H Yahoo 'εκθρόνισε' την Google από τον Firefox

H Yahoo 'εκθρόνισε' την Google από τον Firefox Facebook Twitter
1

Μια αξιοσημείωτη αλλαγή ανακοίνωσε στο επίσημο blog της προ ολίγου η Mozilla, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τον Firefox, τον τρίτο κατά σειρά δημοφιλέστερο browser του διαδικτύου.

Έτσι, μετά από δέκα χρόνια χρήσης της Google ως της προεπιλογμένης (default) μηχανής αναζήτησης σε όλες τις γεωγραφικές και γλωσσικές βερσιόν του Firefox, η Mozilla, κατά την αναθεώρηση του συμβολαίου της με την Google, εξέτασε μερικές ακόμα προτάσεις και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την Yahoo, ως την νέα default επιλογή.

 

Μια ενδεικτική εικόνα του Firefox, με την Yahoo! ως την νέα default search engine

Η αλλαγή, που θα ισχύσει για την αμερικανική βερσιόν του Firefox, απο τον ερχόμενο Δεκέμβριο, θα μεταφέρει μια εμπλουτισμένη εκδοχή της Yahoo στον δημοφιλή browser. Στη Ρωσική βερσιόν του Firefox η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης γίνεται η τοπική μηχανή αναζήτησης, Yandex, ενώ στην κινεζική εκδοχή του, παραμένει η Baidu. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές εκδοχές, πάντως, θα παραμείνει η Google.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι όλες οι εκδοχές του Fιrefox, ανεξάρτητα από το ποια ορίζεται ως η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησής, επιτρέπουν στους χρήστες ανά πάσα στιγμή να επιλέξουν εκείνοι την μηχανή αναζήτησης της προτίμησής τους. 

 

Η πρόεδρος της Yahoo!, Marisa Meyer, με την ευκαιρία της αλλαγής αυτής, δήλωσε μεταξύ άλλων στο επίσημο blog της εταιρείας, ότι "η νέα αλλαγή δίνει την ευκαιρία στην Yahoo! να επεκτείνει την εμβέλειά της και μέσω της συνεργασίας με την Mozilla, να εξερευνήσει νέες καινοτόμες μεθόδους στην αναζήτηση, την επικοινωνία και το ψηφιακό περιεχόμενο. 

 

[ΠΗΓΗ]

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια