Google Photos: Tώρα αναγνωρίζει τους τετράποδους φίλους σας

Google Photos: Tώρα αναγνωρίζει τους τετράποδους φίλους σας Facebook Twitter
0

Εάν έχετε πολλές φωτογραφίες από τα αγαπημένα σας κατοικίδια, το Google Photos μπορεί τώρα να τα αναγνωρίζει με τα ονόματά τους και σάς δίνει την ευκαιρία να τα ταξινομήσετε κι εκείνα ως μέλη της οικογένειας ή της παρέας σας.

Όταν ψάχνετε για παλιές φωτογραφίες του Παντέλου όσο ήταν ακόμη κουτάβι ή της Ήρας σαν μικρό πονηρό γατάκι, δεν χρειάζεται πλέον να πληκτρολογείτε «σκύλος» ή «γάτα» στην αναζήτητη του Google Photos. Σύμφωνα, με την τελευταία ενημέρωση της Google, τώρα πια μπορείτε να δείτε (συγκεντρωμένες) φωτογραφίες από τις γάτες και τους σκύλους που έχετε βγάλει μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας ή φίλους σας, ή ακόμα και μαζί με εσάς τους ίδιους. Αυτή η νέα λειτουργία καθιστά πιο εύκολο το ψάξιμο και τη δημιουργία λευκωμάτων, ταινιών ή ακόμη και ένα φωτογραφικό βιβλίο του κατοικίδιου ζώου σας.

Ο νέος αυτός αλγόριθμος ο οποίος είναι ικανός να αναγνωρίζει τα κατοικίδια μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή και όμορφη προσθήκη στην ψηφιακή καθημερινότητα, αλλά ουσιαστικά επισημαίνει ότι οι μηχανές πλέον μπορούν και αναγνωρίζουν άλλου είδους μορφικά σχήματα πέρα από αυτά των ανθρώπινων προσώπων. Ακριβώς, όπως κάθε κινητό μπορεί και ταξινομεί όλα τα ανθρώπινα πρόσωπα σε έναν ξεχωριστό φάκελο ο οποίος πιθανόν να λέγεται «Άνθρωποι» έτσι τώρα το Google Photos είναι σε θέση να αναγνωρίζει το αγαπημένο σας κατοικίδιο και να προσθέσει σε ένα ξεχωριστό άλμπουμ τις φωτογραφίες που το απεικονίζουν. Αν έχετε πάνω από ένα κατοικίδιο, μπορείτε επίσης να δώσετε σε κάθε φίλο σας ακόμα και ονόματα κι έτσι να ψάχνετε μόνο τον Παντέλο ή μόνο την 'Ηρα, αντί για «σκύλο» ή «γάτα». Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε την ίδια αναζήτηση με τη χρήση emoji που απεικονίζουν το σκύλο ή τη γάτα.

pets

 H υπηρεσία έχει από καιρό τη δυνατότητα να αναγνωρίζει τα είδη των ζώων, ακόμη και να ξεχωρίζει κάποιες ράτσες, αλλά σε αυτή την περίπτωση επισημαίνει ότι αν έχετε πολλά κατοικίδια που είναι της ίδιας ράτσας (όπως δύο κόκερ που μοιάζουν) ίσως να χρειαστεί να «βοηθήσετε» την εφαρμογή, αφαιρώντας φωτογραφίες του λάθος σκύλου, οπότε στη συνέχεια θα μπορεί να τα ξεχωρίζει. Η νέα αυτή λειτουργία του Google Photos είναι ήδη διαθέσιμη, ενώ η ταξινόμηση γίνεται πλέον σε νέο φάκελο που ονομάζεται «Άνθρωποι και Ζώα».

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM