Σεισμός

Το Facebook αποζημιώνει 14χρονη για δημοσίευση γυμνής της φωτογραφίας

Το Facebook αποζημιώνει 14χρονη για δημοσίευση γυμνής της φωτογραφίας Facebook Twitter
0

Σε μια νομική υπόθεση ορόσημο στη Μεγάλη Βρετανία, το Facebook συμφώνησε να καταβάλλει απροσδιόριστη αποζημίωση σε μια 14χρονη, της οποίας γυμνή φωτογραφία μοιράστηκε στο κοινωνικό δίκτυο.

Η φωτογραφία προήλθε προφανώς από κάποιον εκβιασμό και σύμφωνα με πληροφορίες μοιράστηκε σε «σελίδες ντροπής» πολλές φορές από το Νοέμβριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2016. Η έφηβη έγραψε πολλές φορές στην υπηρεσία του Facebook, αλλά η φωτογραφία της συνέχισε να εμφανίζεται. Στη συνέχεια κατηγόρησε το κοινωνικό δίκτυο, ασκώντας αγωγή για αμέλεια, παραβίαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων της Βρετανίας και κατάχρηση ιδιωτικών πληροφοριών, αλλά το Facebook απόρριψε πολλές φορές την υπόθεση, υποστηρίζοντας πάντα, ότι είχε αφαιρέσει την εικόνα στην οποία αναφέρονταν η έφηβη.

Το Facebook έχει συμφωνήσει να πληρώσει απροσδιόριστες αποζημιώσεις, καθώς και να καλύψει τα νομικά έξοδα της έφηβης, η οποία δεν μπορεί να κατονομαστεί για νομικούς λόγους.

Η υπόθεση θεωρείται ότι είναι η πρώτη του είδους της οπουδήποτε στον κόσμο - και ανοίγει την πόρτα για περαιτέρω διεκδικήσεις εναντίον, όχι μόνο του Facebook, αλλά όλων των κοινωνικών δικτύων και των τρόπων που ελέγχουν τις πλατφόρμες τους. Νομικοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι η υπόθεση θα μπορούσε να φέρει τις εταιρίες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης αντιμέτωπες με μια χιονοστιβάδα νέων αιτημάτων αποζημιώσεων και να φέρουν στο επίκεντρο την ευθύνη τους για ακατάλληλο περιεχόμενο.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι τον Νοέμβριο του 2017, το κοινωνικό δίκτυο δοκιμάσε μια νέα προσέγγιση για την καταπολέμηση της εκδικητικής πορνογραφίας - ζητώντας από τους χρήστες να ανεβάζουν ενεργά τις δικές τους «γυμνές» φωτογραφίες, έτσι ώστε το λογισμικό της εταιρείας να μαθαίνει με τι μοιάζουν και να μπορεί να τις αφαιρεί αυτόματα εάν μοιράζονται στην πλατφόρμα του.

Τech & Science
0

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM