To ενισχυμένο με τεχνητή νοημοσύνη Google News ήρθε στο iOS

To ενισχυμένο με τεχνητή νοημοσύνη Google News ήρθε στο iOS Facebook Twitter
0

Εμπλουτισμένο με αλγόριθμους που οι χρήστες μπορούν να «εκπαιδεύσουν» ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις συνήθειές τους, το Google News έρχεται στο iOS για να ξεκινήσει τον αγώνα των ψηφιακών περιπτέρων.

To νέο Google News στο iOS είναι παρόμοιo με αυτό που υπάρχει εδώ και μερικές ημέρες και στο Android λειτουργικό. Ως εφαρμογή, επικεντρώνεται στη χρήση της μηχανικής μάθησης για να εκπαιδεύσει τους αλγόριθμους της, έτσι ώστε να ψάχνουν μέσα από σύνθετες, μικρές ή ξαφνικές ειδήσεις και να τις κατατάσσει σε εύχρηστες μορφές, όπως χρονολογική σειρά, τοπικές ειδήσεις και ιστορίες που παρουσιάζονται σε μια εξελισσόμενη ακολουθία.

Η ανανεωμένη εφαρμογή στο iOS είναι πλέον χωρισμένη σε τέσσερις ενότητες. Η πρώτη από αυτές είναι μια εξατομικευμένη λίστα με τις πέντε κορυφαίες ιστορίες για εσάς. Γι΄ αυτό τον λόγο ονομάζεται «For You». Το λογισμικό της Google πιστεύει ότι αυτές είναι οι ιστορίες που θα θέλατε να διαβάσετε μαζί με μερικά ακόμη (αλγοριθμικά επιλεγμένα) άρθρα και τοπικές ειδήσεις. Όμως, κάθε είδηση που θα επιλέγετε να διαβάσετε θα συμμετέχει στην εκμάθηση του αλγόριθμου έτσι ώστε να μάθει στη συνέχεια να σας φέρνει στην επιφάνεια σχετικά νέα.

Η επόμενη ενότητα έχει τον τίτλο «Headlines» και είναι ένα μείγμα από τα τελευταία νέα σε κατηγορίες όπως ΗΠΑ, Κόσμος, Επιχειρήσεις, Τεχνολογία, Διασκέδαση, Σπορ, Επιστήμη και Υγεία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ενότητα για να δείτε το νέο χαρακτηριστικό «Full Coverage» που κατατάσσει τις πιο διάσημες ή τις πιο περίπλοκες ιστορίες μαζί με μια σειρά άρθρων από διαφορετικές πηγές καθώς και με τις ανάλογες δημοσιεύσεις που έχουν γίνει από το Twitter και το YouTube.

Μετά από τις δύο βασικές ενότητες, ακολουθεί εκείνη στην οποία οι χρήστες μπορούν να συλλέγουν τις αγαπημένες τους ειδήσεις. Το «Favorites» είναι χρήσιμο για ένα σημαντικό λόγο: εκεί οι χρήστες μπορούν να «αποθηκεύουν» τις ιστορίες που θέλουν να διαβάσουν αργότερα μέσα στην ημέρα, ενώ παράλληλα μπορούν να φτιάξουν και μια βάση αναζητήσεων, βάσει της τοποθεσίας που βρίσκονται ή των επιλογών που κάνουν από τις ιστορίες.

Η τελευταία και πιο πλούσια ενότητα είναι το «Περίπτερο» της εφαρμογής. To «Newsstand» είναι μια νέα προσθήκη σε αυτή την έκδοση του Google News που σας επιτρέπει να εγγραφείτε σε ειδησεογραφικούς οργανισμούς, πολλοί από τους οποίους προσφέρουν είτε μια μηνιαία συνδρομή για πρόσβαση στο διαδίκτυο είτε μια μηνιαία χρέωση για να παρακάμψετε το paywall στον ιστό. Η επιλογή μεμονωμένων sites ανοίγει μια νέα σελίδα για το κάθε ένα, η οποία οργανώνει τις ιστορίες του site ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται ο χρήστης.

Ένα ακόμη καινούργιο και ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι όλα τα πρακτορεία που βρίσκονται στο Newsstand, υποστηρίζουν το πρότυπο Google AMP, την εξελιγμένη τεχνολογία της εταιρείας που επιτρέπει στις ειδήσεις να φορτώνονται με γρήγορο και καθαρό τρόπο χωρίς να σας μεταφέρουν μέσω ενός browser για κινητά.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη από εδώ.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ