Έρευνα-σοκ: Πληρώνουμε έναν μισθό τον χρόνο για τη δωρεάν Υγεία

Έρευνα-σοκ: Πληρώνουμε έναν μισθό τον χρόνο για τη δωρεάν Υγεία Facebook Twitter
3

Δωρεάν υγεία, αλλά όχι και τόσο δωρεάν. Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες πληρώνουν από την τσέπη τους για ιατρικές υπηρεσίες.

Επίσης, περίπου ένας στους δύο πληρώνει έως και 50 ευρώ το μήνα για αγορά φαρμάκων, παρόλο που έχουν ιατροφαρμακευτική ασφάλεια και τους συνταγογραφούνται. Ένα μικρότερο ποσοστό φτάνει να πληρώνει ακόμη και 100 ευρώ το μήνα για φάρμακα. 

Η νέα μελέτη του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής αλλά και η νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Υγεία είναι ενδεικτική της κατάστασης. 

Οπως προκύπτει από την πανελλαδική έρευνα γενικού κοινού του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής που διεξάγεται σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 62% των ερωτηθέντων που είχε ανάγκη ιατρικής φροντίδας τον τελευταίο χρόνο χρειάστηκε να πληρώσει από την τσέπη του. Το 21% των συμμετεχόντων στη μελέτη αναφέρει ότι δεν έλαβε την ιατρική φροντίδα που είχε ανάγκη κυρίως λόγω κόστους (53%), άλλης απασχόλησης (15%), αμέλεια (11%) και αναμονή (11%).

Στα 170 ευρώ ετησίως φτάνει το κόστος που πληρώνει από την τσέπη του κατά μέσο όρο ο Έλληνας για επισκέψεις σε γιατρούς, τα 50 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις και τα 75 ευρώ για επισκέψεις σε οδοντιάτρους. Μάλιστα, τα χρήματα που καταβάλλει ο Έλληνας πολίτης για οδοντιάτρους έχουν αυξηθεί, καθώς το 2015 ήταν κατά μέσο όσο 50 ευρώ ετησίως.

Με πληροφορίες από Ελεύθερο Τύπο 

Οικονομία
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM