Σόιμπλε: Μέτρα ή Grexit, δεν υπάρχει τρίτος δρόμος

Σόιμπλε: Μέτρα ή Grexit, δεν υπάρχει τρίτος δρόμος Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
7

Μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση ότι η λήψη σκληρών μέτρων αποτελεί μονόδρομο, από τη στιγμή που αποφάσισε να παραμείνει στο ευρώ, έστειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με την Καθημερινή, ενώ υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε προτείνει ένα συντεταγμένο Grexit, αλλά η πρόταση είχε απορριφθεί. 


Συγκεκριμένα, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι «η αποστολή να φέρουμε την Ελλάδα σε μια βιώσιμη, ανταγωνιστική πορεία, υπό τον όρο της συμμετοχής στη νομισματική ένωση, είναι –το παραδέχομαι– μακράς διαρκείας και πολιτικά φιλόδοξη». «Όσο όμως οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα το επιθυμούν, γιατί συζητήσαμε και εναλλακτικές προτάσεις, τρίτος δρόμος δεν υπάρχει», πρόσθεσε υπενθυμίζοντας εμμέσως ότι τόσο το 2012 όσο και το 2015 είχε προτείνει την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Στον απόηχο του Eurogroup της Δευτέρας, ο Σόιμπλε υποστήριξε επίσης πως για να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση «χρειάζεται περισσότερος χρόνος». Ακόμα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φέρεται να τόνισε πως οι «Έλληνες ηγέτες καλό είναι να σταματήσουν να λένε στον ελληνικό λαό ότι "κάποιοι ξένοι" φταίνε για τα προβλήματα της Ελλάδας».

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Είναι δυνατόν να αντιμετωπίζουμε ακόμη τον συγκεκριμένο τύπο "με το μαλακό"? Ο άνθρωπος είναι ανθέλληνας (ήταν, ή ,έγινε δεν έχει πλέον σημασία) και έτσι θα παραμείνει!Πρέπει λοιπόν να βρούμε τον τρόπο να τον βγάλουμε από αυτή τη θέση.Τις συνεργασίες μας τις κάναμε, όλοι αναγνωρίζουν οτί κάναμε όλα όσα μας ζητήθηκαν. Όλοι βλέπουν οτί αυτός είναι ο υπεύθυνος που δεν προχωράμε μπροστά και δεν γίνονται όσα μας υποσχέθηκαν.Πότε επιτέλους θα περάσουμε στην επίθεση? Μας λένε πως οι μεγάλες αποφάσεις θα γίνουν μετά τις εκλογές τους, ας αποφασίσουμε λοιπόν να μην είναι αυτοί εκεί τότε.Μια επιθετική στάση στη Γερμανία θα μπορούσε να θρέψει ακόμη περισσότερο τους ακροδεξιούς τους διασπόντας ψήφους απο την κεντροδεξιά. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει την άνοδο των σοσιαλοδημοκρατών στην εξουσία, ίσως με σύμπλευση με την αριστερά.Αν βγεί η ακροδεξιά στην εξουσία μπορεί να κάνουν και αυτοί κανένα δημοψήφισμα και να βρεθεί η Γερμανία εκτός Ευρώπης, πράγμα πάρα πολύ καλό για όλους τους υπόλοιπους Ευρωπαίους!Τι όπλα έχουμε στη φαρέτρα μας?1) Τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο.. Τι έγινε παιδιά, τις ξεχάσαμε αυτές? Υποτίθεται πως το θέμα κινείται ακόμη στο παρασκήνιο, πρέπει όμως να επανέλθει στο προσκήνιο άμεσα. Μπορούμε να κάνουμε μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια σε όλη την Ευρώπη για αυτά που μας χρωστάνε οι Γερμανοί.2) Μπορούμε να μηνύσουμε και τους θεσμούς για όλες τις λάθος στατηγικές που ακολουθήσαν τα τελευταία χρόνια (που οι ίδιοι έχουν παραδεχθεί πως ήταν λάθος) και τις επιπτώσεις που είχαν στον τόπο.3) Το προσφυγικό είναι πρόβλημα για εμάς γιατί το έχουμε επιτρέψει να γίνει. Ποιός μας εμποδίζει να δώσουμε σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν μπει στη χώρα άδειες προσωρινής παραμονής (με πρόσβαση στο χώρο Σένγκεν)? Εξάλου υπάρχει νομίζω και αντίστοιχο άρθρο για την απόδοση αδειών διαμονής σε θύματα κυκλωμάτων κτλ.Και αν μας πουν οτί μας πετάνε από τη Σένγκεν τους δίνουμε υπηκοότητα. Η Κύπρος που δίνει υπηκοότητα με 2εκ. ευρώ γιατί είναι έξυπνοι? Εμείς θα την δώσουμε τσάμπα και ας πάνε να μείνουν όλοι στη Γερμανία ως Ευρωπαίοι πολίτες.Τα παραπάνω είναι προφανώς μεταξύ σοβαρού και αστείου, αλλά το νόημα παραμένει.. Πρέπει επιτέλους να αλλάξουμε στρατηγική.
Πόσο πιο σκληρά μέτρα επιτέλους; Το 2010-2014 237 δις πληρώθηκαν σε φόρους. Βάλτε και άλλα 2 χρόνια. Αυτά τα λεφτά που πάνε;Κάτι δεν πάει καλά στο κοινό μας σπίτι, συναρτήσει πάντα με τις φιλοξενούμενες κυβερνήσεις στο ευρύτερο οικογενειακό-ευρωπαϊκό σπίτι.
Καλά είναι δυνατόν να μην υπάρχει άλλος δρόμος; Δεν γίνεται οι Γερμαναράδες να μας δίνουν λεφτά να προσλαμβάνουμε Καρανίκες, όσο αυτοί έχω 15 εκατομμύρια κάτω από το όριο της φτώχειας και ανισότητες στις συντάξεις; Μας εκβιάζουν με έξοδο;;; Το αντιευρωπαϊκό μπλοκ θα παίξει καθώς φαίνεται πάλι το χαρτί του εκβιασμού, μαχαίρι στο λαιμό και δεν συμμαζεύεται. Το έχει παίξει καλά μέχρι στιγμής. Φόρτωσε τη χώρα με 90 δις χρέος και βγήκε να πανηγυρίσει που μετά από μισό αιώνα ίσως πάρει κούρεμα μέχρι 40 δις, κοντά το 1/3 του PSI. Βρίσκουν και τα κάνουν βέβαια, αν δεν έβρισκαν δεν θα τα έκαναν. ========