Το Weibo έκανε πίσω μετά την οργή για την λογοκρισία σε ομοφυλόφιλους

Το Weibo έκανε πίσω μετά την οργή για την λογοκρισία σε ομοφυλόφιλους Facebook Twitter
0

Ο κινεζικός ιστότοπος Sina Weibo ανακάλεσε τελικά την απόφασή του να διαγράφει το ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο από την πλατφόρμα του μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε από Κινέζους ομοφυλόφιλους, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι η εταιρεία δυσφημεί την ομοφυλοφιλία εξισώνοντας την με την πορνογραφία στην προσπάθειά της να τηρήσει τους κυβερνητικούς κανόνες λογοκρισίας.

Το Weibo, το αντίστοιχο του Twitter στην Κίνα, είχε ανακοινώσει την Κυριακή ότι θα απομακρύνει πορνογραφικά και βίαια βίντεο και όσα παρουσιάζουν ομοφυλοφιλική συμπεριφορά μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Σε απάντηση υπέρμαχοι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας επέκριναν μαζικά μέσω Διαδικτύου την απόφαση, μέσω hashtags, ανοικτών επιστολών ακόμη και εκκλήσεων για πώληση των μετοχών της Sina.

Σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα κατεβάσει το ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο του ιστότοπου.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν η απόφαση του Sina Weibo ελήφθη ως απάντηση στο αίτημα του Πεκίνου για λογοκρισία ή αν επρόκειτο για πρωτοβουλία της ίδιας της εταιρείας.

Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης είναι το κύριο «πεδίο μάχης» για τους υπέρμαχους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην Κίνα εναντία στη συντηρητική κινεζική κοινωνία.

«Το πρόβλημα με την πολιτική αυτή είναι ότι εξισώνει το ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο με την πορνογραφία», σχολίασε χθες Κυριακή η Σιάο Τίε επικεφαλής του κέντρου ΛΟΑΤΚΙ του Πεκίνου. Πρόσθεσε όμως ότι εκτιμά πως η κυβέρνηση δεν είναι ενεργά κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, απλώς δεν γνωρίζει πώς να αντιμετωπίσει το θέμα.

«Το ευρύτερο πρόβλημα είναι η κουλτούρα της αυστηρής λογοκρισίας», πρόσθεσε. «Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να είναι ανοικτοί χώροι, όμως τα τελευταία χρόνια τα πράγματα έχουν αρχίσει να αλλάζουν».

Η εταιρεία Sina από την πλευρά της απαντά ότι η εκστρατεία διαγραφής περιεχομένου ξεκίνησε προκειμένου να τηρήσει τους κανονισμούς που τέθηκαν σε ισχύ τον Ιούνιο, βάσει των οποίων η ομοφυλοφιλία εξισώνεται με τη σεξουαλική κακοποίηση και τη βία ως «μη κανονικές σεξουαλικές σχέσεις».

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM