ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.10.2016 | 21:13

***

Διάβαζα νωρίτερα την εξομολόγηση της κοπέλας που ο φίλος της της έκανε συνεχώς παρατηρήσεις για την εμφάνισής της ως προς το να μακρύνει τα μαλλιά της, να φορά συχνότερα δωδεκάποντα κτλ. κι αναρωτιέμαι τώρα το εξής:Όταν έχεις γνωρίσει ένα άτομο και το έχεις ερωτευτεί με την εμφάνιση που διαθέτει, για ποιο λόγο επιθυμείς να του αλλάξεις αυτή την εμφάνιση, ειδικά μάλιστα όταν ο ίδιος/ίδια νιώθει εντάξει με το look του/της; Άρα μάλλον δε σου άρεσε εξαρχής η εμφάνισή του/της, έτσι δεν είναι; Τότε για ποιον λόγο επιλέγεις να είσαι με ένα άτομο που δε σου αρέσει το στυλ του κι επομένως δε σε ελκύει;Θέλω να πω πως αν είσαι άντρας που σε καυλώνουν αποκλειστικά π.χ. γυναίκες με μακριά ξανθά μαλλιά που φορούν τακούνια ακόμα και στην παραλία, σίγουρα αν ψάξεις λιγάκι θα βρεις μια τέτοια κοπέλα, ποιος ο λόγος λοιπόν να διαλέξεις μια με εντελώς αντίθετο στυλ και να προσπαθείς με πίεση ή πειθώ να τη μετατρέψεις στο εμφανισιακό σου ίνδαλμα; Αν σου αρέσουν οι γυναίκες με μεγάλα στήθη θα πας σε κάποια με μικρά και θα της πεις "αγάπη μου, νομίζω πως θα σου πήγαινε πολύ η σιλικόνη στο βυζί" ή θα έβρισκες μια που θα τα 'χε ήδη μεγάλα να ταιριάξει εξαρχής με τα γούστα σου;Με λίγα λόγια, θέλω να πω ότι υπάρχει πληθώρα διαφορετικών ανθρώπων εκεί έξω, ο καθένας μπορεί να βρει ταίρι που να ταιριάζει στα γούστα του. Πραγματικά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ίσως νομίζουν μερικοί. Γιατί λοιπόν προτιμούν να διαλέξουν αυτό που δεν τους ταιριάζει και να προσπαθούν μετά να το μετατρέψουν όσο πιο κοντά γίνεται στο ιδανικό τους πρότυπο;Πάντως, μια φίλη μου που είχε βρεθεί στην ίδια ακριβώς θέση με την κοπέλα της εν λόγω εξομολόγησης, ο λόγος που τελικά ο φίλος της της έκανε πιεστικές υποδείξεις ως προς το πώς να αλλάξει την εμφάνισή της ήταν γιατί προσπαθούσε να την κάνει να μοιάσει στην πρώην του!
9
 
 
 
 
σχόλια
Σε κάτι τέτοια, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φιλοσοφία. Σου αρέσει η αλλαγή που θα προτείνει ο/η σύντροφός σου; Αν θέλεις, την κάνεις. Δεν σου αρέσει, δεν την κάνεις. Σίγουρα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως π.χ. ο τρόπος που θα στο πει ή το αν θα είναι φουλ επεμβατική. Αν κάποιος περιμένει να γίνεις σαν την Πάμελα Άντερσον και να περάσεις από 30 χειρουργεία ή αν θα ήθελε μόνο να σε δει με άλλο χρώμα στο μαλλί. Υπάρχουν διαβαθμίσεις σε όλα αυτά.
Εμένα πάλι μου "μυρίζει" χειριστικότητα το όλο πράγμα. Όταν κάποιος προσπαθεί (και το καταφέρνει ενδεχομένως) να επιβάλλει κάποια εμφανισιακά χαρακτηριστικά σε κάποιον άλλον, εξαρτάται από τον "κάποιον άλλον" αν θα πειραματιστεί γιατί γουστάρει την αλλαγή ή γιατί φοβάται ότι θα τον χάσει αν δεν προχωρήσει στις αλλαγές ή τελικά θα του πει "what you see is what you get και αν σου αρέσει". Κάποια άτομα είναι άριστοι στη χειραγώγηση παίζοντας με τις ανασφάλειες του άλλου. Γιατί; Γιατί μπορούν!
Βρε πάτε καλά; Εδώ ντυνεστε όπως σας λένε στις δουλειές σας και σας το λένε άνθρωποι που δεν σας είναι τπτ... Και γινονται χειριστικοι οι σύντροφοί σας;Οτι να ναι κριτήρια.
Εξισώνεις ανόμοιες καταστάσεις, φίλε/φίλη On-dine.Καλώς ή κακώς υπάρχει το λεγόμενο dress code στα επαγγελματικά περιβάλλοντα. Στα προσωπικά περιβάλλοντα υπάρχει το γούστο που επιλέγει ο καθένας μας.Για τα ότι να 'ναι κριτήρια (μου/σου/του), δεν έχω να σου πω κάτι.
Το μονο που αλλάζει είναι το κίνητρο. Κατα τα λοιπά δεν βλέπω διαφορες. Αλλά ο ανθρώπινος εγωισμός δέχεται στον εργασιακό χώρο επιβολες. Στα προσωπικά όλοι σηκώνουν μπαϊράκι μη τυχόν και τους καταπατησουν την προσωπικοτητα. Ουτε εγώ έχω να πω κάτι άλλο. Ο καθένας σκέφτεται διαφορετικά. Βλέπεις ουδέποτε σκεφτηκα οτι καταπαταται η αξιοπρεπεια μου αν στον γκομενο μου αρέσει να με βλέπει μονο με φορέματα. Ο καθένας επιλέγει τις σχέσεις που κανει. Αυτή την αγοραπωλησία σας όταν μιλάμε για συντροφικότητα δεν την καταλαβαίνω καν ομολογώ.
Διακρίνω μια αδυναμία να παραμένεις στο κυρίως θέμα.Διάβασε ξανά την εξομολόγηση. Μέσα στις όποιες προσωπικές σχέσεις μας (φιλικές, ερωτικές, οικογενειακές ερωτικοφιλικές, φιλικοερωτικές, κλπ) επιλέγουμε εμείς τις συμπεριφορές μας. Όπως επιλέγουμε και τον τρόπο που μας συμπεριφέρεται ο Άλλος/Άλλη. Όταν λοιπόν ο Άλλος/Άλλη έρχεται και μου λέει ότι ξέρεις κάτι, δε μου αρέσει που είσαι μελαχρινή, θα σε γούσταρα περισσότερο ξανθιά, από ποιον εξαρτάται το πως θα διαθέσει το χρώμα των μαλλιών του, εν προκειμένω; Από μένα ναι;Στον επαγγελματικό τομέα είναι απλά business, nothing personal. Αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά;
Ερώτηση του διαβόλου. Αν σε κάποιον αρέσουν οι ξανθές, τι κακό έχει να θέλει η κοπέλα του να τα κάνει ξανθά; Οι πρώην, οι νυν κτλ.. έχουν κοινά χαρακτηριστικά, γιατί αυτός που επιλέγει έχει επίσης προσωπικό.. γούστο.Αν δηλαδή εγώ ακούω jazz και πω σε κάποιον οτι θα μου άρεσε να ακούει jazz και ο πρώην μου άκουγε επίσης jazz, πρέπει να θεωρηθεί πως θέλω να τον αλλάξω ή να τον κάνω καρμπόν;Ξεκολάτε πια με τις συγκρίσεις. Εσείς τις δημιουργείτε στους εαυτούς σας.
Νομίζω πως τα έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα: άλλο πράγμα το να ψάχνεις να βρεις κάποιον που να μοιάζει στον πρώην σου κι άλλο να επιλέγεις κάποιον στο εντελώς αντίθετό του και να προσπαθείς μετά με το στανιό να τον μετατρέψεις σε υποκατάστατο του πρώην σου, λες κι οι άνθρωποι είναι πλαστελίνες να τους πλάθουμε κατά πώς μας αρέσει.Αν σου αρέσουν οι ξανθιές, γιατί να βρεις μια μελαχρινή και να την πιέσεις να τα βάψει ξανθά - που στις περισσότερες δεν ταιριάζουν κιόλας - αντί να βρεις μια ήδη έτοιμη ξανθιά; Κι αν εσύ ακούς jazz επειδή άκουγε κι ο πρώην σου jazz και θες να ακούει κι ο επόμενός σου, γιατί να μην βρεις κάποιον που κι εκείνος να έχει αυτοβούλως τα ίδια μουσικά γούστα, αντί να πάρεις κάποιον που π.χ. ακούει φανατικά Παντελίδη ή Πλούταρχο και να του επιβάλεις τα θέλω σου;Όπως καταλαβαίνεις το θέμα δεν έχει να κάνει με τις όποιες προσωπικές μας προτιμήσεις, αλλά με το κατά πόσο είναι σωστό να τις επιβάλλουμε αυτές τις προτιμήσεις μας στους άλλους, ώστε να τους ταιριάξουμε στα δικά μας καλούπια. Αν ακόμα θεωρείς πως είναι οκ να προσπαθείς να μεταλλάξεις την μοναδικότητα που έχει ένας άνθρωπος - κι ο κάθε άνθρωπος βασικά - για να τον κάνεις κλώνο του πρώην σου ή του εαυτού σου, ίσως να αναθεωρήσεις όταν βρεθεί κάποιος να κάνει το ίδιο σε εσένα. Πίστεψέ με, δε θα σου αρέσει.
Διαφωνω σε όλη σου την απάντηση αρνακι. Αν απο Παντελιδη καποιος , καταλήξει σε jazz, είναι αλλαγή μονο ή εξέλιξη; Το να κανεις πράγματα ππυ αρεσουν στο συντροφο σου σε κανουμ πλαστελινη και χάνεις το προσωπικό σου στίγμα;Και άντε και γίνεσαι πλαστελινη. Γιατί να είναι κακό αυτό για εναν ανθρωπο που αγαπάς; Εσεις εδώ μας λέτε τοσα για την αγαπη αλλά όταν σας ζητάνε κάτι, γινετακ αμέσως επιβολή. Λες και η συντροφικότητα δεν χρειάζεται μόνιμη αιμοδοσία αλλαγών.Πανε αγκαζε με τον εγωισμό και την προσωπικοτητα τους, ανθρωποι που ξέρουν πως υστερούν. Ο εχων προσωπικοτητα δε φοβάται πως θα την χασει.Food for though αρνάκι.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ