Γυρίζοντας τον κόσμο με το... πάσο σου

Γυρίζοντας τον κόσμο με το... πάσο σου Facebook Twitter
0

Είσαι εικοσάρης. Θέλεις να γνωρίσεις κόσμο. Όλο τον κόσμο. Ευτυχώς για σένα το πρόγραμμα Study Abroad φροντίζει να πας μακριά! Γι’ αρχή, χωρίς να πας πολύ μακριά. Πού; Στο Deree.  

To πρόγραμμα Study Abroad στο Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι αυτό ακριβώς που δηλώνει το όνομά του: ενώ σπουδάζεις στο Deree φεύγεις για ένα διάστημα στο εξωτερικό για να παρακολουθήσεις μαθήματα σε ένα πανεπιστήμιο της επιλογής σου, σε Αμερική, Ευρώπη ή Ασία.

Αντί λοιπόν να περάσεις όλες τις σπουδές σου στο ίδιο campus, το πρόγραμμα Study Abroad στο Deree μπορεί να γίνει το εισιτήριό σου για να γνωρίσεις τον κόσμο! Γι’ αυτόν το σκοπό, το Deree έχει δημιουργήσει συνεργασίες με περισσότερα από σαράντα πανεπιστήμια, ανάμεσά τους και ονόματα όπως το Cornell, το Emory και το  Stanford, για να κάνει το όνειρό σου πραγματικότητα.

Γυρίζοντας τον κόσμο με το... πάσο σου Facebook Twitter

Εννέα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, το Μπουσάν της Νότιας Κορέας, διάλεξε ο Δημήτρης –που σπουδάζει Επικοινωνία στο Deree, με minor στις Διεθνείς Σχέσεις, και παράλληλα έχει χρόνο και για τη Νομική Αθηνών!– για να ζήσει τη δική του εκδοχή του Study Abroad. Η εξοικείωσή του με τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του Deree, που αυτήν τη στιγμή φιλοξενεί φοιτητές από 70 χώρες, διευκόλυνε σημαντικά αυτή την απόφαση.

«Ως φοιτητής του Deree είχα από νωρίς –μέσα από τα μαθήματα και τις υπόλοιπες δραστηριότητες, όπως η ενασχόληση με τα clubs και societies– τη δυνατότητα να συναναστραφώ κι άλλους φοιτητές από όλο τον κόσμο, μέσω των οποίων είχα συχνά “ταξιδέψει” με το μυαλό μου σε πολλές χώρες και κουλτούρες. Έτσι, η απόφασή μου να δηλώσω συμμετοχή στο πρόγραμμα Study Abroad ήταν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, καθώς ήθελα να ζήσω την αντίστοιχη εμπειρία που ήμουν σίγουρος ότι θα μου προσφέρει πολλά για την προσωπική, ακαδημαϊκή και επαγγελματική μου ανάπτυξη».

 

Νότια Κορέα; Πώς το σκέφτηκες; είναι η επόμενη, και πολύ προφανής, ερώτηση. «Ήθελα πολύ να παρακολουθήσω μαθήματα σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον, και η Νότια Κορέα, τόσο λόγω της γλώσσας όσο και της κουλτούρας, ήταν μια χώρα που μπορούσε να μου προσφέρει ακριβώς αυτό. Ειδικότερα, σημαντικοί λόγοι που με έκαναν να διαλέξω το συγκεκριμένο καλοκαιρινό πρόγραμμα ήταν η δυνατότητα που μου έδινε το Deree για αναγνώριση των μαθημάτων στο οικείο πρόγραμμα σπουδών μου, αλλά και το ότι το summer school στη Νότια Κορέα ξεκινούσε στα τέλη του Ιουλίου, οπότε και δεν είχα μαθήματα ή εξετάσεις στη Νομική Αθηνών, στην οποία φοιτώ παράλληλα».

Τι αποκόμισε από μια τέτοια εμπειρία; Πολλά. «Είχα την ευκαιρία δοκιμαστώ σε ένα διαφορετικό ακαδημαϊκό περιβάλλον και να γνωρίσω διαφορετικούς τρόπους αντίληψης αλλά και προσέγγισης των δεδομένων και των γεγονότων. Συνολικά, εμπλούτισα τον τρόπο σκέψης μου με νέα στοιχεία ανάλυσης και σύνθεσης δεδομένων που παρατηρούσα και, στη συνέχεια, προσπαθούσα να χρησιμοποιώ τόσο στα μαθήματα όσο και στις καθημερινές μου συνομιλίες σε μια τόσο διαφορετική κουλτούρα» μας λέει ο Δημήτρης.

Γυρίζοντας τον κόσμο με το... πάσο σου Facebook Twitter

 

Και η προσαρμογή σε μια τόσο διαφορετική κουλτούρα; Δεν είναι δύσκολη; Ο Δημήτρης έχει άλλη άποψη. «Όσον αφορά το πανεπιστήμιο, μπορώ να πω ότι η φοίτησή μου στο Deree με είχε ήδη προετοιμάσει σε μεγάλο βαθμό και έτσι μπορούσα να ενσωματωθώ σχετικά εύκολα και γρήγορα από την πρώτη μέρα στο νέο ακαδημαϊκό αλλά και πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Όσον αφορά τα μαθήματα διεθνών σχέσεων που παρακολούθησα, είναι χαρακτηριστικό ότι η διδασκαλία τους γινόταν από μια διαφορετική οπτική γωνία, ως θεωρίες και γεγονότα ιδωμένα από την “ασιατική” σκοπιά και επομένως, τόσο στο πλαίσιο του μαθήματος όσο και στο πλαίσιο των ομαδικών εργασιών μπορούσα να τη συγκρίνω με τη δική μου “δυτικοκεντρική” οπτική.

Εντάξει με τις σπουδές, αλλά με τη ζωή τι γίνεται; «Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο στη Νότια Κορέα ήταν το πώς κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποτελεί μία από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι η χώρα φημίζεται για την καινοτόμο τεχνολογία της σε προϊόντα όπως τα ηλεκτρονικά είδη αλλά και τα αυτοκίνητα, οι άνθρωποι παραμένουν εξαιρετικά απλοί στην καθημερινότητά τους και δείχνουν μεγάλο σεβασμό στις παραδόσεις τους» λέει ο Δημήτρης, ο οποίος, αν και παραδέχεται ότι είναι δύσκολο να συγκρίνεις την Ελλάδα με οποιαδήποτε άλλη χώρα, όσο περνούσε ο καιρός, βρήκε κοινά και με τη δική μας: «Το ενδιαφέρον προς το συνάνθρωπο, η φιλοξενία, ο σεβασμός στους μεγαλύτερους, η δημιουργικότητα στη μαγειρική, η πρόοδος και γενικά η προσπάθεια των ανθρώπων να γίνουν καλύτεροι μέσα από τη συνεργασία και τη σύμπραξη. Μέσα από την αντιπαραβολή όσων γνώριζα ως Έλληνας και Ευρωπαίος, έμαθα πολλά για τις διεθνείς σχέσεις, τα χαρακτηριστικά αυτής της περιοχής του κόσμου αλλά και των ανθρώπων γενικότερα» συμπληρώνει.

Γυρίζοντας τον κόσμο με το... πάσο σου Facebook Twitter

 

Για τόσο μακρινά ταξίδια όμως, τα δίδακτρα θα πρέπει να είναι υψηλά. Κάθε άλλο! Μέσω του Study Abroad, ο φοιτητής όχι μόνο δεν επωμίζεται το κόστος των διδάκτρων του ξένου πανεπιστημίου, αλλά εξακολουθεί να πληρώνει όσα και στο Deree, ενώ μπορεί πολύ άνετα να διεκδικήσει κάποια από τις υποτροφίες του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος για να καλύψει όλα ή μεγάλο μέρος των εξόδων του. Για το ταξίδι του στη Ν. Κορέα, ο Δημήτρης είχε εξασφαλίσει υποτροφία από το Deree και από το κορεατικό πανεπιστήμιο, που του κάλυψε τα αεροπορικά, τα δίδακτρα και τα έξοδα διαμονής. Το ταξίδι του μάλιστα συνέπεσε με την επιβολή των capital controls, και το Deree είχε προσφέρει ολοκληρωμένη βοήθεια στους φοιτητές του προγράμματος.

 

Να το προτείνουμε και σε άλλους δηλαδή; «Το έχω ήδη κάνει και το συνιστώ ανεπιφύλακτα και σε άλλους!» μας προτρέπει ο Δημήτρης. Για πολλούς λόγους. «Γιατί όπου και αν επιλέξει κανείς να σπουδάσει, θα εξερευνήσει έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης, θα δοκιμαστεί έξω από το comfort zone του και εντέλει θα μάθει περισσότερα πράγματα για τον εαυτό του αλλά και τον ίδιο τον κόσμο!»

Περισσότερα για το πρόγραμμα Study Abroad του Deree, τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια και τις υποτροφίες, εδώ

http://www.acg.edu/current-students/outbound-study-abroad/

http://www.acg.edu/current-students/outbound-study-abroad/partner-institutions/

http://www.acg.edu/current-students/outbound-study-abroad/outbound-study-abroad-scholarships/

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Charlotte Foucteau: Αν οι leaders των επιχειρήσεων αγκαλιάσουν την αλλαγή που φέρνει το AI, οι άνθρωποί τους θα νιώθουν πιο ασφαλείς.

Market news / Charlotte Foucteau: Αν οι leaders των επιχειρήσεων αγκαλιάσουν την αλλαγή που φέρνει το AI, οι άνθρωποί τους θα νιώθουν πιο ασφαλείς

Η CEO της Teleperformance Greece, κατά τη συμμετοχή της στο Delphi Economic Forum 2024, χαρακτήρισε ευοίωνο το μέλλον που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη στις επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της ενσυναίσθησης.
THE LIFO TEAM
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Market news / Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τους εθελοντές – εργαζόμενούς της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν.
THE LIFO TEAM