Πόλεμος ανακοινώσεων (και εντυπώσεων) μεταξύ της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη

Πόλεμος ανακοινώσεων (και εντυπώσεων) μεταξύ της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη Facebook Twitter
Mykonos Blu
0

Συνέχεια στη δικαστική διαμάχη της διχασμένης οκογένειας Δασκαλαντωνάκη μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που δικαιώνει την πλευρά της συζύγου του Πόπης και των παιδιών του Γιάννη και Τίνας (περισσότερα ΕΔΩ), δίνεται σήμερα με εκατέρωθεν ανακοινώσεις. Αρχικά, ο πατέρας της οικογένειας δήλωσε τα εξής (ισχυριζόμενος τα ακριβώς αντίθετα!):

Ανακοίνωση του Νίκου Δασκαλαντωνάκη

«Είναι γνωστό ότι η υπ’ αριθμό 1340/2017 απόφαση του Αρείου Πάγου δικαίωσε πλήρως τις επιλογές του ιδρυτή του Ομίλου Νικολάου Δασκαλαντωνάκη για τη διοίκηση των εταιρειών του Ομίλου καθώς επιβεβαίωσε αμετάκλητα τη νομιμότητα των διοικήσεων των εταιρειών και τερμάτισε οριστικά κάθε σχετική αμφισβήτηση".

Για το λόγο αυτό χαρακτηρίζει ως "απολύτως ανακριβή όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα περί δήθεν αναγνώρισης συμμετοχής των Πόπης Φραγκούλη και Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντωνάκη στον Όμιλο Εταιρειών με ποσοστό 60%. Η αντιδικία που έφτασε να κριθεί από τον Άρειο Πάγο δεν έχει καμία σχέση με τον Όμιλο Ν. Δασκαλαντωνάκη ως ενιαίο  σύνολο αλλά με κάποιες επιμέρους εταιρείες, στις οποίες και μόνον οι ανωτέρω έχουν μειοψηφικά ποσοστά συμμετοχών", αναφέρει. 

Κατόπιν αυτού, συνεχίζει η ανακοίνωση της πλευρας Ν. Δασκαλαντωνάκη, "ουδεμία επίπτωση μπορεί να έχει η αναγνώριση των μειοψηφικών αυτών μετοχικών δικαιωμάτων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και στην καθημερινή διοίκηση, η οποία παραμένει σταθερή και αμετάβλητη και είναι η μόνη που μπορεί να συνεχίσει την επιτυχημένη του πορεία που τον εδραίωσε στην κορυφή του τουριστικού κλάδου της χώρας".

"Δυστυχώς ακόμη και μετά την ξεκάθαρη  απόφαση του Αρείου Πάγου ο πληρεξούσιος δικηγόρος κ. Μ. Δημητρακόπουλος μαζί με τους εντολείς του επιχειρούν να αλλοιώσουν την πραγματικότητα. Διοχετεύουν προς τούτο ερμηνείες και απόψειςγια να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις προκειμένου να παραπλανήσουν τα ΜΜΕ και να υιοθετήσουν τις αυθαίρετες ερμηνείες τους και τους αναληθείς ισχυρισμούς τους. Για μια ακόμη φορά ματαιοπονούν. Οι δηλώσεις του πληρεξούσιου δικηγόρου δείχνουν την ταραχή του και τις έμμονεςψευδαισθήσεις του στην ερμηνεία των έγκυρων και αδιαμφισβήτητων αποφάσεων της ελληνικής δικαιοσύνης. Φαίνεται ότι αποκλειστικός σκοπός του κ. πληρεξουσίου είναι να δημιουργήσει ένα δικό του σήριαλ δημοσιότητας και προσωπικής προβολής του". 

"Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που επιχειρείται η παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και σκόπιμων παρερμηνειών της δικαστικής απόφασης. Η διοίκηση του Ομίλου Ν. Δασκαλαντωνακη δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι θα λάβει νομικά μέτρα κατά όποιων επιβουλεύονται και επιχειρούν να υπονομεύσουν την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων του μεγαλύτερου και πιο φερέγγυου ξενοδοχειακού ομίλου της χώρας", καταλήγει η ανακοίνωση.

Αν ο ενάγων κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης που η αγωγή του απερρίφθη στο σύνολό της, αισθάνεται δικαιωμένος, του ευχόμαστε –ολόψυχα- πάντα τέτοιες επιτυχίες. 

Τι απαντά η σύζυγος και τα παιδιά

 

Σε όσα ισχυρίζεται ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης, η πλευρά της συζύγου του και των παιδιών του Γιάννη και Τίνας, απαντά μέσω του δικηγόρου της Μ. Δημητρακόπουλου ο οποίος ανακοίνωσε τα εξής:

«Σε απάντηση της από 15/8/17 Ανακοίνωσης του Ομίλου εταιρειών Νικολάου Δασκαλαντωνάκη έχω να κάνω τις κάτωθι παρατηρήσεις:

 

Ι. Ο Άρειος Πάγος με την υπ’αριθμόν 1340/2017 απόφασή απέρριψε αμετάκλητα την από 11/2/2010 αγωγή του κ. Νικολάου Δασκαλαντωνάκη κατά της συζύγου του Παρθενόπης και των παιδιών του Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντωνάκη, με την οποία ζητούσε να αναγνωρισθεί ότι η συμμετοχή των άνω μελών της οικογένειάς του στα μετοχικά κεφάλαια 21 εταιρειών του Ομίλου (περιλαμβάνονται σε αυτές τα ξενοδοχεία Mykonos Blu, Creta Palace, Amirandes, Kos Imperial και άλλα) ήταν εικονική ή σύμβαση εντολής ή δωρεάς. Ο Άρειος Πάγος δηλαδή επικύρωσε την υπ’ αριθμόν 107/2014 απόφαση του Εφετείου Χανίων, που έκρινε ότι η σύζυγος και τα παιδιά του κ. Νίκου Δασκαλαντωνάκη ήταν αληθινοί μέτοχοι και όχι εικονικοί, στα ποσοστά που κατείχαν το 2009. Αν ο ενάγων κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης που η αγωγή του απερρίφθη στο σύνολό της, αισθάνεται δικαιωμένος, του ευχόμαστε –ολόψυχα- πάντα τέτοιες επιτυχίες.

 

ΙΙ. Οι εντολείς μου συγχρόνως άσκησαν 3 αγωγές, ώστε να κηρυχθούν ανυπόστατες ή άκυρες ή ακυρώσιμες οι Γενικές Συνελεύσεις και τα Διοικητικά Συμβούλια, που προέκυψαν από αυτές, σε 3 μόνο εταιρείες: στην Αγροτική Παραγωγική Α.Ε, στην Χάρισμα Α.Ε. και στην Διατροφή Α.Ε. Επ’ αυτών ο Άρειος Πάγος έκρινε αμετακλήτως και ξεκάθαρα ότι:

1) η Γενική Συνέλευση και το προκύψαν από αυτή Διοικητικό Συμβούλιο της Αγροτικής Παραγωγικής Α.Ε. ήταν ανυπόστατα,

2) η Γενική Συνέλευση και το προκύψαν Διοικητικό Συμβούλιο της Διατροφής Α.Ε. ήταν η μεν Γ.Σ. άκυρη, το δε Δ.Σ. ανυπόστατο,

3) η Γενική Συνέλευση της Χάρισμα Α.Ε. εσφαλμένα κρίθηκε από το εφετείο Χανίων ότι είναι ανυπόστατη και αναιρέθηκε η απόφαση για νέα κρίση στο Εφετείο Χανίων, όπου εκεί θα κρισιολογηθεί εάν είναι άκυρη ή ακυρώσιμη. Εάν τα παραπάνω συνιστούν δικαίωση του κ. Νίκου Δασκαλαντωνάκη, του ευχόμαστε –ολόψυχα- πάντα τέτοιες επιτυχίες.

 

ΙΙΙ. Με την ιδιότητα του πραγματικού μετόχου, με την βούλα του Αρείου Πάγου, οι εντολείς μου έχουν καταθέσει 67 αγωγές με τις οποίες αιτούνται την ακύρωση των αυξήσεων του μετοχικού κεφαλαίου και την επαναφορά των μετοχικών ποσοστών στο επίπεδο του 2009. Επίσης με τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα θα επιδιώξουν την συμμετοχή τους στα Δ.Σ. των εταιρειών, που το 2009 κατείχαν την πλειοψηφία των μετοχών. Ρητά διευκρινίζω ότι η Grecotel Α.Ε. (η οποία είναι διαχειρίστρια ξενοδοχείων και όχι ιδιοκτήτρια)δεν ήταν μέρος της παρούσας νομικής αντιδικίας και οι εντολείς μου δεν είχαν ποτέ μετοχικά δικαιώματα σε αυτήν, κατά συνέπεια η εμπλοκή της Grecotel Α.Ε. στην ένδικη διαφορά είναι κακόβουλη και καταδικαστέα. Επίσης ρητά διευκρινίζω ότι ουδέποτε δήλωσα ότι οι εντολείς μου κατείχαν το 60% των εταιρειών του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη. Εάν διαβάσουν προσεκτικά την δήλωσή μου είπα ότι κατείχαν το 60% εταιρειών του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη, όπως π.χ. στην Sunstores A.E. και σε άλλες εταιρείες.

 

IV. Η κ. Μάρη Δασκαλαντωνάκη  είχε  εγγυηθεί μέχρι το 2009 ,προσωπικά, δάνεια εκατομμυρίων ευρώ προς τον Όμιλο Εταιρειών Δασκαλαντωνάκη. Τα δάνεια αυτά προέρχονται από τις αποταμιεύσεις του ελληνικού λαού και οι Έλληνες φορολογούμενοι ματώνουν για να στηριχθεί το τραπεζικό σύστημα. Η κ. Μάρη Δασκαλαντωνάκη δήλωσε στα δικαστήρια ότι ουσιαστικά ήταν εικονική μέτοχος και ότι ο πραγματικός κύριος όλων των μετοχών ήταν ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης. Με βάση αυτήν την παραδοχή της κρίθηκε δικαστικά αμετακλήτως ότι δεν ήταν μέτοχος στις ένδικες εταιρείες. Θα απευθυνθώ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να διερευνηθεί, εάν κατά την χορήγηση των δανείων, που διασφαλίστηκαν με προσωπική εγγύηση της κ. Μάρης Δασκαλαντωνάκη, αυτή  διαβεβαίωσε αναληθώς τις δανειοδότριες τράπεζες ότι ήταν μέτοχος των εταιρειών του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη και εάν αυτή η ψευδής παράσταση, προκαλεί ζημία ή διακινδύνευση στην περιουσία της Τράπεζας. Επίσης θα αιτηθώ να διερευνηθεί εάν συνιστά βλάβη σε βάρος των συμφερόντων των τραπεζών η απομείωση της συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο των δανειοληπτριών εταιρειών  του Γιάννη Δασκαλαντωνάκη, που έχει εγγυηθεί προσωπικά περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ, με μονομερείς ενέργειες του κ. Νικολάου Δασκαλαντωνάκη, οι οποίες αμφισβητούνται δικαστικώς. Δέον να σημειωθεί ότι ορισμένες εταιρείες του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη έχουν ενισχυθεί με κρατικές επιχορηγήσεις, οι οποίες διέπονται από συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο.

 

V. Μετά 30 χρόνια μάχιμης δικηγορίας είχα την τύχη με την βοήθεια του Θεού να χειριστώ υποθέσεις με ευρύτατη δημοσιότητα, να συνεργαστώ και να αντιδικήσω με τους κορυφαίους δικηγόρους της χώρας. Το να διαδίδει ο Όμιλος Εταιρειών του Νίκου Δασκαλαντωνάκη, ο οποίος στερείται νομικής προσωπικότητας, ότι «ο αποκλειστικός σκοπός μου είναι να δημιουργήσω ένα δικό μου σήριαλ δημοσιότητας και προσωπικής προβολής», προφανώς ασκεί το «δικαίωμά» του στο ψεύδος και τον ονειδισμό, συγχρόνως –όμως- τρέφει την ψευδαίσθησή του ότι με τις προσωπικές προσβολές θα με κάμψουν, το αντίθετο θα συμβεί, γιατί όσο μου επιτίθενται, τόσο  αισθάνομαι ότι κάνω καλύτερα την δουλειά μου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ