Νέα μέθοδος ξεκλειδώματος smartphone μέσω "ψηφιακού τατουάζ"

Νέα μέθοδος ξεκλειδώματος smartphone μέσω "ψηφιακού τατουάζ" Facebook Twitter
3

"Ένας μέσος χρήστης smartphone χρειάζεται 2,9 δευτερόλεπτα για να ξεκλειδώσει τη συσκευή του. Μια διαδικασία που επαναλαμβάνει κατά μέσο όρο, 39 φορές σε ένα 24ωρο. Γεγονός που κάνει αρκετούς χρήστες να μην κλειδώνουν καν τις συσκευές τους".

 

Με δεδομένο αυτό το στατιστικό που αναφέρει στο επίσημο blog της, η Motorola προσφέρει πλέον έναν αρκετά ασυνήθιστο τρόπο ξεκλειδώματος smartphone, επιδεικνύοντάς την στη κορυφαία της συσκευή, ΜΟΤΟ Χ. Πρόκειται για ένα αυτοκόλλητο τσιπ που το ονομάζει "ψηφιακό tattoo" και προσαρμόζεται στο χέρι του ιδιοκτήτη smartphone. 

Το αυτοκόλλητο, επικοινωνεί με το smartphone και ξεκλειδώνει τη συσκευή με μια απλή επαφή της στο τσιπ που κρύβεται κάτω από το "ψηφιακό tattoo", χωρίς τη χρήση password.

Η εταιρεία ευελπιστεί ότι αυτή η μέθοδος ξεκλειδώματος, θα έχει απήχηση και θα αντικαταστήσει τη χρήση passwords και άλλων μεθόδων που χρησιμοποιεί ο ανταγωνισμός, όπως την αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος.

Να σημειωθεί ότι ένα πακέτο 10 αυτοκόλλητων κλειδιών - τατουάζ, κοστίζει 10 δολάρια και το κάθε ένα μπορεί να μείνει κολλημένο στο χέρι για 5 ημέρες, 

Δείτε την νέα τεχνολογία ξεκλειδώματος του Moto X στην πράξη:

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Μόνο εμένα μου φαίνεται άχρηστο;Όσο και να μας το παρουσιάζουν "όμορφο", όμορφο δεν είναι. Έχεις μια χαλκομανία πάνω σου σαν το 5χρονο με τα τατουάζ από την τσίχλα. Κι αν περάσουν οι 5 μέρες και ξεχάσεις να βάλεις το καινούριο; Ξεμένεις από κινητό γιατί είναι κλειδωμένο;Στην τελική σιγά την ασφάλεια. Σου την πέφτουν, σε ξαπλώνουν, ακουμπάνε και το κινητό στον καρπό σου (για να μην σκεφτώ κανένα πιο σπλάτερ σενάριο) κι από εκεί παν κι οι άλλοι...Και είναι και πολύ έξυπνοι! Μόλις βρήκαν άλλο ένα παρελκόμενο κόστος για το κινητό μας...
Α ωραία!... Μπορούν άνετα να το μετατρέψουν, παράλληλα με την λειτουργία αυτόματου ξεκλειδώματος, σε εντομοαπωθητικό τσιρότο ή και αντικαπνιστικό τσιρότο νικοτίνης.Το τερπνόν μετά του ωφελίμου!