Κόντρα με δόσεις χιούμορ ανάμεσα σε Τσακαλώτο - Στουρνάρα για την ανάπτυξη

Κόντρα με δόσεις χιούμορ ανάμεσα σε Τσακαλώτο - Στουρνάρα για την ανάπτυξη Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του ΙΟΒΕ όπου παρουσιάστηκε η μελέτη του Ιδρύματος για την ανάπτυξη.

«Μου είπαν να μην πω τίποτα για τον Στουρνάρα μέχρι να φύγουν οι δημοσιογράφοι» είπε ο υπουργός Οικονομικών στην αρχή της ομιλίας του, αστειευόμενος.

Αναφερόμενος στο ρόλο που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν οι μη συστημικές τράπεζες στην ανάπτυξη της χώρας, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι δεν δόθηκε στο παρελθόν η προσοχή που θα έπρεπε.

Αναφέρθηκε ειδικότερα στις συνεταιριστικές τράπεζες και στην αναπτυξιακή τράπεζα και στον ρόλο τους, άποψη με την οποία δεν ταυτίστηκε ο διοικητής της ΤτΕ, ο οποίος απάντησε ότι «διαφωνώ με τις συνεταιριστικές τράπεζες, απέτυχαν στην Ελλάδα».

Ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στις αποταμιεύσεις επισήμανε ότι είναι αποτέλεσμα της ανάπτυξης και όχι προϋπόθεση, ειδικά σε μια χώρα που είναι χρόνια σε ύφεση όπως η Ελλάδα.

Αυτό που προέχει, είπε ο υπουργός είναι οι επενδύσεις και η ανάπτυξη ώστε να δημιουργηθούν οι αποταμιεύσεις, σημείο με το οποίο δεν υπήρξε ταύτιση απόψεων με τον κ. Στουρνάρα.

Ο Τσακαλώτος απευθυνόμενος στον διοικητή της ΤτΕ, για τις απόψεις του σχετικά με την ανάπτυξη και τις αποταμιεύσεις είπε χαμογελώντας ότι «Θα τρίζουν τα κόκαλα των καθηγητών σου, όσων δεν είναι πια στη ζωή».

Απαντώντας του ο Στουρνάρας είπε: «Γι' αυτό μου αρέσει ο Ευκλείδης, είναι ρεαλιστής. Δεν τα πιστεύει, αλλά τα υπερασπίζεται».

Ο υπουργός Οικονομικών έδωσε έμφαση στην προσπάθεια βελτίωσης των οικονομικών συνθηκών στη χώρα, επισημαίνοντας ότι σημαντικό ρόλο έχει η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες, συμπληρώνοντας ότι η οριστική λύση θα απαιτήσει χρόνο.

Ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε επίσης πως στο νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση οι μεγάλες επενδύσεις, σε επιμέρους τομείς της χώρας, θα συνδέονται και με τις μικρότερες επιχειρήσεις σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι πρόσφατα.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ