Η Moovit ανακοίνωσε χρηματοδότηση 50 εκατ. δολαρίων από την Ιntel Capital

Η Moovit ανακοίνωσε χρηματοδότηση 50 εκατ. δολαρίων από την Ιntel Capital Facebook Twitter
0

To Moovit ανακοίνωσε σήμερα ότι συγκέντρωσε κεφάλαια ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων από την Ιntel Capital, καθώς η εταιρεία επιδιώκει να αξιοποιήσει τα δεδομένα μεταφοράς, τα οποία θα βοηθήσουν δήμους και οργανισμούς συγκοινωνίας να διαχειριστούν καλύτερα τα δίκτυά τους.

Ο αγώνας για την επόμενη γενιά των υπηρεσιών στις αστικές μεταφορές συνεχίζει να παρουσιάζει αυξημένη ταχύτητα, περισσότερη δράση, όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Σήμερα μια εταιρεία, η οποία ξεκίνησε ως ένα απλό start-up για να παρέχει στοιχεία για τον καλύτερο τρόπο πλοήγησης στις αστικές συγκοινωνίες των πόλεων, αναγγέλλει ένα σημαντικό νέο και μια συνεργασία που θα τη βοηθήσει να βγει μπροστά στην κούρσα.

Η Moovit App Global Ltd., η εταιρεία πίσω από την διάσημη εφαρμογή Moovit, η οποία δείχνει σε πραγματικό χρόνο τα δρομολόγια των συγκοινωνιών, ανακοίνωσε σήμερα ότι έκλεισε τον τέταρτο γύρο χρηματοδότησης 50 εκατομμυρίων δολαρίων από την Intel Capital. Ο συνιδρυτής και CEO της Moovit, Nir Erez, δήλωσε ότι η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να συνεχίσει την αποστολή της να είναι μέρος για κάθε ταξίδι αστικής κινητικότητας. Αυτό περιλαμβάνει την επέκταση της παγκόσμιας ομάδας πωλήσεών της, την ενίσχυση των καταναλωτικών προϊόντων της για να υποστηρίξει την αύξηση των χρηστών και να επενδύσει στην πλατφόρμα της κινητικότητας ως υπηρεσίας.

Το Moovit αρχικά ξεκίνησε ως εργαλείο χαρτογράφησης για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η εταιρεία χρησιμοποίησε στοιχεία από εκατομμύρια χρήστες για να χαρτογραφήσει διαδρομές λεωφορείων και μετρό σε όλον τον κόσμο. Ενώ κάποιες πόλεις έχουν διαθέσιμες πληροφορίες για τα συστήματα των δημόσιων μεταφορών τους (μέσω ανοικτής πλατφόρμας δεδομένων), πολλές δεν έχουν επαρκείς πληροφορίες για τα δρομολόγια των συγκοινωνιών τους. Για να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο, η κοινότητα των χρηστών της εφαρμογής, που είναι γνωστή ως "Mooviters", βοηθά την εξέλιξη του δικτύου της εφαρμογής παρέχοντας πληροφορίες για στάσεις λεωφορείων και μετρό.

Σήμερα το Moovit παρέχει ολοκληρωμένες πληροφορίες συγκοινωνίας σε περισσότερους από 120 εκατομμύρια χρήστες σε πάνω από 2.000 πόλεις σε 80 χώρες. Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο δεδομένων συγκοινωνίας στον κόσμο και παράγει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο σημεία δεδομένων μετακίνησης την ημέρα. Μάλιστα, η εταιρεία Moovit έχει μορφοποιήσει τα δεδομένα της σε μια πλατφόρμα που ονομάζει Smart Transit Suite για να βοηθήσει δήμους και οργανισμούς συγκοινωνίας να διαχειριστούν καλύτερα τα δίκτυά τους.

Το Moovit είναι διαθέσιμο και δωρεάν για iOS, Android και για Web και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε 44 γλώσσες. Περισσότερες από 100 πόλεις και παγκόσμιες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων το Ρίο ντε Τζανέιρο για τα Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, έχουν κάνει το Μoovit την επίσημη εφαρμογή συγκοινωνίας τους.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM