VLC: H νέα τελική έκδοση 3.0 «πετάει»

VLC: H νέα τελική έκδοση 3.0 «πετάει» Facebook Twitter
0

To VLC 3.0 προσθέτει υποστήριξη Chromecast και για βίντεο μέχρι 8Κ, καθώς το καλύτερο δωρεάν player για όλες τις πλατφόρμες γίνεται ακόμη καλύτερο.

Η δημοφιλής εφαρμογή VLC αυξάνει τις δυνατότητές της και γίνεται παντοδύναμη. Μετά από τρία χρόνια σε ανάπτυξη, το VLC 3.0 με την κωδική ονομασία «Vetinari» κυκλοφορεί σε όλες τις πλατφόρμες και είναι γεμάτο από καλούδια όπως η νέα υποστήριξη Chromecast. Η νέα έκδοση διατίθεται από την αποκλειστική σελίδα της Videolan.org για το VLC 3.0 ενώ βρίσκεται και στο αντίστοιχο κατάστημα εφαρμογών της φορητής συσκευής σας.

Ανάμεσα στις νέες λειτουργίες και το λίγο πειραγμένο UI, ξεχωρίζει η δυνατότητα streaming video από Windows PC στο Chromecast, η υποστήριξη 3D audio και Video 360º, αλλά και η εκμετάλλευση του hardware των συσκευών για αναπαραγωγή video ανάλυσης 4K και 8K. Φυσικά, δεν λείπει η προσθήκη ακόμη περισσότερων audio και video format που συνεχώς βγαίνουν στις επιφάνεις όλων των μέσων και των μηχανών.

Το ανανεωμένο UI του VLC 3.0 αν και δεν παρουσιάζει τρομερές αλλαγές, μοιάζει πιο περιποιημένο και πιο καινούργιο από προηγούμενες εκδόσεις, και έτσι φαίνεται αισθητά διαφορετικό. Τα εικονίδια στο κάτω μέρος του παραθύρου είναι καθαρότερα και τα μικρά εικονίδια που χρησιμοποιούνται στα στοιχεία του μενού είναι καινούργια.

Η εταιρεία VideoLAN παρουσιάζει το VLC 3.0 ως την πρώτη μεγάλη έκδοση ενός player που κυκλοφορεί ταυτόχρονα για όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες, αν και ορισμένες λειτουργίες είναι διαθέσιμες μόνο σε μερικές από αυτές. Για παράδειγμα, η υποστήριξη HDR10 είναι διαθέσιμη μόνο σε υπολογιστές που τρέχουν το Windows 10 Fall Creators Update.

 

Πιστό στην κληρονομιά του, το VLC 3.0 υποστηρίζει ένα τεράστιο φάσμα από διαφορετικές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows XP (και άνω) up, MacOS 10.7 (και άνω), Android 2.3 (και άνω), Chromebooks με ενσωματωμένο το Play Store, Apple TV και Linux. Ωστόσο, όλα τα καλά πράγματα κάποτε τελειώνουν και έτσι αυτή η ενημερωμένη και πιο εξελιγμένη έκδοση θα είναι η τελευταία του VLC για κάποιες πλατφόρμες.

To VLC 3.0 είναι διαθέσιμο από εδώ

 
 
Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM