Google: O Chrome θα χαρακτηρίζει ως μη ασφαλή τα sites χωρίς ΗΤΤPS κρυπτογράφηση

Google: O Chrome θα χαρακτηρίζει ως μη ασφαλή τα sites χωρίς ΗΤΤPS κρυπτογράφηση Facebook Twitter
0

Από τον Ιούλιο η Google θα γίνει πιο απαιτητική σε θέματα ασφαλείας και ανακοινώνει ότι από τον Ιούλιο όλες οι ιστοσελίδες χωρίς κρυπτογραφημένη σύνδεση HTTPS θα χαρακτηρίζονται ως «μη ασφαλείς» για τον χρήστη.

H Google, όχι μόνο εντείνει τις προσπάθειές της, αλλά αυξάνει και τις απαιτήσεις της για ένα πιο ασφαλές σερφάρισμα.

Στα πλαίσια των νέων μέτρων ανακοίνωσε πως με την νέα ενημερωμένη έκδοση 68 του Chrome browser της, η οποία πρόκειται να λανσαριστεί τον επόμενο Ιούλιο, όσες ιστοσελίδες δεν διαθέτουν κρυπτογραφημένη σύνδεση (δηλαδή πρωτόκολλο επικοινωνίας HTTPS) θα χαρακτηρίζονται από την Google ως μη ασφαλή.

Το πρώτο βήμα έγινε με την έκδοση 56 του Chrome, με την οποία η Google είχε ασκήσει πιέσεις στα HTTP websites να περάσουν σε κρυπτογραφημένη σύνδεση, επισημαίνοντας πως οι συνδέσεις σε αυτά δεν είναι ασφαλείς.

Το δεύτερο στάδιο πραγματοποιήθηκε με τον Chrome 62, όταν η Google χαρακτήρισε όλες τις σελίδες HTTP που ανοίχτηκαν σε ένα παράθυρο ιδιωτικής περιήγησης ως "Μη ασφαλείς". Η έκδοση του Chrome 68 τον Ιούλιο θα σηματοδοτήσει την τρίτη και τελική φάση αυτής της διαδικασίας.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της δήλωσε ότι το 68% της επισκεψιμότητας σε ιστοσελίδες μέσω Chrome (τόσο στο Android όσο και στα Windows) και το 78% του Chrome τόσο στο Chrome OS όσο και στα Mac, γίνεται πλέον μέσω του HTTPS.

Η απόφαση να επισημανθούν όλες οι τοποθεσίες HTTP ως "Μη ασφαλείς" στη γραμμή διευθύνσεων URL αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας.

  

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM