Apple iOS 11.0.3: Προβλήματα και σοβαρά θέματα μπαταρίας

Apple iOS 11.0.3: Προβλήματα και σοβαρά θέματα μπαταρίας Facebook Twitter
0

Το νέο iOS 11.0.3 δημιουργεί προβλήματα σε πολλά iPhone μοντέλα. Εάν δεν το έχετε ήδη εγκαταστήσει, ΜΗΝ το κάνετε!

Εάν εδώ και κάποιες μέρες αναβοσβήνει συνέχεια η ειδοποίηση της εγκατάστασης του νέου λογισμικού στο iPhone σας προσπαθείστε να καθυστερήσετε την εγκατάστασή του γιατί ενώ η Apple κυκλοφόρησε πρόσφατα το iOS 11.0.3 σε μια προσπάθεια επίλυσης ορισμένων προβλημάτων, όπως αποδεικνύεται, αυτή η τελευταία ενημέρωση μόνο περισσότερα προβλήματα κρύβει. Όπως συμβαίνει με κάνε νέα ενημέρωση, το iOS 11.0.3 μοιάζει να επηρεάζει δραστικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, με πολλούς χρήστες στα φόρουμ να διαμαρτύρονται για σημαντική μείωση της μπαταρίας ακόμη και σε κατάσταση αναμονής του κινητού. Πέρα από το πρόβλημα της διάρκειας αυτονομίας του iPhone γίνεται λόγος και για άλλα ζητήματα, όπως καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες πολλών εφαρμογών.

«Χθες έβαλα το iOS 11 στο 6άρι μου και από τότε παρατήρησα ότι η μπαταρία πέφτει πολύ πιο γρήγορα απ' ότι πριν, χωρίς να το χρησιμοποιώ τόσο πολύ όσο πριν και χωρίς να το σκίζω στο παιχνίδι!» γράφει χαρακτηριστικά ένας χρήστης. Το iPhone SE πέφτει σε επίπεδο μικρότερο από 50% σε λίγες μόνο ώρες με χρήση μόνο του τηλεφώνου. Στο iPhone 7, σύμφωνα με αναφορές, το επίπεδο της μπαταρίας κυλάει σχεδόν αμέσως στο 15%, μόλις το γενικό επίπεδο πέσει κάτω από το 50%. Παράπονα έχουν εκφραστεί και για την κατάσταση αναμονής κατά τη διάρκεια της νύχτας όπου τα iPhone 7 καταρρέουν στο 15% με μοναδικές ενεργές λειτουργίες εκείνες της αφύπνισης και κάποιων ελάχιστων εφαρμογών που ανανεώνονταν στο παρασκήνιο. Άλλοι ισχυρίζονται ότι πολλά iPhone 7 απενεργοποιούνται μόνα τους, ακόμη και σε επίπεδα μπαταρίας 80% και όλα αυτά συμβαίνουν μετά την ενημέρωση στο iOS 11 και πρόσφατα στο iOS 11.0.3.

Apple iOS 11.0.3: Προβλήματα και σοβαρά θέματα μπαταρίας Facebook Twitter
H εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Wandera δίνει την εικόνα που δικαιολογεί την πλημμύρα των παραπόνων για τις επιδόσεις και τα προβλήματα ζωής μπαταρίας στα iPhone που τρέχουν το νέο iOS.

Εάν έχετε προχωρήσει στην πιο πρόσφατη ενημέρωση θα ήταν καλό να κάνετε ό,τι update εφαρμογών σας παρουσιάζει το ΑppStore, να κάνετε ένα reboot και να περιμένετε μερικές μέρες, παρακολουθώντας συνέχεια τη δράση της μπαταρίας. Δυστυχώς, όμως, το μοτίβο της ενημέρωσης των πιο εξελιγμένων λειτουργικών iOS είναι οικείο, και προβληματικό. Για άλλη μια φορά τα κυρίαρχα θέματα είναι οι κακές επιδόσεις και η πολύ σοβαρή υποβάθμιση της ζωής της μπαταρίας. Εκτός αυτών, υπάρχουν και πολλές αναφορές για προβλήματα σχετικά με τη συνολική σταθερότητα, το TouchID και το Bluetooth. Το iPhone SE φαίνεται να είναι το μοντέλο που αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα, αλλά ταυτόχρονα, τα iPhone 6 και 6 Plus, 6s και 6s Plus, 7 και 7 Plus, ακόμα και το νέο 8 λέγεται ότι παρουσιάζουν σοβαρές δυσλειτουργίες της μπαταρίας.

Φυσικά είναι περιττό να πούμε ότι πιθανόν αυτή η πραγματικότητα να αφορά ένα μικροσκοπικό σύνολο χρηστών, αλλά ακόμα κι έτσι, αν είστε ακόμα σε iOS 10 ή (ευτυχώς) παραμείνατε στο iOS 11 χωρίς να περάσετε στην 11.0.3 εκδοχή του, μείνετε εκεί που είστε και φροντίστε το πρώτο πράγμα που θα κάνετε μόλις βρείτε λίγο ελεύθερο χρόνο να είναι ένα backup στο iTunes. Σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα στο 11.0.3 για όλους όσους δεν το έχουν εγκαταστήσει ακόμα, ούτε καν κάποιες ενημερωμένες διορθώσεις ασφαλείας. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τις καταγγελίες των χρηστών που αυξάνονται, τότε η τελευταία έκδοση του λειτουργικού των iPhones δεν αντιπροσωπεύει τίποτα παραπάνω από ένα επικίνδυνο ταξίδι, γεμάτο προβλήματα και χωρίς επιστροφή.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ