Apple: Mε αργούς ρυθμούς η υιοθέτηση του iOS 11

Apple: Mε αργούς ρυθμούς η υιοθέτηση του iOS 11 Facebook Twitter
Σε σύγκριση με προηγούμενες εκδόσεις το iOS 11 μοιάζει να είναι εκείνο που επεκτείνεται πιο αργά στο οικοσύστημα των συσκευών της Apple.
0

H Apple μοιράστηκε χθες τα πιο πρόσφατα και επίσημα ποσοστά υιοθεσίας του iOS 11 μέσω της ιστοσελίδας του AppStore για προγραμματιστές.

Σε σύγκριση με αντίπαλα λειτουργικά συστήματα, το iOS της Apple ήταν αυτό που πάντα είχε τον πιο γρήγορο ρυθμό υιοθέτησης (και συνεχίζει να τον έχει), αλλά σε σύγκριση με προηγούμενες εκδόσεις το iOS επεκτείνεται πιο αργά. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, το iOS 11, μετά την επίσημη κυκλοφορία του τον Σεπτέμβριο, είναι τώρα εγκατεστημένο στο 52% των συμβατών συσκευών που υπάρχουν εκεί έξω. Αυτά είναι τα νούμερα που έδειχνε το AppStore στις 6 Νοεμβρίου. Επίσης, φάνηκε ότι οι εγκαταστάσεις του iOS 10 έχουν μειωθεί στο 38% ενώ παλαιότερες εκδόσεις του iOS εξακολουθούν να τροφοδοτούν το 10% συμβατών συσκευών στο οικοσύστημα της Apple.

Με άλλα λόγια, ενάμιση μήνα μετά την κυκλοφορία του, περισσότερες από τις μισές συσκευές εγκατέστησαν το iOS 11. Συγκριτικά, το iOS 9 έφτασε το 66% των συσκευών περίπου στον ίδιο χρόνο, ενώ το iOS 10 κατάφερε να τροφοδοτήσει περίπου τα δύο τρίτα των ενεργών συσκευών λιγότερο από ένα μήνα μετά το λανσάρισμά του. Αξίζει να αναφερθεί ότι για το iOS 11 οι χρήστες έχουν εκφράσει αρκετά παράπονα. Κάποιοι αναφέρονται σε αυτό σαν να είναι τα καταραμένα Windows Vista του iOS, ενώ τα παράπονα και τα διάφορα προβλήματα, τα οποία η Apple επιχειρεί να διορθώσει μέσω συνεχόμενων updates δεν σταματούν. Το iOS 11.1 αναμένεται να είναι αυτό που θα διορθώσει σε κάποιο βαθμό τα προβλήματα σε παλαιότερες συσκευές, για τις οποίες οι χρήστες παραπονιούνται ότι είναι πιο αργές μετά την αναβάθμιση ενώ οι διάρκειες ζωής των μπαταριών έχουν μειωθεί αισθητά σε κάποια μοντέλα. 

Το iOS 11 κυκλοφόρησε για δημόσια χρήση πριν από 50 ημέρες στις 19 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, η Apple έχει ήδη κάνει διαθέσιμη την 2η beta του iOS 11.2 για iPhone και iPad. Η iOS 11.2 beta 2 για το iPhone X κυκλοφόρησε την Παρασκευή το απόγευμα ξεχωριστά.

Apple: Mε αργούς ρυθμούς η υιοθέτηση του iOS 11 Facebook Twitter
Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM