ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Μια μόνο ανακοίνωση του Ζούκερμπεργκ προκάλεσε κατάρρευση της μετοχής του Facebook - Πόσα δισ. έχασε σε λίγες ώρες

Μια μόνο ανακοίνωση του Ζούκερμπεργκ προκάλεσε κατάρρευση της μετοχής του Facebook - Πόσα δισ. έχασε σε λίγες ώρες Facebook Twitter
0

Η απόφαση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει το Facebook ως προς το newsfeed, κόστισε 3,3 δισ. δολάρια, με την προσωπική του καθαρή αξία να μειώνεται κατά 4,4%.

Μετά την ανακοίνωση της Πέμπτης, πως το Facebook θα μειώσει την ειδησεογραφία και θα δώσει χώρο κυρίως στα ποστς φίλων, η αξία μετοχών της ιστοσελίδας μειώθηκε κατά σχεδόν 4% πριν από το άνοιγμα των αγορών στις ΗΠΑ την Παρασκευή.

Μέχρι το κλείσιμο των εργασιών την Παρασκευή, οι μετοχές του Facebook κυμαίνονταν στα 179,37 δολάρια, μειωμένες κατά περισσότερο από 4,4% από την τιμή της Πέμπτης που ήταν στα 187,77 δολ.

Το Forbes έχει υπολογίσει ότι για τον Ζούκερμπεργκ, τον συνιδρυτή, τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook, αυτό μεταφράστηκε σε ένα προσωπικό χτύπημα ύψους 3,3 δισ. δολαρίων- με 4,4% μείωση της προσωπικής του περιουσίας.

Ο 33χρονος ο οποίος ίδρυσε το Facebook το 2004 εξακολουθεί να κατέχει τεράστιο μετοχικό κεφάλαιο στην εταιρία.

Ο Ζούκερμπεργκ εξήγησε τους λόγους  για τους οποίους άλλαξε τον αλγόριθμο ειδήσεων ειδήσεων σε μια ανάρτηση στο Facebook την Πέμπτη, λέγοντας ότι ήθελε η ιστοσελίδα να δώσει προτεραιότητα στις θέσεις των φίλων και της οικογένειας παρά στα εμπορικά σήματα.

Οι αγορές, ωστόσο, φαίνεται να έχουν αντιδράσει άσχημα στην αλλαγή της τροφοδοσίας των ειδήσεων, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Ορισμένοι αναλυτές όμως πιστεύουν ότι η απόφαση θα λειτουργήσει καλά για την εταιρεία μακροπρόθεσμα.

Ο Mark Mahaney, αναλυτής της RBC, είπε στο Bloomberg πως αυτή η απόφαση θα ενισχύσει την ανάπτυξη των χρηστών και της αφοσίωσης τους με την πάροδο του χρόνου.

Πόσο μπορεί να ανησυχεί ο Ζούκερμπεργκ για τη βραχυπρόθεσμη πτώση του πλούτου του; Μάλλον όχι πολύ αν και η Δευτέρα θα δείξει...

Η αξία μετοχών της εταιρείας εξακολουθεί να αυξάνεται κατά περισσότερο από 40 τοις εκατό από έτος σε έτος, ακόμη και μετά την πτώση αυτής της εβδομάδας.

Παρά την απώλεια 3,3 δισ. δολάρια ο  Zuckerberg εξακολουθεί να αξίζει $72,4 δισ δολάρια.

Τech & Science
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM