Apple: Αναβαθμίζει όλα τα συστήματά της για να αντιμετωπίσει το σφάλμα του ινδικού χαρακτήρα

Apple: Αναβαθμίζει όλα τα συστήματά της για να αντιμετωπίσει το σφάλμα του ινδικού χαρακτήρα Facebook Twitter
0

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακαλύφθηκε από χρήστες ένα bug στο iOS 11 που έκλεινε όλες τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Ο υπεύθυνος για τον μικρό παγκόσμιο πανικό είναι ένα σύμβολο της Ινδικής γλώσσας Telugu.

Πριν από λίγες μέρες, οι χρήστες συσκευών της Apple άρχισαν να αντιλαμβάνονται την εξάπλωση ενός bug, όπου ένας συγκεκριμένος χαρακτήρας του ινδικού αλφαβήτου Telugu θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε κρασάρισμα της συσκευής, εάν ο χαρακτήρας αυτός είχε ληφθεί σε ένα μήνυμα ή είχε επικολληθεί σε ένα πεδίο κειμένου.

Κάποιοι μάλιστα δημιούργησαν έναν μικρό πανικό, όταν άρχισαν να τρολάρουν στο Twitter αποστέλλοντας το χαρακτήρα σε άσχετα μηνύματα, απλά για να αναγκάσουν τους χρήστες των συσκευών της Apple να ζήσουν τον μικρό τρόμο ξαφνικού κλεισίματος της συσκευής.

Η Apple είχε δηλώσει ενήμερη για το ζήτημα. Τόνισε πως θα υπήρχε διόρθωση στο επερχόμενο 11.3 update, αλλά λόγω του μεγέθους του προβλήματος, γνωστοποίησε πως θα διαθέσει μια ενημέρωση νωρίτερα για να «καλύψει» οριστικά το κενό στο λογισμικό της. Πλέον η συγκεκριμένη ενημέρωση είναι διαθέσιμη.

Η επίσημη ονομασία της ενημέρωσης είναι 11.2.6 και οι κάτοχοι iPhones, iPads και iPod Touches μπορούν να την εγκαταστήσουν στις συσκευές τους. Πλέον δεν θα αγχώνονται αν μια επαφή τους συμπεριλάβει στο μήνυμα της τον καταστροφικό χαρακτήρα ο οποίος μπορεί να αναγκάζει πολλές εφαρμογές να κρασάρουν.

Επίσης υπάρχουν διαθέσιμες οι αναβαθμίσεις tvOS 11.2.6 για το Apple TV, watchOS 4.2.3 για το Apple Watch, και macOS 10.13.3 για το Mac.

Για να λάβετε την ενημερωμένη έκδοση στο κινητό σας, μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού. Εκτός από την επίλυση του προβλήματος με τον χαρακτήρα Telugu που προκάλεσε το κρασάρισμα iPhone που έτρεχαν το iOS 11.2.5, η σημερινή ενημέρωση επιλύει επίσης ένα πρόβλημα που μπορούσε να προκαλέσει τη μη σύνδεση των εφαρμογών τρίτων με εξωτερικά εξαρτήματα όπως εκτυπωτές.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM