Τσίπουρο Αποστολάκη

Τσίπουρο Αποστολάκη Facebook Twitter
0

Το Τσίπουρο της Οικογένειας Αποστολάκη αποστάζεται στο Κρόκιο Μαγνησίας, στον Παγασητικό Κόλπο, 30 χλμ. νοτιοδυτικά του Βόλου, από μια ελληνική οικογενειακή επιχείρηση.


Η Μαγνησία είναι άλλωστε ένας τόπος ξακουστός για την εκλεκτή ποιότητα του τοπικού τσίπουρου. Η τοπική παράδοση και η ιστορία του στην περιοχή αυτή ξεκινούν το 1922, όταν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στη Νέα Ιωνία. Πιστοί στις παραδοσιακές συνήθειες, μετά τη δουλειά μαζεύονταν στα σπίτια ή στους καφενέδες, τα τοπικά «τσιπουράδικα», όπου απολάμβαναν το παραδοσιακό μικρασιάτικο τσίπουρο, σπιτικά απoσταγμένο με προσωπική φροντίδα και μεράκι.

Με τον καιρό, στις παρέες ενσωματώθηκαν και οι ντόπιοι, οι οποίοι μυήθηκαν στις μυστικές συνταγές και στον ιδιαίτερο τρόπο παρασκευής του μικρασιάτικου τσίπουρου. Από τότε έως και σήμερα το τσίπουρο είναι το παραδοσιακό ποτό της περιοχής, ιδανικό συνοδευτικό των θαλασσινών μεζέδων, και τα τσιπουράδικα είναι σημεία συνάντησης εδώ και έναν αιώνα.


Από το 1954, η Οικογένεια Αποστολάκη δημιουργεί εκλεκτά αποστάγματα με φροντίδα και αγάπη για τη γη και το αμπέλι, συνεχίζοντας αδιάλειπτα την παράδοση της καλλιέργειας των μοναδικών ποικιλιών της περιοχής. Η αποκλειστικά φυσική απόσταξη του τσίπουρου της Οικογένειας Αποστολάκη γίνεται με τέχνη, υπομονή και εμπειρία τριών γενεών, ενώ η μυστική συνταγή του από τα παλιά τού εξασφαλίζει την εξαιρετική του ποιότητα.


Το Τσίπουρο της Οικογένειας Αποστολάκη, με ελαφριά γεύση και πλούσιο άρωμα, χωρίς γλυκάνισο για τους μερακλήδες ή αρωματισμένο με γλυκάνισο για όσους αγαπούν αυτό το άρωμα, μπορείτε να το απολαύσετε με τους μεζέδες σας ως το καθημερινό ποτό της οικογένειάς σας αλλά και ως το επίσημο κέρασμα της παρέας σας.

Market news
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Charlotte Foucteau: Αν οι leaders των επιχειρήσεων αγκαλιάσουν την αλλαγή που φέρνει το AI, οι άνθρωποί τους θα νιώθουν πιο ασφαλείς.

Market news / Charlotte Foucteau: Αν οι leaders των επιχειρήσεων αγκαλιάσουν την αλλαγή που φέρνει το AI, οι άνθρωποί τους θα νιώθουν πιο ασφαλείς

Η CEO της Teleperformance Greece, κατά τη συμμετοχή της στο Delphi Economic Forum 2024, χαρακτήρισε ευοίωνο το μέλλον που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη στις επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της ενσυναίσθησης.
THE LIFO TEAM
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Market news / Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τους εθελοντές – εργαζόμενούς της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν.
THE LIFO TEAM