O Ζούκερμπεργκ θα απαντήσει στις Βρυξέλλες για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica

O Ζούκερμπεργκ θα απαντήσει στις Βρυξέλλες για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica Facebook Twitter
EPA
0

Ο CEO του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα συναντηθεί με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica.

Ο συνιδρυτής του Facebook θα απαντήσει στα ερωτήματά των Ευρωπαίων για την αθέμιτη χρήση των προσωπικών δεδομένων 87 εκατομμυρίων χρηστών από την εταιρεία πολιτικών συμβούλων.

Όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, ο Ζούκερμπεργκ αποδέχτηκε την πρόσκλησή και θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες «το συντομότερο δυνατόν, ελπίζουμε εντός της επόμενης εβδομάδας».

Η δημοφιλέστερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως δέχτηκε πρόσφατα σφοδρές επικρίσεις, μετά τις αποκαλύψεις για τη βρετανική εταιρεία που φέρεται να χρησιμοποίησε στοιχεία πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων, κυρίως Αμερικανών, για την προεγκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ. 


Τον περασμένο μήνα, ο Ζούκερμπεργκ είχε καταθέσει ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου για το θέμα, όπου εμφανίστηκε πρόθυμος να συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές για την αλλαγή των ρυθμιστικών κανονισμών. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το facebook θέλει να ακούσει τις απόψεις των Ευρωπαίων πολιτικών και να καταδείξει τα βήματα που κάνει για να βελτιώσει την προστασία των προσωπικών δεδομένων.


Την επόμενη Τετάρτη, ο Ζούκερμπεργκ και ακόμα 50 υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων εταιρειών του διαδικτύου θα συναντηθούν στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ