Η Apple σχεδιάζει «πιο ισχυρά» γονικά εργαλεία μετά από ισχυρισμούς για εξάρτηση από το iPhone

Η Apple σχεδιάζει «πιο ισχυρά» γονικά εργαλεία μετά από ισχυρισμούς για εξάρτηση από το iPhone Facebook Twitter
0

Η Apple Inc. δήλωσε ότι σχεδιάζει νέα χαρακτηριστικά για να βοηθήσει τους γονείς να ελέγχουν τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά χρησιμοποιούν τα κινητά της, απαντώντας έτσι στην κριτική που άσκησαν στην εταιρεία δύο μετόχοι της για τις αρνητικές επιπτώσεις των iPhone.

Το νέο των δύο σημαντικών μετόχων (Jana Partners LLC και το California State Teachers' Retirement System), οι οποίοι συλλογικά ελέγχουν 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Apple, που κάλεσαν την εταιρεία να ελέγξει τις αρνητικές επιπτώσεις των smartphones και των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης στα παιδιά έκανε κυριολεκτικά το γύρο του κόσμου.

Πριν από λίγο η Apple απάντησε μέσω εκπροσώπου της στο Bloomberg λέγοντας ότι «οδηγεί τη βιομηχανία» στο γονικό έλεγχο των κινητών από το 2008. «Η Apple πάντα έδινε την απαραίτητη προσοχή στα παιδιά και εργάζόμαστε σκληρά για να δημιουργήσουμε ισχυρά προϊόντα που εμπνέουν, ψυχαγωγούν και εκπαιδεύουν τα παιδιά, βοηθώντας παράλληλα τους γονείς να τα προστατεύουν online», είπε στη δήλωσή του.

Τα iPhone, όπως και άλλες συσκευές της Apple που λειτουργούν με το λειτουργικό σύστημα iOS της εταιρείας, αφήνουν τους γονείς να ελέγχουν και να περιορίζουν το τι καταναλώνουν τα παιδιά τους, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών, ταινιών, ιστοσελίδων, τραγουδιών και δεδομένων, σύμφωνα με την Apple.

«Έχουμε προγραμματίσει νέα, πιο δυνατά, χαρακτηριστικά και βελτιώσεις για το μέλλον, και πρόκειται να προσθέσουμε καλύτερες λειτουργίες για να κάνουμε αυτά τα εργαλεία ακόμα πιο ισχυρά», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Apple.

Η ανοιχτή επιστολή που έστειλαν οι δύο μέτοχοι της Apple ήταν το πιο πρόσφατο σε μια σειρά γεγονότων στη Silicon Valley που εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της τεχνολογίας στα παιδιά. Ο εθισμός στις έξυπνες συσκευές είναι ένα στοιχείο, ενώ ο άλλος είναι η χρήση των κοινωνικών μέσων.

«Υπάρχουν όλο και περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία ότι, τουλάχιστον για μερικούς από τους πιο νέους χρήστες, αυτή η υπερβολική χρήση των κινητών μπορεί να έχει ακούσιες αρνητικές συνέπειες. Αυτή η "αυξανόμενη κοινωνική ανησυχία" είναι πολύ πιθανό σε κάποιο σημείο να επηρεάσει ακόμη και την Apple», ανέφεραν ενδεικτικά στην επιστολή τους οι δύο επενδυτές.

Βέβαια, δύο μέρες μετά, η Apple δεν δεσμεύτηκε να συστήσει κάποια επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα μελετήσουν την ενασχόληση των παιδιών με τα κινητά και τα κοινωνικά δίκτυα, ούτε να ερευνήσουν τα δεδομένα της επιστολής σχετικά με το θέμα. Απλά, τόνισε ότι λαμβάνει σοβαρά αυτήν την ευθύνη και δεσμεύεται να ανταποκριθεί με πιο ισχυρά εργαλεία για να υπερβεί τις προσδοκίες των πελατών της, ειδικά σε ό,τι αφορά στην προστασία των παιδιών.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM