To Facebook θα δίνει αμοιβή σε όποιον εντοπίζει κακόβουλες εφαρμογές

To Facebook θα δίνει αμοιβή σε όποιον εντοπίζει κακόβουλες εφαρμογές Facebook Twitter
0

To Facebook ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος «Data Abuse Bounty», βάσει του οποίου θα προσφέρει αμοιβή έως 40.000 δολάρια σε όσους γνωρίζουν πληροφορίες σχετικά με κακόβουλες εφαρμογές.

Σε κάποιο σημείο της κατάθεσης του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, το μεγάλο αφεντικό του Facebook θέλησε να τονίσει ότι το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας του μπορεί να μην είναι αρκετό για να ελέγχει όλες τις πιθανές υποθέσεις κακής διαχείρισης των δεδομένων, ειδικά αν κάποιες από αυτές μπορεί να συμβούν είτε ταυτόχρονα είτε σε σύντομο χρονικό διάστημα η μια από την άλλη. Ίσως, γι' αυτόν τον λόγο, το Facebook εισήγαγε ένα νέο πρόγραμμα που ονομάζει «Data Abuse Bounty», το οποίο θα επιβραβεύει τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου για την αναφορά εφαρμογών που καταχρώνται δεδομένα.

Εάν κάποιος έχει αποδείξεις ή γνωρίζει από πρώτο χέρι πληροφορίες σχετικά με μια εφαρμογή που παραβιάζει τους όρους υπηρεσίας του Facebook, συλλέγοντας και μεταφέροντας τα δεδομένα ενός ατόμου σε άλλη εφαρμογή, είτε για χρήματα, είτε για πολιτική επιρροή, είτε για απάτες, μπορεί να ειδοποιήσει το Facebook μέσω αυτού του προγράμματος.

Εάν η πληροφορία αποδειχθεί έγκυρη, τότε το Facebook θα «κλείσει την εφαρμογή και θα αναλάβει νομική δράση εναντίον της εταιρείας που πούλησε ή αγόρασε τα δεδομένα, αν χρειαστεί», ενώ το άτομο που θα δώσει την πληροφορία θα αμειφθεί. Η ανταμοιβή θα μπορούσε να φτάσει μέχρι τα 40.000 δολάρια, αν και το Facebook σημειώνει ότι δεν υπάρχει μέγιστη χρηματική ανταμοιβή.

Μπορείτε να ελέγξετε μόνοι σας το πρόγραμμα Data Abuse Bounty, αν και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα αποτελεί καμία έκπληξη αν σύντομα δούμε το δίκτυο να απευθύνεται όλο και περισσότερο στους χρήστες του, για τον καλύτερο έλεγχο των λειτουργιών του. Ίσως μια μέρα να ιδρύσει και το πρώτο αστυνομικό σώμα του Facebook, ένα που θα είναι ορατό και όχι κρυμμένο πίσω από αλγόριθμους και προκαταλήψεις.

Είναι γεγονός, ότι το Facebook είναι υπερβολικά τεράστιο και πολύπλοκο για να μπορέσει να διατηρήσει μια σταθερή ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα της χρήσης του. Αλλά, ενώ όπως τόνισε ο Ζούκερμπεργκ, η εταιρεία είναι διατεθειμένη να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων της, θα πρέπει να βρει και τρόπους να ενθαρρύνει τη βάση των χρηστών της ώστε να μπορούν να αναφέρουν οποιαδήποτε θέματα προκύπτουν από την ασφάλεια ή την κακόβουλη χρήση των προϊόντων του.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ