Ο Μπομπ Ντίλαν δεν μπορεί να αποφασίσει - Αφαίρεσε την υποσημείωση για το Νόμπελ Λογοτεχνίας από το site του

Ο Μπομπ Ντίλαν δεν μπορεί να αποφασίσει - Αφαίρεσε την υποσημείωση για το Νόμπελ Λογοτεχνίας από το site του Facebook Twitter
4

Φαίνεται πως το σήριαλ αναφορικά με την πολυαναμενόμενη αντίδραση (ή και όχι) του Μπομπ Ντίλαν για τη βράβευσή του με το Νόμπελ Λογοτεχνίας θα μας απασχολήσει για αρκετό καιρό ακόμη.

Από την ημέρα ανακοίνωσης του βραβείου, η στάση αναμονής και η παντελής απουσία οποιασδήποτε επίσημης δήλωσης ή ενέργειας από την πλευρά του Αμερικανού τραγουδοποιού και ποιητή έχει τροφοδοτήσει δεκάδες σενάρια και φήμες, με πολλούς να τον κατηγορούν για σνομπισμό και άλλους να κάνουν λόγο ακόμη και για άρνηση παραλαβής του βραβείου.

Μέχρι χθες και παρά την ανακοίνωση της Σουηδικής Ακαδημίας πως παραιτείται από την προσπάθεια να επικοινωνήσει με τον Μπομπ Ντίλαν, η μοναδική δημόσια ενέργεια που είχε κάνει ο τελευταίος ήταν ένα retweet στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter των συγχαρητήριων μηνυμάτων προσωπικοτήτων, όπως π.χ. του Ομπάμα.

Την Πέμπτη όμως, η κίνηση να προστεθεί στην ιστοσελίδα του, κάτω από το όνομά του, με κεφαλαία γράμματα η υποσημείωση «Κάτοχος Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας 2016» έκανε πολλά ΜΜΕ να μιλούν για την πρώτη επίσημη ένδειξη ότι ο διάσημος τραγουδοποιός αναγνωρίζει και αποδέχεται την κορυφαία διάκριση, διαψεύδοντας όσους τον ήθελαν να αρνείται τελικά το βραβείο.

Ο Μπομπ Ντίλαν δεν μπορεί να αποφασίσει - Αφαίρεσε την υποσημείωση για το Νόμπελ Λογοτεχνίας από το site του Facebook Twitter
Η προσθήκη της υποσημείωσης «Κάτοχος Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας 2016» κάτω από το όνομα του Ντίλαν αποτέλεσε για πολλούς την πρώτη επίσημη ένδειξη ότι αποδέχεται το βραβείο

Σήμερα όμως, Παρασκευή, όπως διαπίστωσαν ορισμένοι παρατηρητικοί χρήστες του διαδικτύου, η συγκεκριμένη υποσημείωση έχει αφαιρεθεί κάτω από το όνομα του Ντίλαν, γεγονός που έρχεται να αναζωπυρώσει εκ νέου και μάλλον ακόμη περισσότερο τις φήμες που τον θέλουν να αρνείται τελικά τη σημαντική αυτή διάκριση.

Ο Μπομπ Ντίλαν δεν μπορεί να αποφασίσει - Αφαίρεσε την υποσημείωση για το Νόμπελ Λογοτεχνίας από το site του Facebook Twitter
Μία μέρα μετά η υποσημείωση έχει αφαιρεθεί, φουντώνοντας ακόμη περισσότερο τις φήμες για την απόρριψη του Νόμπελ Λογοτεχνίας από τον Αμερικανό τραγουδοποιό

Εντούτοις, όπως σημειώνει η Guardian, η εξήγηση μπορεί να είναι πιο απλή απ' όσο νομίζουμε.

Συνήθως, οι σταρ δεν έχουν μεγάλη εμπλοκή στη διαχείριση των επίσημων ιστοσελίδων τους και είναι πιθανό ο Ντίλαν να μην ενημερώθηκε για τη συγκεκριμένη αλλαγή.

Από την άλλη, δεν είναι το ίδιο πιθανό να μην ερωτηθεί για το ζήτημα ο μάνατζερ του Αμερικανού καλλιτέχνη, Jeff Rosen.

Ορισμένοι φαν του Ντίλαν, γράφει η Guardian, υποστηρίζουν πως θα πρέπει να αρνηθεί το βραβείο.

Αν κάτι τέτοιο συμβεί τελικά θα έχει περισσότερο συμβολική σημασία, αφού η επιτροπή του βραβείου Νόμπελ δεν αναγνωρίζει τις αρνήσεις και διατηρεί τους νικητές στις λίστες της, ανεξάρτητα από την επιθυμία τους.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.

σχόλια

4 σχόλια
Μην τρώτε τον παπά... Για να το παίξει και καλά ξεχωριστός ο Μπομπ, θα κάνει τον δύσκολο έως και να μην αποδεχθεί το βραβείο. Το βραβείο όμως και να μην το δεχθεί αυτό 'γράφεται' ως έχει δοθεί στον επιλαχόντα. Το λέει και στο τέλος του άρθρου.Έτσι ο κος Ντυλαν θα έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτατο. Και θα φαίνεται μάγκας αλλά και το βραβείο, βραβείο...
Αν δεν το αποδεχτεί θα τον παραδεχθώ. Αυτό το Νόμπελ ήταν τόσο παράταιρο όσο παράταιρο θα ήταν να έπαιρνε βραβείο Grammy ο Φίλιπ Ροθ με την αιτιολογία ότι τα κείμενα του περιέχουν μια υπολανθάνουσα μουσικότητα και τρέχα γύρευε.
Άσε μας ρε πολλά βαρύ Bob!Τουλάχιστον ο Μπράντο δεν πήρε το Όσκαρ γιατί πάλευε για τους Ινδιάνους.Εσένα για ποιό λόγο σε πρότειναν, μόνο οι ίδιοι το ήξερα.Άς το λουστούν τώρα.Ποτέ ξανά πειράματα...