Έρχεται «Shazam» και για τα έργα τέχνης

Έρχεται «Shazam» και για τα έργα τέχνης Facebook Twitter
0

Μια «έξυπνη» εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα σχεδιάστηκε για να δίνει πληροφορίες σχετικά με τα έργα τέχνης και τους δημιουργούς τους.

Προτού κάποιος επισκεφτεί μια γκαλερί ή ένα μουσείο ή προτού σταθεί μπροστά από έργα τέχνης, μπορεί να «κατεβάσει» την εφαρμογή Smartify και να κάνει στην ουσία ένα... Shazam στον κόσμο της τέχνης.

 

Έρχεται «Shazam» και για τα έργα τέχνης Facebook Twitter

«Σκανάροντας» ένα πίνακα με το κινητό τους τηλέφωνο οι χρήστες μπορούν, μέσω της εφαρμογής Smartify, να λαμβάνουν επιτόπου πληροφορίες για τους τίτλους των έργων τέχνης και για τους δημιουργούς τους.

Έρχεται «Shazam» και για τα έργα τέχνης Facebook Twitter
 

Προς το παρόν, το Smartify δεν αναγνωρίζει έργα τέχνης τα οποία δεν είναι «αποθηκευμένα» στη βάση δεδομένων του. 

Ωστόσο, οι χρήστες μπορούν να «σώσουν» τα αγαπημένα τους έργα τέχνης και να τα μοιράζονται με την κοινότητα χρηστών του Smartify. 

 

Έρχεται «Shazam» και για τα έργα τέχνης Facebook Twitter

Η εφαρμογή, στη βάση των αγαπημένων του καθενός χρήστη, τού προτείνει και άλλα έργα που θεωρεί ότι ενδεχομένως τον ενδιαφέρουν. Το Smartify  είναι ήδη σε χρήση σε πάνω από 30 από τα μεγαλύτερα μουσεία του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων των National Gallery (Λονδίνο), Rijksmuseum (Άμστερνταμ), The Met (Νέα Υόρκη) και LACMA (Λος Άντζελες).

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM