Κάνε μου λιγάκι... Yo

Κάνε μου λιγάκι... Yo Facebook Twitter
0

Με την μαζική υποστήριξη του συνόλου των social media, που έκαναν την εφαρμογή viral, το YO, το application που επιτρέπει στο χρήστη να στείλει ένα μονοσύλλαβο χαιρετισμό "YO" στις επαφές του, με το πάτημα ενός κουμπιού, σκαρφάλωσε στην κορυφή των AppStores παγκοσμίως εν μία νυκτί.

Η δωρεάν εφαρμογή, που δημιουργήθηκε μέσα σε οκτώ ώρες, μετά από παραγγελία κάποιου για μια ένα απλό app που θα του επέτρεπε να φωνάζει τη γραμματέα του, εξελίχθηκε σε φαινόμενο, ενώ η Life Before US llc, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξή του έλαβε 1 εκατομμύριο δολάρια από εξωτερικούς επενδυτές.

Όμως όπως όλες οι εφαρμογές που δέχονται κατακλυσμιαία επιτυχία, έτσι και το YO, δέχτηκε επίσης και την επίθεση από τρεις  χάκερ οι οποίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν προβλήματα ασφαλείας στο app, αφού η παρέμβασή τους αποκαλύπτει τους τηλεφωνικούς αριθμούς των επαφών, ενώ επιτρέπει την αποστολή οποιουδήποτε μηνύματος (εκτός από "ΥΟ"). 

Ο εφευρτέτης του YO, Or Arbel, επιβεβαίωσε πριν λίγο στο σάιτ TechCrunch, τα προβλήματα ασφαλείας που δημιούργησαν στην εφαρμογή οι hackers, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία του "το έχει πάρει πολύ σοβαρά κι έχει ήδη επιλύσει οριμένα από αυτά" -χωρίς να αναφέρει ποιά-, ενώ η αποκατάσταση της εφαρμογής "είναι θέμα λίγων ωρών".

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM