ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Έρχεται το smartphone της Commodore

Έρχεται το smartphone της Commodore Facebook Twitter
0
Έρχεται το smartphone της Commodore Facebook Twitter

Τη δεκαετία του 80 η αμερικανική εταιρεία Commodore δημιούργησε έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς πρωτόγονους για τα σημερινά δεδομένα υπολογιστές. Τον Commodore 64 που κατάφερε να αιχμαλωτίσει τη φαντασία των πρώτων προγραμματιστών και των gamers, με τα 8-bit γραφικά, τον ήχο και τις πλούσιες δυνατότητές του.

Έρχεται το smartphone της Commodore Facebook Twitter
 

Το brand Commodore μπορεί να σταμάτησε την εμπορική του πορεία το 1994, όμως το trademark συνέχισε να αλλάζει χέρια μεταξύ διαφόρων εταιρειών, κυρίως λόγω της υψηλής αναγνωρισιμότητάς του, χωρίς όμως να συνδεθεί με κάποιο προϊόν ευρείας κατανάλωσης αλλά με διάφορα gadgets για βίντεοπαιχνίδια το 2004 και το 2011.

Όπως αναφέρει το Wired, δύο Ιταλοί επιχειρηματίες διατείνονται ότι απέκτησαν τα δικαιώματα χρήσης του brand name Commodore, σε αρκετές χώρες της Ευρώπης κι ετοιμάζονται να ρίξουν στην αγορά ένα smarphone με οθόνη 5,5 ιντσών που στο πίσω μέρος του θα φέρει το θρυλικό λογότυπο.

Έρχεται το smartphone της Commodore Facebook Twitter

Το Commodore PET, εκτός από την προφανή πινελιά τεχνο-νοσταλγίας και τα τυπικά χαρακτηριστικά που το κατατάσσουν στη μεσαία κατηγορία ενός smartphone/phablet (64-bit, οκταπύρηνος επεξεργαστής στα 1,7Ghz, 13 Megapixel κάμερα κλπ.) θα διαθέτει και ένα software προσομοίωσης του αυθεντικού Commodore 64 που θα τρέχει όλα τα γνωστά videogames που τον έκαναν δημοφιλή την δεκαετία του 80.

Το νέο Commodore PET πρόκειται να κυκλοφορήσει σχετικά σύντομα σε δύο εκδοχές αποθηκευτικού χώρου (16 και 32GB) με την τιμή του να ξεκινά από τα 270 ευρώ. Ιδού και το πρώτο teaser:

Τech & Science
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM