Η Apple δεν θέλει τα παιχνίδια του Steam στο iOS

Η Apple δεν θέλει τα παιχνίδια του Steam στο iOS Facebook Twitter
0

Η Apple μπλοκάρει τα σχέδια του μεγαλύτερου διανομέα βιντεοπαιχνιδιών σε PC να επεκτείνει την εμβέλειά του στα iPhones και τα iPads.

Σύμφωνα με την εταιρεία Valve, έναν από τους μεγαλύτερους διανομείς βίντεο παιχνιδιών, πρόκειται για ένα σημάδι ότι η Apple θα κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τα ποσοστά της από τις ψηφιακές αγορές, οι οποίες πραγματοποιούνται μόνο μέσα από τα παιχνίδια των κινητών συσκευών της.

Το Steam, το κυρίαρχο ηλεκτρονικό κατάστημα για παιχνίδια που παίζονται σε υπολογιστές με Windows, είχε προγραμματίσει να κυκλοφορήσει μια δωρεάν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα η οποία ονομάζεται Steam Link. Με αυτήν οι παίκτες θα μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν στα κινητά τους ακόμη κι αν βρίσκονται μακριά από τους επιτραπέζιους υπολογιστές τους. Ωστόσο, η Apple απέρριψε την εφαρμογή, εμποδίζοντας την κυκλοφορία της, σύμφωνα με δήλωση της μητρικής εταιρείας του Steam, της Valve Corp.

Πρόκειται για μια κίνηση που πραγματικά έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά αφού η Apple είχε αρχικά εγκρίνει την ανάπτυξη της εφαρμογής και η Valve ανακοίνωσε στο κοινό τις νεότερες εξελίξεις για ένα φανταστικό application που όλοι περίμεναν πως και πως. Mια μέρα αργότερα η Apple απέρριψε την ανάπτυξη της εφαρμογής και συνεπώς τη συνεργασία της με την Valve. «Business conflicts with app guidelines» έγραψε στο tweet της η Valve και οι οπαδοί των PC games έσπευσαν να χτίσουν ένα τείχος σχολίων μίσους για την απόφαση της Apple.

Βέβαια, δεν είναι απολύτως σαφές με τι έχει να κάνει αυτή η «επιχειρηματική σύγκρουση» και αν αφορά την αδιαμφισβήτητη αμοιβή της Apple από το App Store, ένα ποσοστό 30% για όλες τις αγορές, είτε από εφαρμογές είτε από εσωτερικές συνδρομές των παιχνιδιών. Μπορεί ίσως να οφείλεται και στο γεγονός ότι η εφαρμογή Steam Link επιτρέπει σε έναν χρήστη του iOS να αποκτήσει πρόσβαση σε άλλο κατάστημα εφαρμογών, δηλαδή το Steam, μέσα στο αυστηρά ελεγχόμενο οικοσύστημα της Apple.

Το θέμα είναι ότι μέσω του Steam Link οι χρήστες iOS θα μπορούσαν να κάνουν stream τα παιχνίδια που έχουν αγοράσει μέσω της εφαρμογής, σε συσκευές με λειτουργικό σύστημα iOS. Επιπλέον θα μπορούσαν να παίξουν τα βίντεο παιχνίδια τους είτε μέσω της οθόνης αφής των συσκευών αλλά και μέσω Bluetooth χειριστηρίων. Θα επέτρεπε, δηλαδή, να παίξουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια σε iPhone, iPad ή στο Apple TV μέσω WiFi. Παρά το γεγονός ότι η Apple αρχικά ενέκρινε την εφαρμογή και η Valve ξεκίνησε να προσθέτει την υποστήριξη για τις συσκευές της Apple, η συνεργασία δεν προχώρησε και άφησε την Valve γεμάτη ερωτηματικά.

Η Valve ελπίζει «ότι η Apple θα επανεξετάσει την απόφασή της στο μέλλον», υποδηλώνοντας ότι δεν πρόκειται για ένα πρόβλημα που μπορεί να αποκατασταθεί σύντομα. Αυτό είναι βέβαια ένα άσχημο νέο για τους χρήστες φορητών συσκευών iOS που διαθέτουν εκτεταμένες βιβλιοθήκες από το Steam και είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν την τεχνολογία streaming των παιχνιδιών της Valve, ειδικά τώρα που έρχεται στα κινητά, μετά από τόσα χρόνια ανάπτυξης ως εφαρμογή μόνο για σταθερές επιφάνειες εργασίας.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM