Το πρώτο TEDx της Πάτρας θα είναι «Πέρα από τα συνηθισμένα»

Το πρώτο TEDx της Πάτρας θα είναι «Πέρα από τα συνηθισμένα» Facebook Twitter
5

 

Το TED, η μεγαλύτερη πλατφόρμα ιδεών παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Πάτρα μέσω TEDxUPatras που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Στο ανεξάρτητα οργανωμένο, με την άδεια του TED, συνέδριο θα συμμετέχουν ομιλητές από την Ελλάδα και θα παρουσιαστούν βίντεο σχετικά με το θέμα «Beyond the known» («Πέρα από τα συνηθισμένα»).

Η βασική ομάδα του TEDxUPatras αποτελείται από 17 εθελοντές ενώ επιπλέον εθελοντές θα συνδράμουν στην ημέρα διεξαγωγής του συνεδρίου. Λένε: "Ο στόχος μας ως ομάδα είναι να παρουσιάσουμε νέες και καινοτόμες ιδέες προσφέροντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους συμμετέχοντες ενώ φιλοδοξούμε το πρώτο TEDxUPatras να αποτελέσει έναυσμα για ουσιώδεις συζητήσεις και συνέργειες που θα επηρεάσου θετικά των τοπική κοινότητα σε διάφορα επίπεδα."

Το πρώτο TEDx της Πάτρας θα είναι «Πέρα από τα συνηθισμένα» Facebook Twitter

Ομιλητές στο TEDxUPatras θα είναι οι:


Νίκος Σαφαρής- Ιδρυτής της «Φιλοτεχνικής», όπου εθελοντές προσφέρουν μαθήματα σε ενήλικες


Αρετή Γεωργιλή- Ιδρύτρια του βιβλιοπωλείου και χώρου εκδηλώσεων "FreeThinking Zone"


Άγις Μουρελάτος & Σπύρος Γιωτάκης- Αρχιτέκτονες, σχεδίασαν το Κέντρο Επισκεπτών στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος


Πέτρος Δαμιανός, Λυκειάρχης του σχολείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα


Δημήτρης Κοντοπίδης- Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας για την Ινώδη Κυστική Νόσο


Βασίλειος Κωστόπουλος- Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνικής Μηχανικής, μέλος της ομάδας που δημιούργησε το SEATRAC, ένα μηχανισμό που επιτρέπει αυτονομία στη θάλασσα στα άτομα με αναπηρία στα κάτω άκρα

 

Παναγιώτης Τσάγγας- Συνιδρυτής της startup Susurrus, co-curator του Open Coffee Patras


Μαίρη Τσιάνα- δημιουργός του "3asyR", μιας πρότυπης πλατφόρμας ανάγνωσης για δυσλεκτικούς στο διαδίκτυο


Ελίνα Κορδαλή- Σχεδιάστρια Μόδας, ιδρύτρια του brand "Madame Shou Shou"


Γεράσιμος Ρασσιάς- Επίκουρος Καθηγητής Οργανικής Χημείας Πανεπιστημίου Πατρών



 

Ο δημοσιογράφος Άρης Δημοκίδης θα είναι ο παρουσιαστής της εκδήλωσης η οποία θα κλείσει με performance από τους Jorge & Joanna χορευτές και καθηγητές αργεντίνικου tango.

Το πρώτο TEDx της Πάτρας θα είναι «Πέρα από τα συνηθισμένα» Facebook Twitter

Η TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που αφιερώνεται σε ιδέες που αξίζουν να διαδοθούν. Ξεκίνησε ως ένα τετραήμερο συνέδριο στην Καλιφόρνια πριν από 25 χρόνια, έχει αναπτυχθεί για να υποστηρίξει τον κόσμο που αλλάζει ιδέες με πολλαπλές πρωτοβουλίες.

Το ετήσιο συνέδριο TED προσκαλεί κορυφαίους στοχαστές και οραματιστές του κόσμου να μιλήσουν για 18 λεπτά καταγράφοντας τις ομιλίες τους με σκοπό τη δωρεάν διάθεσή τους στο TED.com. Στους TED ομιλητές περιλαμβάνονται οι Bill Gates, Al Gore, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende και ο πρώην Πρωθυπουργός της Βρετανίας Gordon Brown. Το ετήσιο συνέδριο TED λαμβάνει χώρα στο Long Beach της Καλιφόρνια, με ταυτόχρονη μετάδοση στο Palm Springs. Επιπρόσθετα, TEDGlobal πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Εδιμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο. Πρωτοβουλίες της TED αποτελούν το TED.com, όπου νέα TEDTalks αναρτώνται καθημερινά, και το Ανοικτό Πρόγραμμα Μετάφρασης, το οποίο παρέχει υπότιτλους και διαδραστικές μεταγραφές καθώς και τη δυνατότητα να γίνουν μεταφράσεις των TEDTalks από εθελοντές σε όλο τον κόσμο.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.

σχόλια

3 σχόλια