Εντοπίστηκε σοβαρό κενό ασφαλείας στο Instagram

Εντοπίστηκε σοβαρό κενό ασφαλείας στο Instagram Facebook Twitter
1

Ανακαλύφτηκε ένα σοβαρό κενό ασφαλείας στην εφαρμογή Instagram για iOS συσκευές, το οποίο μπορεί να επιτρέψει σε κάποιο επιτήδειο να κλέψει το λογαριασμό ενός χρήστη και να διαγράψει τις φωτογραφίες του ή να αλλάξει τα στοιχεία σύνδεσης με αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί το account.

Όπως αναφέρει το phonearena, πιθανότατα το κενό ασφαλείας υπάρχει και στα Android κινητά, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα πρόβλημα που υπάρχει στην έκδοση 3.1.2 του Instagram με iPhone 4. Προτού οι χρήστες αρχίσουν να πανικοβάλλονται, σημειώνεται ότι το κενό ασφαλείας «ενεργοποιείται» μόνο σε περίπτωση ενός δημόσιου WiFi, όποτε το μόνο που έχουν να κάνουν όσοι θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή είναι να συνδέονται μέσω ενός ιδιωτικού δικτύου WiFi.

Το πρόβλημα αυτό το είχε εντοπίσει ένας developer με το ψευδώνυμο reventlov και είχε ενημερώσει τους υπεύθυνους του Instagram στις 11 Νοεμβρίου, αλλά περίπου ένα μήνα αργότερα το κενό δεν έχει διορθωθεί. 

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ