Το Instagram ζήτησε συγγνώμη επειδή αφαίρεσε φωτογραφία 12χρονου με παραμόρφωση στο πρόσωπο

Το Instagram ζήτησε συγγνώμη επειδή αφαίρεσε φωτογραφία 12χρονου με παραμόρφωση στο πρόσωπο Facebook Twitter
1

Me ~ Hello Harry. Where's your eye? Mark ~ Oh damn!! It's still on the side at home! If it's not one of us it's the other!?? (Note to the person who reported the last image of my son like this. It's his FACE. If you're offended then scroll past. Shame on you!) - - - - - #ouralteredlife #specialneeds #specialneedschild #specialneedsparent #specialneedsparents #specialneedsjourney #disability #goldenharsyndrome #autism #autismawareness #writing #writersofinstagram #writer #ourstory #mysunshineboy #ilovemyboys #love #mylife #brothers #morealikethandifferent #mummyblogger #blogging #specialneedsblogger #diffability #craniofacial #autismlife #autismfamily

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ✨Our Altered Life✨ (@ouralteredlife) στις

Το Instagram ζήτησε συγνώμη για την αφαίρεση φωτογραφίας ενός αγοριού με παραμόρφωση στο πρόσωπο, μετά από αναφορά που έκανε ένας άλλος χρήστης.

Ο δωδεκάχρονος Harry Beswick γεννήθηκε με το σύνδρομο Goldenhar, που σημαίνει ότι δεν έχει αριστερό μάτι, βλέφαρο, ρουθούνι και αριστερό αυτί. Η μητέρα του διατηρεί ένα blog για γονείς και ένα λογαριασμό Instagram όπου δημοσιεύει θέματα σχετικά με τη γονική μέριμνα παιδιών με αναπηρίες και προβλήματα υγείας.

Η Beswick δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram όπου ο 12χρονος δεν φορούσε το προσθετικό του μάτι. Σύμφωνα με όσα λέει, ένας άλλος χρήστης της πλατφόρμας έκανε report στην εικόνα και τo Instagram την εξέτασε, αποφάσισε ότι παραβίασε τις οδηγίες της κοινότητας και έτσι την αφαίρεσε.

Η Charlie Beswick παραπονέθηκε για την απόφαση με ένα tweet που μοιράστηκε χιλιάδες φορές. Σε μια μακροσκελή δημοσίευση στο Facebook έγραψε: «Τι βλέπει κανείς όταν κοιτά το αγόρι μου; Εγώ βλέπω το πιο όμορφο χαμόγελο, υπέροχη καρδιά και αγνή αγάπη. Δυστυχώς μερικοί άνθρωποι στο Instagram αισθάνονται ότι είναι υπερβολική, δεν μπορούν να τη βλέπουν και έχουν αναφέρει τη φωτογραφία του (πάλι). Είμαι αηδιασμένη. Το Instagram πρέπει να διορθώσει αυτή τη διάκριση!».

Οι οδηγίες κοινότητας της Instagram απαγορεύουν φωτογραφίες που θεωρούνται «ακατάλληλες» συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δείχνουν γυμνό, προωθούν το έγκλημα ή την τρομοκρατία ή εξυμνούν τον αυτοτραυματισμό. Η εφαρμογή απαγορεύει επίσης περιεχόμενο που χρησιμοποιείται για να να παρενοχλεί οποιονδήποτε με βάση τη φυλή, το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία, τις αναπηρίες ή τις ασθένειες.

Αφότου αρκετοί ήλθαν σε επαφή με το Instagram για να εκφράσουν την οργή τους για την απόφαση, η φωτογραφία αποκαταστάθηκε.


«Αφαιρέσαμε κατά λάθος τη φωτογραφία, αλλά την αποκαταστήσαμε αμέσως μόλις το λάθος έγινε αντιληπτό», δήλωσε εκπρόσωπος της Instagram ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια του 12χρονου και τον ίδιο.

«Σημείωση για το πρόσωπο που ανέφερε την τελευταία εικόνα του γιου μου έτσι. Είναι το πρόσωπό του. Εάν σας ενοχλεί, τότε απλά προχωρήστε παρακάτω. Ντροπή σας», έγραψε η μητέρα του Harry.

Το Instagram διαθέτει μια ομάδα συντονιστών οι οποίοι εξετάζουν εκατομμύρια αναφορές από χρήστες και αυτοματοποιημένα συστήματα την εβδομάδα. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει κάνει λάθος το οποίο επέφερε σκληρή κριτική. 

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM