Ο δημιουργός του Vine ανακοινώνει ότι θα υπάρχει συνέχεια

Ο δημιουργός του Vine ανακοινώνει ότι θα υπάρχει συνέχεια Facebook Twitter
0

Ο Dom Hofmann, συν-ιδρυτής του Vine κάνει νέα σχέδια και ίσως να θέλει να "αναστήσει" την αγαπημένη μας εφαρμογή από εκεί που την έθαψε το Twitter. 

Θυμάστε το Vine; Την εφαρμογή βίντεο έξι δευτερολέπτων που πριν λίγα χρόνια κατάφερε να αναστατώσει τα κοινωνικά δίκτυα; Το Vine έζησε μια σύντομη αλλά γεμάτη σκαμπανεβάσματα ζωή, ξεκινώντας από ένα μικρό startup έφτασε στο σημείο να γίνει τόσο διάσημο που το Twitter επένδυσε πάνω του εξαγοράζοντάς το, αλλά μόλις η μεγάλη εταιρεία άρχισε να επεμβαίνει όλο και περισσότερο στις λειτουργίες του, η εφαρμογή μια μέρα χάθηκε σαν να μην είχε υπάρξει ποτέ. Και η αλήθεια είναι ότι η λειτουργία του Vine ήταν όντως διασκεδαστική, ακόμα και στο ελάχιστο μήκος μια βίντεο λούπας έξι δευτερολέπτων. Ο ίδιος ο Τραμπ τη χρησιμοποιούσε από το 2013 καθημερινά για να «χτίσει» την ιντερνετική προεκλογική του εκστρατεία. Πριν περίπου ένα χρόνο το Twitter ανακοίνωσε το τέλος της εφαρμογής και στις αρχές αυτής της χρονιάς η απόφασή της έγινε πραγματικότητα. Τον προηγούμενο Ιανουάριο, λίγο μετά τις γιορτές το Vine έστειλε το τελευταίο του tweet αποχαιρετώντας όλους τους φίλους του. Στη θέση του έμεινε μόνο η Vine Camera, που δεν είχε τις ίδιες λειτουργίες ούτε τα ίδια πλακατζίδικα φίλτρα.

Όμως, μέσα στο σκοτάδι των social media υπάρχουν και καλά νέα. Ο συν-ιδρυτής του Vine, Dom Hofmann, ανακοίνωσε (μέσω Twitter, φυσικά, για να το δουν όλοι όσοι «σκότωσαν» την πρώτη του εφαρμογή) ότι εργάζεται πάνω σε κάτι νέο, το οποίο θα αποτελεί τη συνέχεια του Vine. Εννοείται ότι δεν έδωσε πολλές πληροφορίες για το τι έχει στο μυαλό του. Δεν γνωρίζουμε εάν πρόκειται για μια ακόμη εφαρμογή μικρών βίντεο, παρόμοια με την αρχική του, ή κάποιο άλλο project που θα βασιστεί στα θεμέλια μιας υπηρεσίας σαν το Vine. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι ο Hofmann είπε, σε ένα tweet που ακολούθησε, ότι χρηματοδοτεί ο ίδιος το project αυτό, έξω από την τρέχουσα εταιρεία του (ένα άλλο μυστήριο σχέδιο που τρέχει πίσω από το όνομα Interspace). Στη συνέχεια, όταν κάποιοι αναρωτήθηκαν με σχόλια κάτω από τα tweets του Hofmann, εκείνος δεν έδωσε καμία απάντηση ή άλλο σχόλιο.

Και ενώ δεν είναι σαφές τι εκπλήξεις μπορεί να περιλαμβάνει η επόμενη κίνηση ή πόσο στενά θα μιμείται τις λειτουργίες του Vine, το νέο είναι σίγουρα μια χαρμόσυνη είδηση για όλους εκείνους που λυπήθηκαν με την απώλεια μιας ευφάνταστης, χαρούμενης και άκρως διασκεδαστικής εφαρμογής, η οποία ουσιαστικά άνοιξε τον μεγάλο και πλούσιο δρόμο των memes και άλλαξε για πάντα τη ζωή των πιτσιρικάδων κωμικών του διαδικτύου. Γιατί το Vine και τα βίντεο των 6 δευτερολέπτων μπορεί να ήταν ένα καλό επιχείρημα για να «ζωντανέψει» η μετοχή του Twitter, αλλά ήταν μια σημαντική δημιουργική διέξοδος για ανθρώπους που μπορούσαν να μας κάνουν να κλάψουμε ή να γελάσουμε σε λιγότερο χρόνο απ' όσο χρειάζεται για να διαβάσεις αυτήν την πρόταση.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM