Wall Street Journal: Πώς το Facebook ετοιμάζεται να βγάλει κέρδη από το WhatsApp

Wall Street Journal: Πώς το Facebook ετοιμάζεται να βγάλει κέρδη από το WhatsApp Facebook Twitter
0

Η Facebook Inc προσπαθεί να κερδίσει χρήματα από το δημοφιλές WhatsApp, την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που χρησιμοποιείται από σχεδόν ένα δισεκατομμύριο χρήστες καθημερινά, μετέδωσε η εφημερίδα Wall Street Journal την Τρίτη.

Η υπηρεσία WhatsApp θα δοκιμάσει νέες λειτουργίες για να διευκολύνει τους ανθρώπους να επικοινωνούν με τις επιχειρήσεις που θέλουν να προσεγγίσουν, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Κατασκευάζουμε και δοκιμάζουμε νέα εργαλεία μέσω μιας δωρεάν εφαρμογής WhatsApp Business για μικρές επιχειρήσεις και μιας επιχειρησιακής λύσης για μεγαλύτερες εταιρείες που λειτουργούν σε μεγάλη κλίμακα με μια παγκόσμια βάση πελατών, όπως αεροπορικές εταιρείες, ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου και τράπεζες» αναφέρεται σε ενημέρωση από την εταιρία.

Η εταιρεία WhatsApp έχει ήδη ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει ένα πράσινο σήμα δίπλα σε μια επαφή επιχείρησης, υποδεικνύοντας ότι η επιχείρηση επαληθεύτηκε από την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων.

«Σκοπεύουμε να χρεώσουμε τις επιχειρήσεις στο μέλλον», δήλωσε ο επικεφαλής λειτουργός Matt Idema σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα.

Το Reuters είχε αναφέρει τον Μάρτιο ότι μια πιθανή πηγή εσόδων για το WhatsApp ήταν να χρεώνει επιχειρήσεις που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με πελάτες.

Η εφαρμογή έκανε πρεμιέρα το 2009 και το 2014 αποκτήθηκε από το Facebook για 22 δισεκατομμύρια δολάρια. Ενώ η WhatsApp είχε μικρά έσοδα κατά τη στιγμή της συμφωνίας, η τιμή αγοράς ήταν ελαφρώς μεγαλύτερη από την αγοραία αξία της Sony Corp.

Το Facebook δεν έχει επικεντρωθεί στο WhatsApp μέχρι στιγμής. Το κοινωνικό δίκτυο είχε αρχίσει να προβάλλει διαφημίσεις στην εφαρμογή του Messenger τον Ιούλιο για περαιτέρω δημιουργία εσόδων από την υπηρεσία συνομιλίας.

Ο Idema αρνήθηκε να περιγράψει τα νέα, επί πληρωμή χαρακτηριστικά ή να αποκαλύψει πότε θα γίνει το ντεμπούτο τους.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM