ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.11.2016 | 13:42

!!!

Ο σύντροφος μου καθόλη τη διάρκεια της σχέσης μας μου έκανε ψυχολογικό πόλεμο. Κυρίως με έβριζε. Όποτε μαλωναμε πάντα έλεγε πως ειμαι πουτ, που πήγαινε με όλο το κόσμο κλπ. Ειμαι πουτ που θελω να πηγαίνω στα μπουζούκια. Που θέλω να βγαίνω για ποτό με φίλες κλπ.Σε κάποια φάση άρχισα να τα πιστεύω. Ένιωθα φθηνή. Έλεγα πως ειναι πολλοί οι 5 άντρες με τους οποίους εκανα σεξ στη ζωη μου. Άρχισα να μπαίνω στο τριπάκι να σκέφτομαι πως εκανα λάθος που πήγα με τόσους άντρες. Να μετανιώνω. Στο μεταξύ πέραν του οτι με έβριζε μου έλεγε πως όλος ο κόσμος μιλάει για εμένα. Και πως δεν αντέχει να του λένε Αλλα πράγματα για εμένα! Με χώρισε εντέλει επειδή ειμαι πουτ@@@@!!! που 2.5 χρονια που ημαςταν μαζι δεν γύρισα να κοιτάξω κανέναν. Πονάω γιατί δε φταίω!! Και το χειρότερο ; Τώρα που με χώρισε ασχολείται με πραγματικές πουτ@@@@!
9
 
 
 
 
σχόλια
Πήγαινε σε ένα ψυχολόγο να δεις γιατί έκατσες αυτά τα δυόμιση χρόνια. Εξέλιξε τη ζωή σου, βγες και κάνε ό,τι θες κοπέλα μου με τους φίλους σου. Χαραμίζεις τον καιρό σου και τα νιάτα σου για έναν κομπλεξικό. Σε λίγο καιρό θα γυρίσει και θα παρακαλάει, πρέπει μέχρι τότε να είσαι δυνατή ώστε να τον διώξεις εσύ τότε.
Εμ όχι, το ότι πάει σε ιερόδουλες δεν είναι το χειρότερο, δεν είναι υποδεέστερες επειδή κάνουν αυτό το επάγγελμα. Το χειρότερο που έκανε αυτός ήταν η ελεεινή συμπεριφορά του απέναντί σου και ευτυχώς που γλύτωσες. Με 15 να είχες πάει, πάλι δε θα εξαρτιόταν η αξία σου από αυτό.
Τέτοιου είδους συμπεριφορές δείχνουν ξεκάθαρα τα κομπλεξ και τις ανασφάλειες που κουβαλούσε αυτος ο άνθρωπος. Ειναι πολυ ευκολο να αποποιουμαστε τις ευθύνες μας υιοθετώντας τον ρολο του θυματος και οχι του "θύτη". Ειναι απολυτα φυσιολογικό βεβαια οταν ενας ανθρωπος εχει μεγαλη σημασια για εμας και ειμαστε συναισθηματικα δεμενοι μαζι του να μας βάζει στο τρυπάκι να σκεφτούμε μήπως ισχύουν όντως αυτα για τα οποια μας κατηγορεί. Αυτο που θελω να σου πω είναι οτι κανενας δεν ξερει πραγματικα τον εαυτο σου εκτος απο σενα. Εσυ ξερεις ποια εισαι και τι αξίζεις και μην επιτρέπεις σε κανεναν να σε κατηγορει και να σε μειωνει με αυτο τον τρόπο. Αυτο ειναι κανονας,αν δεν σεβαστεις εσυ πρωτη τον εαυτο σου και δεν τον υποστηρίξεις τοτε δεν θα το κανει και κανενας αλλος. Όσον αφορά το χωρισμό δεν θα σου πω ψέματα, ξερω οτι πονάει,οτι θα κλάψεις και πρέπει να το συνειδητοποιήσεις και συ αυτό ότι δηλαδη δεν θα γινουν ολα ρόδινα ξαφνικά , ομως σκεψου οτι τετοιοι ανθρωποι οσο πιο νωρις φεύγουν απ την ζωη μας τοσο καλυτερο ειναι και για μας. Τωρα ξερεις οτι ναι μεν θα πονεσεις αλλα σταδιακά καποια στιγμη θα φτασεις σε ενα σημειο που θα είσαι καλύτερα και θα εισαι χαρούμενη ξανα! Θα προτιμουσες να ησουν με αυτο τον άνθρωπο και να σε μειωνει με αυτο τον τροπο τοσο συχνα; εκει πιστεψε με θα ήσουν ακομα χειρότερα χωρις καμια προοπτική να γινεις καλυτερα. Όσο για το δικιο που σε πνίγει, θεωρεις οτι δεν θα τα βρει μπροστα του καποια στιγμη; ανθρώποι με τέτοιου είδους χαρακτηρα,με τοσες ανασφάλειες και τοσα κομπλεξ οποιαδήποτε σχέση και να έχουν στη ζωη τους θα την καταστρέψουν απο μονοι τους. Οι συμπεριφορες επιστρέφονται γλυκια μου. Ολοι χρειαζομαστε κάποιον διπλα μας που θα μας κανει καλυτερους, οχι να μας μειώνει και να μας υποβιβάζει χωρις λογο. Ενας ανθρωπος που σαγαπαει θελει να σε κανει ευτυχισμένο οχι να σε πληγωνει με τετοιο τρόπο και πιστεψε με εαν ο ιδιος δεν καταλαβει το λαθος του προκειμενου να το αλλαξει τότε κανενας δεν μπορεί να το κανει αυτό.
Πονάς και δεν είσαι θυμωμένη; Πρέπει να θυμώνετε με κάτι τέτοια, δεν σας καταλαβαίνω. Μόνο εγώ γίνομαι πυρ και μανία με τέτοια σκηνικά και ατάκες;Ανεξαρτήτως φύλου, οφείλετε να ΣΕΒΕΣΤΕ τον εαυτό σας! Αν σεβόσουν τον εαυτό σου, με το που σου έλεγε την πρώτη κουλαμάρα, θα τον είχες στείλει στο καλό. Κάπως έτσι βγαίνουν κερδισμένοι αυτοί οι άνθρωποι και μετά λέμε όλοι "μα γιατί υπάρχει τέτοια αδικία;". Γιατί επιτρέπουμε να υπάρχει, γι'αυτό.
Ενώ έχεις δίκιο επί της αρχής μικρή παράκληση για να μην κατηγορούμε κι από πάνω το θύμα ότι δεν αντέδρασε. Η κακοποιητική σχέση περνάει το διαχωριστικό όριο μεταξύ του "αξίζω και μπορώ να αντιδράσω" και του "δεν αξίζω και επομένως δεν δικαιούμαι να αντιδράσω." Με πολλή αγάπη πάντα Κόμπρα.
Δεν έχω κανένα σκοπό να την κατηγορήσω, περισσότερο με tough love της το λέω. Σύμφωνα με τα όσα γράφει πάντως, όχι, δεν αντέδρασε. Και έπρεπε να αντιδράσει, από την πρώτη στιγμή κιόλας.Εμένα μου βγαίνει by default η αντίδραση σε κάτι άδικο, σίγουρα θα το έχεις καταλάβει από τα σχόλιά μου. Γι'αυτό της εξηγώ ότι δεν πρέπει να δέχεται τον ρόλο του θύματος, σε καμία περίπτωση. Ο άλλος μπορεί να θέλει να την βρίζει όλη μέρα. Να την βρίσκει έτσι, ρε παιδί μου. Εκείνη (και όποια εκείνη) πρέπει να το αντιλαμβάνεται αυτό και να αντιδρά άμεσα. Το οφείλει στον εαυτό της, τόσο απλό.
Καμμία αντίρρηση και επειδή ξέρω πώς είσαι γι'αυτό και το ανέφερα με τον τρόπο που το ανέφερα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τώρα πλέον είναι κατόπιν εορτής αφού έχει ήδη λουστεί την λεκτική κακοποίηση και έχουν χωρίσει. Το δίδαγμα ισχύει μόνο για τους υπόλοιπους που διαβάζουν και είναι μέσα σε αντίστοιχη σχέση ώστε να προφυλάσσονται. Αυτό που με παρακίνησε περισσότερο να μιλήσω στην περίπτωση αυτή και να σχολιάσω είναι ότι υπάρχει γενικά η τάση να κατηγορείται το θύμα όταν δεν έχει αντιδράσει και μάλιστα με πολύ σκληρό κι ανάλγητο τρόπο (όχι με τον δικό σου που δεν ήταν προσβλητικός). Τύπου "αφού καθόσουν να σε δέρνει κάτσε να σε κάνει τόπι και μην κλαίγεσαι" ή "αφού είσαι κι εσύ μια άχρηστη καλά σου κάνει και σε βρίζει και λίγα σου λέει". 'Όλος αυτός ο "ευγενής" και καλόκαρδος πολιτισμός του Facebook και των social...Τα ακούω όμως κάποιες φορές και σε συζητήσεις in real life και μου σηκώνεται η τρίχα ελαφρώς. Συζητάνε φερ'ειπείν γυναίκες κάποια ηλικίας και αναφέρει η μία για άλλη γνωστή ότι υποφέρει σε έναν κακοποιητικό γάμο και πετιούνται ως πορδοβουλώματα όλες και λένε "και γιατί δεν τον χωρίζει". Έλα μου ντε! Δεν θα της είχε περάσει ποτέ από το μυαλό της κακοποιημένης να χωρίσει. Τις κυρίες περίμενε. Αλλά είναι πολύ εύκολο να μοιράζουμε κατηγόριες. Και αυτός που έχει στο πετσί του πονέσει πονάει ΑΚΟΜΑ πιο πολύ που πάνω από την πληγή του του πετάμε κι ένα κουβά αλάτι. Απλώς δεν ήθελα να ξεχαστεί κι αυτή η μικρή λεπτομέρεια...
Σωστά, ειδικά όταν είμαστε έξω από τον χορό, λέμε πολλά. Και δυστυχώς, πολλές φορές είμαι και ακούγομαι σκληρή, γιατί έτσι σκέφτομαι και για μένα. Δεν θα προσπαθήσω να μου βρω καμία δικαιολογία, γιατί θεωρώ ότι σχεδόν όλα είναι επιλογές μου. Αν εξαιρέσουμε φυσικά το γεγονός ότι παίζει να μου σκάσει μια γλάστρα στο κεφάλι, καθώς περνάω κάτω από ένα μπαλκόνι.Τα λέω έτσι, γιατί έχω περάσει και εγώ άπειρα σκηνικά πολλών ειδών και βρήκα την δύναμη να με γαλουχήσω αναλόγως. Στεναχωριέμαι πάρα πολύ όμως, όταν βλέπω κοπέλες και αγόρια να περνάνε αυτά τα σκηνικά και να μην θυμώνουν. Θυμώστε, αλήθεια. Αλλά σεβαστείτε τον εαυτό σας, πρώτα από όλα!
Καλά ξεφορτωσίδια κοπέλα μου!Αυτά που κάποιος χρησιμοποιεί για να πληγώσει τον άλλο συνήθως λένε πιο πολλά για τον ίδιο τον βρίζοντα και την αντίληψη εαυτού που έχει παρά για τον βρισθέντα. Η αντίληψη της "αξίας" πάνω στο γουνί με βάση του πόσοι το πασπάτεψαν είναι παλιά και παράλογη όσο ο σεξισμός. Τίποτα καινούργιο. Επιπλέον οι κατηγορίες "πουτ@να" και "χοντρή" πιάνουν πάντοτε και πάνω σε σχεδόν οποιαδήποτε γυναίκα γιατί έχει πιπιλιστεί ο εγκέφαλός μας σχετικά με την αξία μας σε συσχετισμό με αυτούς τους 2 πυλώνες. Οπότε γι'αυτό και τα χρησιμοποιούν αυτοί που τα χρησιμοποιούν. Διάβασε κι αυτό:https://naieisaimisogynis.com/2015/09/22/718/

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ