To Facebook απαντά στις δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου του

To Facebook απαντά στις δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου του Facebook Twitter
1

Το Facebook ανταποκρίνεται στις δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου του, ο οποίος ανέφερε ότι τα κοινωνικά μέσα καταστρέφουν την κοινωνία.

Το Facebook έκανε το ασυνήθιστο βήμα της άμεσης απάντησης στον Chamath Palihapitiya, ο οποίος πρόσφατα μίλησε για τη «διάλυση του κοινωνικού ιστού και τη διάβρωση των θεμελίων της κοινωνίας». Και η απάντηση της εταιρείας σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge μπορεί να εκπλήξει κάποιους, αφού το Facebook δεν απορρίπτει πλήρως τους ισχυρισμούς του Chamath Palihapitiya, του πρώην αντιπροέδρου του στο τμήμα ανάπτυξης των χρηστών. Αντίθετα, αυτό που υπογραμμίζει η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο μήνυμά της είναι το γεγονός ότι το σημερινό Facebook απέχει πολύ μακριά από την εταιρεία για την οποία εργαζόταν κάποτε ο Palihapitiya και ότι οι αντιλήψεις του είναι ξεπερασμένες.

«Ο Chamath έχει να βρεθεί στο Facebook πάνω από έξι χρόνια», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. «Όσο καιρό εργαζόταν στο Facebook, εστιάσαμε στην οικοδόμηση νέων εμπειριών μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης και στην ανάπτυξη του Facebook σε όλο τον κόσμο. Το Facebook ήταν μια πολύ διαφορετική εταιρεία τότε και καθώς μεγαλώναμε καταλάβεμε ότι αυξάνονται και οι οι ευθύνες μας».

Το Facebook θέλει να τονίσει το έργο και την έρευνα που κάνει με εξωτερικούς επιστήμονες και ακαδημαϊκούς για να κατανοήσει καλύτερα τα αποτελέσματα που πιθανόν προέρχονται με την έντονη προσκόλλησή μας στα κοινωνικά μέσα, τα οποία για πολλούς μπορεί έχουν εξελιχθεί σε βαθιά, ισχυρά και καταναγκαστικά με το χρόνο. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί αυτές τις έρεύνες και τα μαθήματα σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξης των προϊόντων της. «Είμαστε πρόθυμοι να μειώσουμε την κερδοφορία μας για να διασφαλίσουμε ότι πραγματοποιούνται οι σωστές επενδύσεις», τονίζει το Facebook.

Οι επικριτικές παρατηρήσεις του Palihapitiya κέρδισαν άμεσα την παγκόσμια προσοχή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αφού αρχικά βρήκαν το δρόμο τους στο πρωτοσέλιδο της Daily Mail στo Ηνωμένο Βασίλειο. «Τα πράγματα στα οποία βασίζεστε, οι βραχυπρόθεσμες λούπες αντιδράσεων, με κίνητρο τη ντοπαμίνη, που έχουμε δημιουργήσει, καταστρέφουν το πώς λειτουργεί η κοινωνία: κανένας πολιτικός διάλογος, καμία συνεργασία, παραπληροφόρηση, ψέματα», ανέφερε. Ο πρώην αντιπρόεδρος του Facebook, ο οποίος εργάστηκε για την εταιρεία μεταξύ 2007 και 2011, προέτρεψε τους ανθρώπους να εξετάσουν ένα «σκληρό χρονικό διάλειμμα» από τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

Η πλήρης απάντηση του Facebook αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο Chamath δεν έχει εργαστεί στο Facebook για πάνω από έξι χρόνια. Όταν ο Chamath ήταν στο Facebook, εστιάσαμε στην οικοδόμηση νέων εμπειριών μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και στην ανάπτυξη του Facebook σε όλο τον κόσμο. Το Facebook ήταν μια πολύ διαφορετική εταιρεία τότε και καθώς μεγαλώναμε συνειδητοποιούσαμε τον τρόπο με τον οποίο αυξάνονταν και οι ευθύνες μας. Λαμβάνουμε τον ρόλο μας πολύ σοβαρά και εργαζόμαστε σκληρά για να βελτιωθούμε. Έχουμε κάνει ένα μεγάλο έργο και έχουμε επενδύσει σε έρευνα με εξωτερικούς εμπειρογνώμονες και ακαδημαϊκούς για να κατανοήσουμε τις επιπτώσεις της υπηρεσίας μας στην ευημερία και χρησιμοποιούμε αυτό το έργο για τη συνεχή ενημέρωση και ανάπτυξη του προϊόντος μας. Επίσης, πραγματοποιούμε περισσότερες σημαντικές επενδύσεις στους ανθρώπους, την τεχνολογία και τις διαδικασίες και - όπως είπε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ - είμαστε πρόθυμοι να μειώσουμε την κερδοφορία μας για να βεβαιωθούμε ότι πραγματοποιούνται οι σωστές επενδύσεις».

Τech & Science
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μπλα μπλα μπλα προσπαθούμε να γλιτώσουμε αποζημιώσεις από αγωγές μπλα μπλα μπλα να μας για την κοινωνία μπλα μπλα μπλα ο πρώην συνάδελφος βασικά έχει δίκιο.Μπλα.