Η Κίνα μπλόκαρε το Pinterest σε όλη τη χώρα

Η Κίνα μπλόκαρε το Pinterest σε όλη τη χώρα Facebook Twitter
0

Η Κίνα μπλόκαρε οριστικά το Pinterest, μία από τις λίγες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης της Δύσης που είχε παραμείνει προσβάσιμη στον πληθυσμό της.

Το Pinterest είναι η τελευταία προσθήκη στη λίστα των «απαγορευμένων» που προηγουμένως είχε συμπεριλάβει το Facebook, το Twitter και μερικές ακόμη ιστοσελίδες, σύμφωνα με τα στοιχεία από την οργάνωση παρακολούθησης της λογοκρισίας «GreatFire»

Η «GreatFire» ελέγχει μια σειρά από κορυφαίες ιστοσελίδες του Διαδικτύου για την προσβασιμότητα στην Κίνα σε τακτική βάση, και το σύστημα της σημείωσε ότι Pinterest.com δεν είναι διαθέσιμο στην Κίνα την τελευταία εβδομάδα.

Το «Great Fire Wall», το σύστημα λογοκρισίας διαδικτύου της Κίνας, εμφανίζει κατά καιρούς δυσλειτουργίες και προσωρινά μπλοκαρίσματα, αλλά το γεγονός ότι το Pinterest είναι απροσπέλαστο στην Κίνα εδώ και μια εβδομάδα, δείχνει ότι έχει πέσει θύμα σκόπιμης λογοκρισίας και δεν πρόκειται για κάποιο λάθος.

Δεν είναι ακριβώς σαφές γιατί το Pinterest -που είχε διαφύγει τη λογοκρισία εδώ και καιρό- είναι αποκλεισμένο, ενώ από την ιστοσελίδα δεν έχει ακόμη γίνει κάποιο σχόλιο για την κίνηση της Κίνας.

Υπενθυμίζεται πως στην Κίνα εκτός από το Facebook, το Instagram και το Twitter έχουν αποκλειστεί ιστοσελίδες όπως η Wall Street Journal, αλλά και το παιχνίδι Poklemon Go.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM