Πρόστιμο 440 εκατ. δολαρίων στην Αpple για το FaceTime

Πρόστιμο 440 εκατ. δολαρίων στην Αpple για το FaceTime Facebook Twitter
0

Το Περιφερειακό Δικαστήριο του Τέξας αρνήθηκε όλες τις κινήσεις της Apple και δικαίωσε τις αξιώσεις παράβασης ευρεσιτεχνίας της VirnetX εναντίον της Apple σχετικά με ασφαλή πρωτόκολλα επικοινωνίας στο FaceTime και σε άλλες εφαρμογές.

Πίσω στο 2012 η Apple είχε κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 368 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία VirnetX Holding Corp. ως αποζημίωση για μια αγωγή από το 2010 σχετικά με την παραβίαση του πρωτοκόλλου VPN το οποίο χρησιμοποιείται στις κλήσεις του FaceTime. Tότε η Αpple, εκτός από το πρόστιμο, αντιμετώπιζε και πιθανές αναδρομικές επιστροφές εκατομμυρίων για τα δικαιώματα τεσσάρων διπλωμάτων ευρεσιτεχίας που είχε παραβιάσει αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι και η ποιότητα των κλήσεων παρούσιαζε πολλά προβλήματα ασφάλειας στην επικοινωνία. Η συγκεκριμένη απόφαση αποσύρθηκε το Σεπτέμβριο του 2014 καθώς αποδείχτηκε πως η χρηματική ποινή είχε υπολογισθεί λάθος, ενώ μια νέα δικαστική διαμάχη που ξεκίνησε το 2016, έληξε με την Apple να καλείται να πληρώσει σχεδόν το διπλάσιο ποσό. Φυσικά ο τεχνολογικός κολοσσός άσκησε έφεση, υποστηρίζοντας πως η VirnetX χρησιμοποιήσε παραπλανητικές μεθόδους κατά τη διάρκεια της ομολογίας της.

Κι ενώ η δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο εταιρειών φαινόταν να μην έχει τέλος η VirnetX ανακοίνωσε χτες πως το περιφερειακό δικαστήριο του Τέξας την δικαίωσε και πως η Apple θα χρειαστεί να καταβάλει πρόστιμο ύψους 440 εκατομμυρίων δολαρίων για τις πατέντες που χρησιμοποιήθηκαν στις εφαρμογές της iMessage και FaceTime. Αν και το δικαστήριο αρνήθηκε όλες τις κινήσεις και εκκλήσεις για νέα έφεση της Apple, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε στο TechCrunch ότι η εταιρεία σχεδιάζει να προσβάλει αυτή την τελική απόφαση και να ασκήσει νέα έφεση για όλες τις κατηγορίες. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε διαμάχη με την VirnetX είχαν μπει στο παρελθόν και άλλα μεγάλα τεχνολογικά ονόματα όπως η Cisco και η Siemens, ενώ το 2014 η Microsoft ήρθε σε συμφωνία μαζί της και πλήρωσε 24 εκατομμύρια δολάρια για πατέντες της VirnetX που χρησιμοποιήθηκαν στο Skype. Πάντως, άσχετα με την τελική απόφαση του δικαστηρίου τα πράγματα φαίνονται εξαιρετικά δύσκολα για την Apple και εκείνη η μακρινή υπόσχεση του Steve Jobs για το «άνοιγμα» του FaceTime σε λογισμικό ανοικτού κώδικα μοιάζει ακόμα ουτοπική.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM