Νέο πλήγμα για την ψηφιακή οικονομία - Το Τwitter απαγορεύει τις διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων

Νέο πλήγμα για την ψηφιακή οικονομία - Το Τwitter απαγορεύει τις διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων Facebook Twitter
0

Το Twitter σχεδιάζει να απαγορεύσει τις διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων. Οι αλλαγές στις διαφημιστικές πολιτικές του κοινωνικού δικτύου θα εφαρμοστούν στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Μετά το Facebook και την Google, έρχεται η σειρά του Twitter να απαγορεύσει τις διαφημίσεις πολλών προϊόντων κρυπτονομισμάτων. To νέο πρόγραμμα διαφημιστικής πολιτικής του δικτύου αναμένεται να μπει σε εφαρμογή μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις Δημόσιες Προσφορές Νομισμάτων (ICO), τις πωλήσεις κουπονιών και τα κρυπτο-πορτοφόλια. Επιπλέον θα απαγορεύει και τις διαφημίσεις για τα ανταλλακτήρια ψηφιακών νομισμάτων, αν και σε αυτήν την περίπτωση, αφήνει ανοιχτό ένα μικρό παραθυράκι εναλλακτικών εξαιρέσεων.

Πριν λίγες μέρες, ο Jack Dorsey είχε γράψει στο λογαριασμό του ότι η εταιρεία σκέφτεται να λάβει μέτρα, ως απάντηση στο μεγάλο ερώτημα για το τι προτίθεται να κάνει το Twitter ώστε να αντιμετωπίσει τα περιστατικά απάτης που συνδέονται με τον ιό των κρυπτονομισμάτων.

  

Βέβαια, ενώ οι πηγές της είδησης από το Sky News και το Engadget δεν αναφέρουν την ακριβή αιτιολογία του δικτύου, το πιθανότερο είναι ότι ο Jack και το λαβωμένο δίκτυό του δεν θέλει να θέσει (εν γνώσει του) τους χρήστες σε κίνδυνο. Είναι άλλωστε γνωστό, ότι πολλές ICOs και πωλήσεις κρυπτονομισμάτων έχουν αβέβαιες προοπτικές, και στις χειρότερες των περιπτώσεων είναι απάτες της γνωστής τακτικής «πάρε τα λεφτά και τρέχα» (σχεδόν οι μισές προσφορές νέων ψηφιακών νομισμάτων το 2017 ήταν απάτες που κατέρρευσαν σε μικρό χρονικό διάστημα).

Ανάμεσα στις φήμες για μια επικείμενη απαγόρευση του Twitter στις διαφημίσεις των ψηφιακών νομισμάτων η τιμή του Bitcoin «ξαναζωντάνεψε» και άρχισε πάλι το δικό της ταξίδι στο τρενάκι του τρόμου. Χτύπησε το χαμηλό 7.336 δολάρια την Κυριακή πριν ξεκινήσει μια εντυπωσιακή κούρσα πίσω στα 8.234 δολάρια πριν λίγες ώρες.

Όμως, πέρα από τις απάτες και τις ψεύτικες υποσχέσεις στους επενδυτές, το μεγάλο πρόβλημα της κρυπτο-οικονομίας σήμερα δεν έχει να κάνει μόνο με τις διαφημίσεις. Γιατί ενώ το Facebook, η Google και το Twitter μπορούν να περιορίσουν την προβολή των ψηφιακών νομισμάτων, τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει συγκεκριμένα πρόσωπα με ισχυρή προβολή και ιστορία στον κλάδο να παίξουν το ρόλο του μεγάλου διαφημιστή αυτών των προϊόντων.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια κανένας δεν διαφήμιζε τα ψηφιακά νομίσματα αλλά αυτά κατάφεραν να γράψουν (και συνεχίζουν να το κάνουν) τη δική τους ιστορία, με αποτέλεσμα οι αμερικανικές αρχές να εξετάζουν σήμερα κάθε δυνατό ενδεχόμενο για την επιβολή ελεγκτικού πλαισίου κάτω από το οποίο θα λειτουργεί η νέα ψηφιακή οικονομία.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM