Φρέσκιες ιδέες και εφαρμογές για τον ελληνικό τουρισμό

Φρέσκιες ιδέες και εφαρμογές για τον ελληνικό τουρισμό Facebook Twitter
1

Επενδύουν στον τουρισμό αναζητώντας πρωτότυπους τρόπους για να κάνουν την εύρεση του ιδανικού τουριστικού προορισμού πιο εύκολη και ελκυστική για τους ταξιδιώτες. Νέοι επιχειρηματίες δημιουργούν στην Ελλάδα πρωτότυπες τουριστικές εφαρμογές οι οποίες δια διαμέσου του Παγκόσμιου Ιστού είναι πρόσβασιμες σε ταξιδιώτες όλου του κόσμου.

Φέρνουν σε επαφή ταξιδιώτες με ντόπιους, διευκολύνουν λάτρεις της θάλασσας να νοικιάσουν τα σκάφη των ονείρων τους, προτείνουν ολοκληρωμένα τουριστικά πακέτα ή συνδράμουν τα ξενοδοχεία στην αγωνιώδη προσπάθειά τους να βρουν πελάτες. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ παρουσιάζει τις πιο φρέσκιες διαδικτυακές εφαρμογές, που συνδυάζουν τις νέες τεχνολογίες με την ιδανική τουριστική εμπειρία.

Το Dopios ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο από την Αθήνα. Στόχος του είναι να φέρει σε επαφή τους ντόπιους μιας πόλης με τους επισκέπτες της, προκειμένου να τους μυήσουν σε αγαπημένες γωνιές τους. Πίσω από τη διαδικτυακή αυτή κοινότητα βρίσκονται τρεις νέοι Έλληνες, που μοιράζουν τη ζωή τους μεταξύ Ελλάδας και Σαν Φρανσίσκο, ο Αλέξανδρος Τρίμης, ο Νίκος Σαριλάκης και ο Μανώλης Κουνελάκης. Την ομάδα συμπληρώνει ο Ινδός προγραμματιστής Ανάντ Χένρι.

Λάτρεις της θάλασσας με ιδιοκτήτες σκαφών και ιστιοπλοϊκών επιχειρεί να συνδέσει η διαδικτυακή πλατφόρμα Incrediblue. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το ιδανικό σκάφος για τις καλοκαιρινές τους διακοπές ανάμεσα σε 200 σκάφη σε 35 δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα, την Τουρκία, την Πορτογαλία και την Κροατία. Οι τιμές ενοικίασης κυμαίνονται από 25 μέχρι 1.000 ευρώ ανά άτομο την ημέρα. Την ιδρυτική ομάδα του Incrediblue απαρτίζουν ο Αντώνης Φιοράκης, ο Γιώργος Γάτος και ο Θοδωρής Ορφανίδης.

Ανάλογες εφαρμογές είναι και οι Locish, Periploos.com και Layerise.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια