Αυτή η transgender κατηγορεί το Tinder πως διέγραψε το λογαριασμό της επειδή είναι transgender

Αυτή η transgender κατηγορεί το Tinder πως διέγραψε το λογαριασμό της επειδή είναι transgender Facebook Twitter
0

Μια γυναίκα ισχυρίζεται πως η εφαρμογή Tinder διέγραψε το λογαριασμό της επειδή είναι transgender.

Η Tahlia Rene Grant, γενική διευθύντρια Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Όστον στο Τέξας, ανακάλυψε πριν από δύο ημέρες ότι το Tinder είχε αφαιρέσει το προφίλ της από την εφαρμογή.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η Tahlia «παραβίαζε κατά κάποιον τρόπο τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών ή τις Οδηγίες Κοινότητάς».


Ωστόσο, σύμφωνα με την Tahlia, η ίδια δεν είχε κάνει τίποτα τέτοιο.

Η Tahlia κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το προφίλ της είχε αφαιρεθεί λόγω των πολυάριθμων αναφορών που υπέβαλαν άνδρες χρήστες, οι οποίοι είχαν πρόβλημα με την ταυτότητα της ως transexual.

Αυτή η καταγγελία έρχεται αφότου το Tinder εισήγαγε νέα χαρακτηριστικά τον περασμένο Νοέμβριο για την προώθηση της συμμετοχικότητας των φύλων.

Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του, το Tinder έγραψε: «Από σήμερα, ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο προσδιορίζεστε, μπορείτε να εκφράσετε τον αυθεντικό εαυτό σας στο Tinder».

Η γυναίκα ισχυρίστηκε επίσης πως δέχτηκε παρενοχλήσεις από άντρες χρήστες και πως αν και τους κατήγγειλε, κανείς από αυτούς δεν μπλοκαρίστηκε.


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Tinder κατηγορήθηκε για διακρίσεις λόγω φύλου.


Η Kat Blaque, vlogger και εικονογράφος, έχει επίσης κατηγορήσει την εφαρμογή για παρόμοια μεταχείριση επειδή είναι transgender.

Το Tinder είχε δημοσιεύσει μια απολογητική δήλωση στο Twitter σε απάντηση στις καταγγελίες της Blaque, υποστηρίζοντας ότι είχαν αποκαταστήσει το λογαριασμό της και ότι η πίστη στην αφομοίωση και αποδοχή είναι "βασική αξία της εταιρείας".

Για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση σχετικά με την καταγγελία που κάνει η Tahlia Rene Grant

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ