafone καλύπτει τον μισθό τους.

Σύμφωνα με την κυρία Χριστοπούλου, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει πρώτα να έχουν έρθει σε επαφή με τον οργανισμό στον οποίο θέλουν να εργαστούν και να συμφωνήσουν σε ένα συγκεκριμένο έργο για την περίοδο απασχόλησής τους. Στη συνέχεια θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Vodafone στο www.vodafone.gr/worldofdifference μέχρι και τις 16 Οκτωβρίου.

«Το ενδιαφέρον μέχρι σήμερα είναι έντονο. Τα άτομα που έχουν επιλεγεί ως νικητές έχουν προσφέρει έργο – μεταξύ άλλων - σε οργανισμούς όπως η Κιβωτός του Κόσμου, ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η ΕΛΕΠΑΠ, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς", η Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Equal Society, το Make a wish Ελλάδας και άλλους φορείς» τονίζει η κυρία Χριστοπούλου.

«Όλες οι αιτήσεις που λαμβάνουμε περνούν από μία συγκεκριμένη διαδικασία αξιολόγησης που περιλαμβάνει διάφορα στάδια όπως τηλεφωνικές συνεντεύξεις με τους οργανισμούς, προσωπικές συνεντεύξεις με τους υποψηφίους  κτλ. Τα έργα αξιολογούνται με βασικό κριτήριο την ανθρωπιστική και κοινωφελή αξία τους, το κατά πόσο είναι εφικτό να υλοποιηθούν σε διάστημα έξι μηνών και τα μετρήσιμα αποτελέσματά» συνεχίζει.

«Μέσα από το πρόγραμμα οι οργανισμοί ωφελούνται από τις ικανότητες και την εμπειρία που μπορούν να προσφέρουν οι επιτυχόντες για έξι μήνες χωρίς κανένα κόστος για τους ίδιους» σημειώνει η υπεύθυνη του Tμήματος βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής συνεισφοράς της Vodafone Ελλάδος

Παράλληλα, όπως επισημαίνει η κυρία Χριστοπούλου, η Vodafone Ελλάδος υλοποιεί με επιτυχία άλλα δύο προγράμματα για τους νέους, τα οποία έχουν ως στόχο την υποστήριξή τους στην έναρξη της επαγγελματικής τους καριέρας, αλλά και την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Το πρόγραμμα Vodafone World of Difference εφαρμόζεται φέτος για έβδομη συνεχή χρονιά. Ξεκίνησε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2010 και μέχρι σήμερα έχει αναδείξει 44 άτομα τα οποία εργάστηκαν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους.

 

Discover Vodafone και CU Restart Up

Το πρώτο είναι το πρόγραμμα Discover Vodafone το οποίο απευθύνεται σε τελειόφοιτους και απόφοιτους πανεπιστημιακών ή πολυτεχνικών σχολών και προσφέρει ένα δυναμικό ξεκίνημα για την επαγγελματική τους πορεία, έχοντας ως στόχο να τους βοηθήσει να συνδεθούν με την αγορά εργασίας και να αποκτήσουν ουσιαστική εργασιακή εμπειρία στην Vodafone για δύο έτη.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δίνει την δυνατότητα τόσο της εναλλαγής ρόλων και έργων όσο και της μετακίνησης σε εταιρείες του Ομίλου Vodafone εκτός Ελλάδας. Σύμφωνα με την κυρία Χριστοπούλου, στα πέντε χρόνια που εφαρμόζεται, 47 νέοι έχουν αποκτήσει εργασιακή εμπειρία και ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς έχουν παραμείνει στην εταιρία.

Επίσης, ένα ιδιαίτερα δημοφιλές στους νέους πρόγραμμα είναι το τ CU Restart Up που αποτελεί την πρώτη ενέργεια στήριξης της επαγγελματικής δραστηριοποίησης του δημιουργικού κλάδου στην Ελλάδα (creative industries). Σύμφωνα με την κυρία Χριστοπούλου, ο διαγωνισμός «CU Restart Up» δίνει τη δυνατότητα σε νέους μέχρι 28 ετών να κάνουν τις δημιουργικές τους ιδέες πράξη, διεκδικώντας μέσω διαγωνισμού δωρεάν επαγγελματική στέγαση στο creative hub του Ρομάντσο και πρόσβαση σε επικοινωνιακή στήριξη και συμβουλευτικές υπηρεσίες. «Στα τέσσερα χρόνια που τρέχει ο διαγωνισμός, πάνω από 60 νέοι έχουν κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα για τη δημιουργία της δικής τους βιώσιμης επιχείρησης. Μέσα από το CU Restart Up ενισχύουμε τη νεανική επιχειρηματικότητα και την οικονομία της χώρας» επισημαίνει η κυρία Χριστοπούλου.

«Ήδη σχεδιάζουμε την εφαρμογή ακόμα περισσότερων προγραμμάτων για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την επαγγελματική δραστηριοποίηση των νέων» αναφέρει η υπεύθυνη του τμήματος βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής συνεισφοράς της Vodafone Ελλάδος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM