Νεκρός στα 37 του βρέθηκε ο Άντριαν Λάμο, ο χάκερ που κατέδωσε την Τσέλσι Μάνινγκ

Νεκρός στα 37 του βρέθηκε ο Άντριαν Λάμο, ο χάκερ που κατέδωσε την Τσέλσι Μάνινγκ Facebook Twitter
0

Ο Άντριαν Λάμο, ο χάκερ που κατέδωσε την Τσέλσι Μάνινγκ στις αρχές επειδή μοιράστηκε απόρρητα έγγραφα στο WikiLeaks, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στην Ουιτσίτα του Κάνσας την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα. 

Ο Λάμο, του οποίου ο θάνατος δεν έχει διερευνηθεί ακόμη εξονυχιστικά αλλά χαρακτηρίστηκε «μη ύποπτος» από την αστυνομία, ήταν 37 ετών, μετέδωσε η Wichita Eagle. 

«Με μεγάλη θλίψη πρέπει να ενημερώσω όλους τους φίλους και γνωστούς του Άντριαν πως πέθανε. Ένα λαμπρό μυαλό με συμπονετική ψυχή χάθηκε, ήταν ο αγαπημένος μου γιος», έγραψε στο Facebook την Παρασκευή ο πατέρας του, Μάριο Λάμο. 

Νεκρός στα 37 του βρέθηκε ο Άντριαν Λάμο, ο χάκερ που κατέδωσε την Τσέλσι Μάνινγκ Facebook Twitter

Εκτός από την υπόθεση της Τσέλσι Μάννινγκ, ο Άντριαν Λάμο ήταν επίσης γνωστός για τις κυβερνοεπιθέσεις του σε οργανισμούς όπως οι The New York Times, η Microsoft και το Yahoo.

Η Τσέλσι Μάνινγκ είχε έρθει σε επαφή μαζί του το 2010 όταν πληροφορήθηκε τη δράση του. Στη διάρκεια των συνομιλιών τους του αποκάλυψε πως έχει δώσει στο WikiLeaks απόρρητες πληροφορίες, μεταξύ άλλων κι ένα βίντεο από επίθεση με ελικόπτερο στη Βαγδάτη που προκάλεσε το θάνατο 12 ανθρώπων, ανάμεσά τους και δύο υπάλληλοι του Reuters. 

Ο Άντριαν Λάμο είχε αποκαλύψει τις πράξεις τη Μάνινγκ στο FBI, οδηγώντας λίγο αργότερα στη σύλληψή της. Το 2013 καταδικάστηκε σε 35 χρόνια φυλάκισης για τη διαβίβαση στον ιστότοπο WikiLeaks 700.000 διαβαθμισμένων εγγράφων για τους πολέμους του Ιράκ και του Αφγανιστάν αλλά ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα της έδωσε χάρη και τον Μάιο του 2017 αποφυλακίστηκε. 

Νεκρός στα 37 του βρέθηκε ο Άντριαν Λάμο, ο χάκερ που κατέδωσε την Τσέλσι Μάνινγκ Facebook Twitter
Η Τσέλσι Μάνινγκ πέρασε επτά χρόνια στη φυλακή καταδικασμένη ως πληροφοριοδότης του WikiLeaks και στη συνέχεια έκανε coming out ως transgender γυναίκα.

Η Λορέν Μέρφι, που δήλωσε φίλη του Λάμο, είπε πως ο 37χρονος είχε πολλούς φίλους αλλά και πολλούς εχθρούς, οι οποίοι του έστελναν απειλές για τη ζωή του εξαιτίας των όσων είχε κάνει. Σύμφωνα με την ίδια ο Λάμο συνήθιζε να μετακομίζει συχνά και στην Ουιτσίτα ζούσε μόλις εδώ και ένα χρόνο. «Ήταν της λογικής πως όταν κάτι πάει στραβά στη ζωή σου, η μετακόμιση θα βελτιώσει τα πράγματα. Και γνώριζε κόσμο σε όλη τη χώρα», πρόσθεσε η ίδια. 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM