H πιο δημοφιλής εφαρμογή του App Store για το 2017 σάς ζητάει να «βγείτε από την πρίζα»

H πιο δημοφιλής εφαρμογή του App Store για το 2017 σάς ζητάει να «βγείτε από την πρίζα» Facebook Twitter
0

H εφαρμογή Calm έχει στόχο να διευρενήσει τα θέματα ευαισθητοποίησης γύρω από το άγχος της ψηφιακής εποχής και προσφέροντας στους χρήστες της χαλαρωτικές ιστορίες και πρακτικές ιδέες για καλύτερο ύπνο.

Η εφαρμογή Calm και έχει κυκλοφορήσει από το 2012, συγκεντρώνοντας πάνω 14 εκατομμύρια λήψεις ενώ συνεχίζει να κερδίζει πάνω από 40.000 νέους χρήστες καθημερινά. Σταδιακά, εκτός από την εφαρμογή, η Calm ως εταιρεία δημιούργησε μια μίνι βιομηχανία, η οποία έχει εκδώσει και ένα συνοδευτικό βιβλίο με τίτλο "Calm the Mind, Change the World" καθώς και ένα νέο προϊόν το οποίο καλεί "Ψέκασμα Ύπνου" και προορίζεται να ψεκάζεται στο μαξιλάρι για να βοηθάει τον ύπνο – πάντα σε συνδυασμό με μια χαλαρωτική ιστορία από την ίδια την εφαρμογή.

Η Apple είπε ότι η εφαρμογή Calm έλαβε φέτος σημαντικές ενημερώσεις φέτος και ότι «επεκτάθηκε σημαντικά η ποικιλία των λειτουργιών της, λαμβάνοντας υπόψιν θέματα όπως η προσοχή για τα παιδιά και τον καλύτερο ύπνο τους».

Η νικήτρια εφαρμογή του περασμένου έτους ήταν το Prisma, το οποίο μετατρέπει τις απλές φωτογραφίες του iPhone σε έργα τέχνης με το ύφος των μεγαλύτερων ζωγράφων από την ιστορία της τέχνης. Το 2015 ήταν το Periscope, η σπουδαία εφαρμογή που βοήθησε το Twitter να πρωτοπορήσει στη ζωντανή ροή βίντεο μέσω κινητού, προτού το Facebook κάνει το νέο σπόρ δημοφιλές με το Facebook Live.

H πιο δημοφιλής εφαρμογή του App Store για το 2017 σάς ζητάει να «βγείτε από την πρίζα» Facebook Twitter
Η εφαρμογή Calm είναι γεμάτη από χαλαρωτικά γραφικά και ήχους (που μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις διαθέσεις.

Η εφαρμογή Calm είναι γεμάτη από χαλαρωτικά γραφικά και ήχους (που μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις διαθέσεις σας από ξύλα στο τζάκι, σε ρέοντα νερά, ή γρύλους ένα όμορφο καλοκαιρινό βράδυ) τα οποία έχουν στόχο να σας χαλαρώσουν και τέλος, διαθέτει μια επιλογή από τρεις ξεχωριστές καρτέλες: μουσική, διαλογισμός και ύπνος.

Ο διαλογισμός σας προσφέρει διαφορετικά προγράμματα (7 ημέρες γαλήνης, 7 ημέρες καλού ύπνου και σωστές αναπνοές) τα οποία διδάσκουν τα "βασικά της επίγνωσης" και ηχητικά προγράμματα που χαρακτηρίζονται από έναν αφηγητή ο οποίος σάς ηρεμεί με μια ιστορία πάνω σε χαλαρωτικές εικόνες.

Για τον ύπνο, η Calm εφαρμογή προσφέρει ιστορίες για το κρεβάτι από γνωστούς αφηγητές, όπως ο Stephen Fry, η Tamara Levitt και η Anna Acton. Η καρτέλα της μουσικής προσφέρει new-age ηλεκτρονική μουσική πάνω σε πανέμοργες φωτογραφίες ενός ηλιοβασιλέματος ή ενός ήρεμου αστικού τοπίου, καταρράκτες και θάλασσες τοπίων ή ο,τιδήποτε μπορεί να συμβάλλει στην ηρεμία από το καθημερινό άγχος.

Τα αρχικά προγράμματα της εφαρμογής είναι δωρεάν, αλλά η συνδρομή για επιπλέον προγράμματα 7 και 21 ημερών που στοχεύουν στο άγχος, την ανησυχία, την νευρικότητα, την αυτοεκτίμηση, την ευτυχία και την ευγνωμοσύνη είναι διαθέσιμα στην τιμή των 12,99 ευρώ μηνιαίως, ή αν συμφωνείτε με τη δέσμευση ενός έτους, αυτή η συνδρομή μειώνεται στα 4,99 ευρώ μηνιαίως.

 

H εφαρμογή Calm είναι διαθέσιμη στο App Store και το Google Play Store

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM