Apple: H λήψη ενός ινδικού χαρακτήρα μπορεί να κρασάρει συσκευές

Apple: H λήψη ενός ινδικού χαρακτήρα μπορεί να κρασάρει συσκευές Facebook Twitter
0

Χαμός στο διαδίκτυο με τις αναφορές ότι η αποστολή ενός ινδικού χαρακτήρα σε μια iOS συσκευή μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε κρασάρισμα μιας συσκευής.

Ένα νέο bug ανακαλύφθηκε στο iOS και στο macOS, το οποίο μπλοκάρει εφαρμογές ή κρασάρει τις συσκευές. Ένα ινδικό γράμμα μπορεί να κρασάρει το iPhone και να μην αφήνει εφαρμογές όπως τα Messages, το Gmail, το Facebook Messenger και το WhatsApp να λειτουργήσουν. Το συγκεκριμένο bug αναφέρεται ότι επηρεάζει επίσης το Safari, την ενσωματωμένη εφαρμογή Μηνυμάτων στο macOS και στο watchOS. Έχει διαπιστωθεί πως το bug επηρεάζει συσκευές που τρέχουν iOS 11.2.5.

Η Apple έχει διορθώσει το bug στις beta εκδόσεις των iOS 11.3, macOS High Sierra 10.13.4, watchOS 4.3. Ωστόσο, σύντομα αναμένεται minor-επιδιορθωτικό update για την επίλυση του προβλήματος σε iOS 11.2.x.

Στέλνοντας ένα ειδικό Telugu χαρακτήρα (Ινδική γλώσσα) σε μια συσκευή που έχει εγκατεστημένο το iOS 11.2.5 θα οδηγήσει σε κρασάρισμα της εφαρμογής και δεν θα μπορεί να ανοίξει εκ νέου. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα θα χρειαστεί από τον χρήστη να κάνει reset της συσκευής για να διορθωθεί το πρόβλημα.

Τα μηνύματα δεν θα ανοίγουν πλέον καθώς η εφαρμογή θα προσπαθεί αλλά δεν θα μπορεί να φορτώσει τον χαρακτήρα και φαίνεται ότι ο μόνος τρόπος για να ανακτηθεί η πρόσβαση στα iMessages σας είναι να σας στείλει ο ίδιος ένα μήνυμα και να προσπαθήσετε να διαγράψετε όλο το thread που περιείχε τον κακό χαρακτήρα.

Eν τω μεταξύ, μερικοί πιο κακόβουλοι χρήστες χρησιμοποιούν ήδη το σύμβολο της Telugu για να «επιτεθούν» σε άλλες συσκευές. Το Motherboard αναφέρει ότι προσθέτοντας το σύμβολο στο όνομα του ενός χρήστη στο Twitter, μπορεί να κρασαριστεί η εφαρμογή Twitter στο iOS. Και ενώ είναι πιθανό να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την απεγκατάσταση και την επανεγκατάσταση της εφαρμογής Twitter, δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει το ίδιο άτομο από το να επαναλάβει την αποστοχή του ινδικού χαρακτήρα.

Η Apple ανακοίνωσε ότι το iOS 11.3 θα λύνει αυτού του είδους τα προβλήματα, ωστόσο επειδή έρχεται την άνοιξη, η Apple υποσχέθηκε ένα ακόμα update λίγο νωρίτερα, οπότε ίσως να δούμε πολύ σύντομα κάποιο iOS 11.2.6.

Αν έχετε λάβει το σχετικό χαρακτήρα με μήνυμα και έχει κρασάρει η εφαρμογή μηνυμάτων με την οποία προσπαθήσατε να το ανοίξετε, δοκιμάστε το εξής:

• Στείλτε ένα νέο μήνυμα στον εαυτό σας (μέσω π.χ κάποιου φίλου σας), στην ίδια εφαρμογή που δεχτήκατε το χαρακτήρα (Telugu).
• Πατήστε το Notification μόλις εμφανιστεί στην οθόνη της συσκευής, ώστε να ανοίξει η εφαρμογή σε νέο thread.
• Πλοηγηθείτε προς τα πίσω, στην λίστα όλων των threads.
• Διαγράψτε ολόκληρο το thread στο οποίο δεχτήκατε το μήνυμα με τον χαρακτήρα (Telugu).

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM