Είναι επίσημο - H Apple αγόρασε (ακριβά) το Shazam

Είναι επίσημο - H Apple αγόρασε (ακριβά) το Shazam Facebook Twitter
0

Η Apple επιβεβαίωσε πριν από λίγο πως αγοράζει την εφαρμογή Shazam, η οποία έχει έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και βασίζεται στην τεχνολογία αναγνώριση μουσικής.

Πρόκειται για το μεγαλύτερη αγορά που κάνει ο κολοσσός μετά από αυτήν της Βeats πριν από τρία χρόνια, αναφέρουν οι Financial Times.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που το Shazam και η ταλαντούχα ομάδα του θα ενταχθούν στην Apple» δήλωση η εταιρεία  τη Δευτέρα.

«Η Apple Music και το Shazam αποτελούν ένα φυσικό ταίρι, καθώς μοιράζονται το πάθος για την ανακάλυψη της μουσικής και παρέχουν στους χρήστες εξαιρετικές μουσικές εμπειρίες. Έχουμε συναρπαστικά σχέδια και ανυπομονούμε να τα συνδυάσουμε με το Shazam με την έγκριση της σημερινής συμφωνίας», προσθέτει η Apple.

Οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν. Ωστόσο πηγές κοντά στη συμφωνία κάνουν λόγο για «χρυσό deal» περίπου 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτές οι μεγάλες εξαγορές είναι σχετικά σπάνιες για την Apple, η οποία αγοράζει συνήθως περίπου δώδεκα μικρότερες νεοσύστατες επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια ενός έτους.

H τιμή ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων κατατάσσει τη Shazam στη λίστα με τις μεγαλύτερες συμφωνίες της τα τελευταία 20 χρόνια.

Η μεγαλύτερη εξαγορά της Apple ήταν μέχρι στιγμής η Beats Electronics για 3 δισ. δολάρια το 2014, η οποία αποτέλεσε τη βάση της υπηρεσίας ροής της Apple Music.

Το Shazam είναι ήδη συνδεδεμένο με την Apple Music και τον εικονικό βοηθό Siri, καθώς και με το Snapchat και το Spotify. Θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες iPhone να ανακαλύψουν τη μουσική που ακούν γύρω τους χρησιμοποιώντας το πατενταρισμένο σύστημα αναγνώρισης ήχου.

Από την κυκλοφορία του App Store, η Shazam κατατάσσεται ως μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές για iOS. Σήμερα, χρησιμοποιείται από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, σε πολλαπλές πλατφόρμες. 

«Δεν μπορούμε να φανταστούμε ένα καλύτερο σπίτι για το Shazam που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να παρέχουμε μαγεία στους χρήστες μας», ανέφεραν από τη Shazam.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM